Moynat Malle Bicyclette : Το ποδήλατο για πικ νικ που κοστίζει... 33,659 λίρες!

Το Moynat Malle Bicyclette μπορεί να μην είναι το πιο γρήγορο και το πιο αεροδυναμικό ποδήλατο της αγοράς, άλλα σίγουρα μαζί του θα απολαύσετε ένα τέλειο πικ νικ στο τέλος της βόλτας.

Ένα πικ νικ που θα κοστίσει πολύ ακριβά καθώς η αξία του ποδηλάτου ανέρχεται στις 33,659 λίρες Αγγλίας. Για όσους δεν γνωρίζουν, η Moyant είναι μια παριζιάνικη εταιρεία που κατασκευάζει ιδιαίτερες και πανάκριβες τσάντες και κουτιά από το 1849. Ως εκ τούτου δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως η μεγαλύτερη αξία του ποδηλάτου βρίσκεται στο κουτί μπροστά από το τιμόνι.

Βέβαια, το να το αποκαλούμε κουτί είναι άδικο. Η Moynat προτιμάει την ορολογία ‘’picnic trunk’’, που περιλαμβάνει λευκά κεραμικά πιάτα, ασημικά και χαρτοπετσέτες, με μικρά συρτάρια και θήκες για να αποθηκευσετε μικρά βαζάκια με χαβιάρι ή pate κλπ. Την τελική πινελιά δίνει η πρόσοψη που ανοίγει και γίνεται μικρό τραπεζάκι.


Όσο για το ποδήλατο, κατασκευάζεται χειροποίητα στην Ιταλία από την Abici Italia στο εργαστήριο της στα νότια της Λομβαρδίας. Φυσικά το πλαίσιο είναι ατσάλινο, και για το εντυπωσιακό του αποτελέσματος βερνικώνετε τρεις φορές, ενώ η σέλα είναι κλασικά της Brooks. H μετάδοση διαθέτει μία μόνο ταχύτητα με 42t δίσκο στην πεταλιέρα. Οι τροχοί είναι της Ιταλικής Ambrosio με λευκά ελαστικά της Schwalbe.

Όσοι από εσάς μπαίνετε στον πειρασμό να αποκτήσετε ένα Μοynat, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε ένα μικρό ταξιδάκι μέχρι το Mayfair του Λονδίνου και να το παραγγείλετε από την μπουτίκ της εταιρείας το Maison de Vente. Ο χρόνος παράδοσης ανέρχεται περίπου στους δώδεκα μήνες. Πάντοτε το καλό πράγμα αργεί να γίνει...

Πηγή: mbike.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ