Σακελλαρίδης-Σκουρλέτης: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία -Δεν πάμε για να τα "σπάσουμε"» (βίντεο)

Την αισιοδοξία του ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επισημαίνοντας, παράλληλα ότι δεν μπορεί κανείς να προεξοφλήσει τίποτα.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει όλες αυτές τις εβδομάδες ότι έχει τη διάθεση να κάνει διάλογο, να βρεθεί μία αμοιβαία επωφελής λύση, αλλά, ταυτόχρονα, να παραμείνει πιστή στις δεσμεύσεις απέναντι στη λαϊκή εντολή που έχει λάβει», ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Παράλληλα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει καμία επέκταση του προγράμματος, προσθέτοντας ότι δεν θα υπάρξουν μονομερείς ενέργειες οι οποίες θα έχουν δημοσιονομικό κόστος. «Και στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης αυτό που λέγαμε είναι ότι το κάθε μέτρο το οποίο θα λαμβάνεται, θα είναι μέτρο κοστολογημένο και μέτρο που θα βρίσκονται τα αντίστοιχα έσοδα, έτσι ώστε να μην υπάρχει αυτός ο εκτροχιασμός», τόνισε.

Ο κ. Σακελλαρίδης υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει αυτό το καθεστώς της επιτήρησης από την τρόικα, από ένα κλιμάκιο, δηλαδή, τεχνοκρατών, το οποίο συζητάει με τους υπουργούς, με την ανώτατη πολιτική ηγεσία της χώρας και της επιβάλλει πολιτικές.

Μεταξύ άλλων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε ότι τα νομοσχέδια δεν κατατέθηκαν, γιατί δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα οι κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Πάνος Σκουρλέτης: Δεν πάμε για να τα σπάσουμε

«Θα είμαστε συνεπείς στο σύνολο των προγραμματικών μας δεσμεύσεων», επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, μέσω της τηλεοπτικής του συνέντευξης στον ΑΝΤ1.

«Δεν πάμε, για να τα "σπάσουμε", πάμε για να επιτύχουμε μία αμοιβαία επωφελή λύση και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη συνολικά», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι οι στιγμές είναι ιστορικές, είναι δύσκολες όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλα τα μέλη της σημερινής Ευρώπης. «Κατά συνέπεια, ο καθένας θα κριθεί. Αν κάποιοι αναλάβουν την ευθύνη να έχουν μία άτεγκτη στάση απέναντι στη χώρα μας, την ίδια στιγμή αναλαμβάνουν την ευθύνη να αποδομήσουν την ίδια την Ευρώπη, να ρισκάρουν την ίδια την προοπτική της. Ήδη, ο ευρωπαϊκός χώρος, τα ευρωπαϊκά κράτη συζητούν πάνω στην τελευταία πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτό θα ήταν αδιανόητο, πριν από λίγες ημέρες», επισήμανε.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι τελικά δεν θα επιβληθεί η γερμανική ακαμψία.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Πηγή βίντεο: enikos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ