Ποια είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δεν πήγε στη Βουλή για να μην ψηφίσει τον Παυλόπουλο;‏

Για "λόγους συνείδησης" και "πολιτικής παράδοσης" απουσίασε από τη Βουλή και δεν πήρε μέρος στην ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Γαϊτάνη.

Σε σχετική δήλωσή της στο διαδίκτυο, η κ. Γαϊτάνη -μεταξύ άλλων- αναφέρει: "Δεν παρευρέθηκα στη συνεδρίαση της Βουλής που ψήφισε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί για λόγους συνείδησης και πολιτικής παράδοσης αδυνατούσα να υποστηρίξω με ψήφο την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, την πρόταση του κόμματος με το οποίο εκλέχτηκα".

Η κ. Γαϊτάνη δηλώνει πως συνεχίζει να υποστηρίζει με θέρμη το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, τις δεσμεύσεις και το πρόγραμμά του, την κυβέρνηση της Αριστεράς.

"Αυτό το πολιτικό σχέδιο δεν πιστεύω ότι είναι δυνατόν να υπηρετηθεί μέσα από συναινετικές σχέσεις με το κόμμα της ΝΔ και τα πολιτικά στελέχη από τον χώρο της Δεξιάς" τονίζει η κ. Γαϊτάνη.

Who is Who

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε το 1959 στη Βέροια.
Οικογενειακή κατάσταση:
Είναι μητέρα μίας κόρης.
Επάγγελμα:
Έμπορος.
 

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ τον Ιούνιο του 2012, ως στέλεχος της ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά). Ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος (1977-1981) στη Grenoble της Γαλλίας.
Το 1987 εντάσσεται στην οργανωμένη πάλη μέσα από τις γραμμές του τροτσκισμού και την Ο.Σ.Ε. (Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση).
Από το 2001 είναι στέλεχος της Δ.Ε.Α. (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά) και ανήκει στα ιδρυτικά μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Παράλληλα, ενεργοποιείται στο γυναικείο κίνημα της πόλης και από το 2011 συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Γυναικών ενάντια στο χρέος και τα μέτρα λιτότητας.
Με την εκλογή της, για πρώτη φορά στην ιστορία της, οργάνωση που προέρχεται από τον μαοϊκό χώρο στην Ελλάδα βλέπει στελέχη της να περνούν την είσοδο του Κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ