Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Good News: O Βασίλης Μαυράκης, 77 ετών πήρε πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Αθηνών!

Ο συμπολίτης μας κος Βασίλης Μαυράκης, στα 77 του χρόνια κατάφερε κάτι που πολλοί θα το θεωρούσαν και ως ακατόρθωτο.

 Κάθισε εκ νέου στα θρανία ως φοιτητής, διάβασε, έδωσε εξετάσεις με συμφοιτητές που είχαν την ηλικία των εγγονιών του και καθηγητές που ήταν μικρότεροι ηλικιακά από το ίδιο και κατάφερε να αποκτήσει από  Πανεπιστήμιο Αθηνών, ένα ακόμα πτυχίο.

Ο Βασίλης Μαυράκης παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια, όπως σημείωσε έβαλε ως στόχο λίγο πριν το Πάσχα του 2014 να… κλείσει τις εκκρεμότητες με το Πανεπιστήμιο που είχε αφήσει ανοιχτές για πάρα πολλά χρόνια.

Το πιο εντυπωσιακό, από την αυθόρμητη και αληθινή συνέντευξη που παραχώρησε στη «Ροδιακή» ο Βασίλης Μαυράκης, είναι ότι μετά την απόκτηση του νέου πτυχίου του (θα ορκιστεί κανονικά μαζί με τους υπόλοιπους συμφοιτητές του τον ερχόμενο Ιούνιο) θα καθίσει εκ νέου στα… φοιτητικά αμφιθέατρα, αυτή τη φορά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίο από το οποίο έχει ήδη ζητήσει πληροφορίες και στοιχεία για να ξεκινήσει την φοίτησή του!


 
Λοιπόν; Πτυχιούχος Πανεπιστημίου στα 77 σας χρόνια;
Είναι το δεύτερο πτυχίο που παίρνω. Από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Το πρώτο ήταν από την Μπολόνια της Ιταλίας, όπου φοίτησα όταν ήμουν νέος.
Το τελευταίο μάθημα το έδωσα στις 28 Ιανουαρίου.
 
Πως νοιώσατε όταν γράφατε εξετάσεις, στο τελευταίο σας μάθημα;
Μαζί με τους νέους φοιτητές και φοιτήτριες ένοιωθα υπέροχα. Τους κοιτούσα και με κοιτούσαν περίεργα. Κι έλεγα: Θα τα καταφέρω άραγε;
Το 1977 και 1988 έδωσα κανονικά τα μαθήματα. Είχα περάσει πάρα πολλά. Μετά σταμάτησα, δεν μπόρεσα να συνεχίσω, αλλά ποτέ δεν το έβγαλα από το μυαλό μου. Το αποφάσισα πρόσφατα. Το Πάσχα του 2014 έβαλα μπρος και πάλι.
 
Θέλατε τόσο πολύ αυτό το πτυχίο ε;
 Να το ήθελα πάρα πολύ. Συνολικά χρωστούσα 8 μαθήματα.
 
Πως αντέδρασαν οι δικοί σας όταν τους είπατε ότι θέλετε να πάτε ξανά στο Πανεπιστήμιο;
(Γελάει). Επειδή είχα πολλά προβλήματα υγείας τα περασμένα χρόνια, (τώρα είμαι καλά) δεν ήθελα  να επιβαρυνθώ τόσο. Εξάλλου έκανα πολλά ταξίδια αλλά και πολλά έξοδα. Και πάντα είχα μαζί μου έναν από τους δικούς μου να με συνοδεύει. Την γυναίκα ή την κόρη μου.

Οι καθηγητές τι σας έλεγαν πως σας αντιμετώπιζαν; Σίγουρα θα είχε και μικρότερούς σου.
Σίγουρα θα είχε και στην ηλικία του γιού μου που είναι 43. Άλλοι ήταν νέοι άλλοι μεγαλύτεροι, αλλά όλοι πολύ αξιόλογοι.
Οι νέοι φοιτητές ήταν όμως που με κοιτούσαν με περιέργεια.
 
Τώρα λοιπόν πτυχιούχος δημοσίου διοίκησης - δικαίου. Γιατί θέλατε τόσο πολύ αυτό το πτυχίο;
Γιατί έχω σπουδάσει εμπορικές και οικονομικές επιστήμες. Γι αυτό. Μου άρεσε πάντα.  Όταν τέλειωσα την κανονική μου σχολή, γράφτηκα σε αντίστοιχη σχολή της Ιταλίας (δημόσιας διοίκησης), αλλά δεν τα κατάφερα να τελειώσω. Παντρεύτηκα , στρατός, δικτατορία στη μέση κλπ. Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω μεταγραφή πολλά χρόνια αργότερα, γιατί ήταν πιο εύκολα έτσι. Αλλά όπως σας εξήγησα κόλλησα. Κι έτσι τα 8 μαθήματα που μου απέμειναν, είπα να τα δώσω τώρα πια.
 
Πως αισθάνεστε σήμερα, μετά την απόκτηση του πτυχίου;

Αισθάνομαι υπέροχα. Και πανέτοιμος για νέες σπουδές με λίγα λόγια.

Καταρχήν θέλω να παρακολουθώ τα μαθήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Να επιλέξω, και να παρακολουθώ αυτά που με ενδιαφέρουν.

Ρώτησα ήδη στην γραμματεία και μου είπαν ότι με μια απλή αίτηση που θα κάνω μπορώ να παρακολουθώ όσα μαθήματα και καθηγητές επιθυμώ.

Θα δω, θα αξιολογήσω και στη συνέχεια  θ αποφασίσω τι θα πράξω.

Πηγή: rodiaki.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ