Bars χωρίς τσιγάρο: 9 χρήσιμες διευθύνσεις για μη καπνιστές!

Δε χρειάζεται να είσαι καπνιστής για να παραδεχτείς ότι η καταπάτηση του νόμου περί καπνίσματος στο 99,9% των bar στην Αθήνα με τη λογική του «Ε, και; Αφού όλα το κάνουν» είναι αρκετά ενοχλητική.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ακόμα ιδιοκτήτες οι οποίοι σέβονται τον νόμο, πολλές φορές με κίνδυνο τη βιωσιμότητα της ίδιας τους της επιχείρησης, και απαγορεύουν το κάπνισμα στον εσωτερικό χώρο των μαγαζιών τους. Ποια είναι αυτά;

Με κόπο και ιδρώτα ψάξαμε και βρήκαμε δέκα διευθύνσεις στην πόλη, στις οποίες οι καπνιστές ενδεχομένως θα… χαρμανιάσουν – ή θα αναγκαστούν να πουντιάσουν στο κρύο για μερικά λεπτά ευχαρίστησης. 

* Ο πρώτος διδάξας της απαγόρευσης, το Baba Au Rum στην Κλειτίου. Εδώ θα δοκιμάσετε ορισμένα από τα κορυφαία cocktails εν Αθήναις, σε ένα «καθαρό» περιβάλλον συνοδεία funk, jazz, soul μουσικών. Τα cocktails ξεκινούν από 8€. * Το classy κοκτέιλ μπαρ 42 στην Κολοκοτρώνη στην Αθήνα, εκτός από εξαιρετικά cocktails από φρέσκα υλικά εποχής και σπιτικά blends απαγορεύει το κάπνισμα στο εσωτερικό του – και το τηρεί. Το ποτό κοστίζει 7€, τα cocktails 8-10, ενώ η μουσική κινείται σε funk-o-jazz μονοπάτια.

* Το αγαπημένο art café Black Duck της Πλατείας Καρύτση απαγορεύει το κάπνισμα και μας προκαλεί να απολαύσουμε τα εξαιρετικά του τσάγια, αλλά και τις εκθέσεις φωτογραφίας που διοργανώνονται συχνά πυκνά εκεί.

* Το casual all day café-bar restaurant Gazi College Eatery στο Γκάζι το οποίο αγαπήσαμε για τα λαχταριστά σνακ που σερβίρει από τις 8 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ (αγαπημένη μας η στραπατσάδα, τα κρουασάν βούτυρο για το καφεδάκι και η κλασική κις λωρέν με ζαμπόν και μανιτάρια).

* Το wine bar Heteroclito στο Σύνταγμα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τις ποικιλίες αλλαντικών και τυριών του, ελληνικής προέλευσης και συνοδεύστε με ένα ποτήρι κρασί από την μεγάλη του γκάμα ελληνικών ετικετών. Τα κρασιά σε ποτήρι κοστίζουν από 3,5€ μέχρι 7€ και οι ποικιλίες κάτι λιγότερο από 9€.

* Το Kiki de Grece στην Ηπίτου. Ένα ατμοσφαιρικό bistrot το οποίο αγαπά τους ελληνικούς αμπελώνες και διοργανώνει παρουσιάσεις εκλεκτών κρασιών, τα οποία μπορείτε να πάρετε σε ποτήρι με 5€ και να συνοδεύσετε με έναν γευστικό μπουφέ στη λογική του Aperitivo. Περισσότερες πληροφορίες για τις παρουσιάσεις εδώ. 

Όλη η συνέχεια εδώ - in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ