Vintage Story: Σάλος όταν η Μπρουκ Σιλντς, μόλις 10 ετών πρωταγωνίστησε γυμνή & βαμμένη σαν πόρνη στο Pretty Baby

Η πρώην "Κουκλίτσα της Νέας Ορλεάνης", που έγινε διάσημη σε ηλικία 12 ετών χάρη στο ρόλο της στην ομώνυμη ταινία (Pretty Baby) όπου ενσάρκωνε μια ανήλικη πόρνη, αποκάλυψε πρόσφατα ότι υπήρξε παρθένα μέχρι τα 22 της κι ότι σήμερα μετανιώνει γι' αυτό.

Τι ρόλο όμως επαιξε η μητέρα της που την έβαγαλε στο κλαρί μόλις 11 μηνών;

Η Τέρι Σιλντς πέθανε το 2012, σε ηλικία 79 ετών. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της έπασχε από άνοια. Λίγες μέρες μετά το θάνατό της, η κόρη της διάβασε τη νεκρολογία της στους New York Times. Η εφημερίδα τη σκιαγραφούσε με τα πιο μελανά χρώματα. Την παρουσίαζε ως μια αδίστακτη μέγαιρα, που «πουλούσε» την κόρη της από βρέφος στη βιομηχανία του θεάματος, που της επέτρεψε σε ηλικία μόλις 11 ετών να υποδυθεί την πόρνη και να εμφανιστεί γυμνή στην ταινία «Pretty baby» του Λουί Μαλ, που την ήλεγχε ασφυκτικά και αποφάσιζε η ίδια για καθετί που την αφορούσε: από τις επαγγελματικές επιλογές της μέχρι τους συντρόφους της. «Τα περισσότερα ήταν φρικτά ψέματα. Τα μάτια μου θάμπωσαν από δάκρυα οργής», γράφει η Σιλντς. Αποφάσισε, λοιπόν, να αφηγηθεί τα γεγονότα από τη δική της πλευρά, να αποκαταστήσει τη φήμη της μητέρας της, να επανορθώσει την αδικία. Εστω κι αν μεγάλο μέρος από όσα διαβάζουμε στο βιβλίο κάθε άλλο παρά προς αυτή την κατεύθυνση οδηγούν...

«Εργαζόμενη» 11 μηνών

 Το νήμα της ιστορίας αρχίζει να ξετυλίγεται από το 1933, χρονιά γέννησης της Τέρι. Η Μπρουκ αφηγείται τα παιδικά χρόνια της στο Νιου Τζέρσι, όπου από μικρή η μητέρα της καθάριζε σπίτια μετά το σχολείο για να βοηθήσει την οικογένειά της και ονειρευόταν να γίνει σταρ του σινεμά... Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 γνώρισε τον επιχειρηματία Φράνσις Σιλντς. Το 1964 παντρεύτηκαν, την επόμενη χρονιά γεννήθηκε η Μπρουκ, αλλά, πριν η μοναχοκόρη τους γιορτάσει τα πρώτα της γενέθλια, χώρισαν.

Εκείνη την περίοδο, ένας φίλος της φωτογράφος τής είπε ότι αναζητούσε ένα μωρό για τη διαφημιστική καμπάνια ενός σαπουνιού. Η Τέρι πρότεινε την κόρη της. Το δοκιμαστικό ήταν απολύτως επιτυχημένο, οι πελάτες συμφώνησαν κι έτσι η Μπρουκ Σιλντς, σε ηλικία μόλις 11 μηνών, «υπέγραψε» το πρώτο της συμβόλαιο. Ακολούθησαν δεκάδες άλλα.

«Ολα αυτά τα χρόνια, ως μάνατζέρ μου, η μητέρα μου παρακολουθούσε ό,τι αφορούσε την επαγγελματική μου ζωή από το παρασκήνιο. Είχε άποψη για όλους και για όλα, αλλά ποτέ δεν προσπάθησε να μου την επιβάλει», γράφει η 49χρονη σήμερα σταρ. «Μαζί της έμαθα τι σημαίνει χιούμορ, αποφασιστικότητα, αγώνας για επιβίωση. Εμαθα να βάζω τα δυνατά μου για να πετυχαίνω κάθε στόχο, να μη δέχομαι το “όχι” ως απάντηση, να μην αφήνω τις ήττες μου να με καθορίζουν. Πάντα συζητούσαμε διεξοδικά πριν δεχτώ μια δουλειά, πάντα εκείνη σκεφτόταν τι θα είναι καλύτερο για την καριέρα μου».

Μιλώντας για την... παρθενιά της 

"Πιστεύω ότι ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου. Θα είχα χάσει την παρθενιά μου πολύ νωρίτερα αν δεν ήμουν τόσο ανασφαλής. Η έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό μου ίσως οφείλονταν στα λίγα παραπάνω κιλά που κουβαλούσα στα μαθητικά μου χρόνια κι η πίεση που δέχθηκα από την δημοσιότητα αργότερα", δήλωσε η Μπρουκ Σιλντς στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού "Health".

Είχε  προκαλέσει σκάνδαλο στη δεκαετία του '80 με την ατάκα, "Δεν υπάρχει τιποτα ανάμεσα σε μένα και στο τζιν μου", σε διαφήμιση της Kalvin Klein, προκαλεί ξανά αίσθηση με τα λόγια της.

Ποιος θα φανταζόταν ότι αυτή η κοπέλα με τα χυτά πόδια, τα πλούσια καστανόξανθα μακριά μαλλιά και τα πεταχτά χείλη που θαυμάσαμε στις γυμνές σκηνές της "Γαλάζιας Λίμνης" (Blue Lagoon) -όπου είχε υποχρεωθεί να παίζει με τα μαλλιά της κολλημένα στο σώμα της με κόλλα για να μην προκαλέσει περισσότερο- θα είχε τόσο αρνητική εικόνα το σώμα της;

Η πρώτη φορά που είχε ομολογήσει ότι είναι παρθένα ήταν το 1985, μέσω της αυτοβιογραφίας της, "On Your Own" (σ.σ. "Από Μόνη σου" σε ελεύθερη μετάφραση) που κυκλοφόρησε σε ηλικία 20 ετών, ενόσω φοιτούσε ακόμη στο πανεπιστήμιο Princeton. Τότε είχε βέβαια είχε διαφορετική γνώμη:

"Περιμένω τον μεγάλο έρωτα γι' αυτό και παραμένω ακόμη παρθένα. Νομίζω ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό. Θέλω η πρώτη μου φορά να συμβεί επειδή είμαι ερωτευμένη και όχι γιατί θέλω να πειραματιστώ από περιέργεια", έλεγε.

Παρόλα αυτά, την ίδια εποχή είχε διάφορα φλερτ με επιφανείς άντρες, που είχαν απασχολήσει κατά καιρούς τα κουτσομπολίστικα έντυπα. Ως συνοδοί της έχουν καταγραφεί ο Τεντ Μακ Γκίνλεϊ (Ted McGinley), αμερικανός ηθοποιός που τη συνόδευσε στον χορό της αποφοίτησης, ο επίσης ηθοποιός Ντιν Κέιν (Dean Cain) και τότε συγκάτοικος της στο πανεπιστήμιο, ο Τζον Κένεντι ο νεώτερος (John F. Kennedy Jr), o πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό (prince Albert ΙΙ), αλλά και ο Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson).

Η Σιλντς παντρεύτηκε τελικά τον τενίστα, Αντρέ Αγκάσι (Andre Agassi), το 1997, αλλά ο γάμος τους κράτησε μόλις δύο χρόνια, πριν ακυρωθεί ώστε να διατηρήσει εκείνη τη δυνατότητα να παντρευτεί ξανά σε καθολική εκκλησία. Όντως, το 2001 παντρεύτηκε για δεύτερη φορά, τον σεναριογράφο Κρις Χέντσι (Chris Henchy) με τον οποίο έχουν δύο κόρες.

Ευτυχώς σήμερα έχει καταφέρει να ξεπεράσει τις ανασφάλειες της: "Οι περισσότερες γυναίκες φοβούνται το πέρασμα του χρόνου και τα γηρατειά. Με εμένα συμβαίνει το αντίθετο: όσο μεγαλώνω νοιώθω πιο νέα, έχω περισσότερη ενεργητικότητα. Είναι ίσως γιατί δεν χάρηκα τα παιδικά μου χρόνια, αφού όσο ήμουν κοριτσάκι θα έπρεπε να παριστάνω την ενήλικη".

 

Στην ταινία Γαλάζια Λίμνη που έμεινε στην ιστορία του σινεμά 
 

Επιμέλεια Κειμένου & Οπτικοποίησης: Ειρήνη Νικολοπούλου

Σημείωση: Για ευνόοητους λόγους δεν δημοσιεύουμε τις φωτογραφίες της μικρούλας Μπρουκ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ