Ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει κατά κράτος αν χτυπήσει τη διαφθορά & πάψει να είναι γειτονιά ναρκέμπορων η χώρα! Του Θ. Μαυρίδη!

Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να αποδειχτεί η πιο κεντροδεξιά - φιλελεύθερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα. Κάτι ήξερε η Μέρκελ και άδειασε τον Αντώνη. 

Ήξερε ότι μπορεί να βασίζεται στον Αλέξη για να περάσει - επιτέλους- τα μνημόνια. Διότι τα μνημόνια δεν είναι αρκετό να τα ψηφίζει κανείς. Χρειάζεται και να τα εφαρμόζει. Ο Αντώνης κορόιδευε την κοινωνία. Ο Αλέξης είναι πιο συνεπής άνθρωπος. Μέχρι τον Πάκη πρότεινε για πρόεδρο της Δημοκρατίας για να δείξει τις καλές του προθέσεις. 

Του Θανάση Μαυρίδη - Capital.gr

Να με συγχωρούν, πάντως, οι φίλοι της "άλλης όχθης" αλλά εμείς του φιλελεύθερου χώρου είχαμε να τους κάνουμε καλύτερες προτάσεις από τον Προκόπη Παυλόπουλο. Τέλος πάντων, ήταν κι αυτή μία κίνηση καλής θέλησης. Κι ερχόμαστε τώρα και ρωτάμε: Τι θα κάνει ο Αντώνης; Θα πει όχι; Με τι δικαιολογία; Εντάξει! Χάρη του έκανε ο Αλέξης. Αν είχε διαλέξει τον Δημήτρη θα του είχε προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα. Στον Πάκη μπορεί και να το γυρίσει στο καλαματιανό. Στον Δημήτρη τον Αβραμόπουλο, τον αντιπρόεδρο, τον συνέταιρό του στην μάχη για την προεδρία της Ν.Δ, πως θα έκανε κάτι τέτοιο; Θα τον ψήφιζε και θα έλεγε κι ένα τραγούδι... 

Το καλύτερο, όμως, ο Αλέξης το φυλάει για αργότερα! Όταν θα κάνει την μία μεταρρύθμιση πίσω από την άλλη και θα κάνει τους "φιλελεύθερους" της Νέας Δημοκρατίας να μοιάζουν με μάγους - γιατρούς της ζούγκλας στην εποχή της πενικιλίνης. Διότι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν θέλησαν να αλλάξουν την χώρα. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια κι ας πονάει. Το κακό γι΄ αυτούς είναι ότι τους γύρισαν την  πλάτη εκείνοι που δήθεν ήταν οι προστατευόμενοι τους! 

Αν μπορεί να υπάρξει κάτι καλό από όλη αυτή την ιστορία είναι το τέλος των μύθων. Ήδη ένας - ένας οι μύθοι καταρρέουν. Για πρώτη φορά αριστερά; Με το μισό ΠΑΣΟΚ να στελεχώνει τον ΣΥΡΙΖΑ; Χλωμό! Κι όταν η επιλογή τους για την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος, διαλύεται κι ένας ακόμη μύθος: Ότι η αριστερά φέρνει κάτι καινούργιο. Να μην ξεχάσουμε και τον Πάνο Καμμένο:  Διότι και η αριστερά χρειάζεται την ακροδεξιά της! Όπως την χρειαζότανε και ο Αντώνης με τον Μπαλτάκο! 

Αλλά θα υπάρξουν κι άλλες ανατροπές. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει κατά κράτος το παιγνίδι από τα παλαιά κόμματα αν καταφέρει να κτυπήσει την διαφθορά και να βάλει τάξη στο επιχειρηματικό παιγνίδι. Αν κινηθεί έξυπνα, βάλει κανόνες και πάψει έτσι η Ελλάδα να θυμίζει γειτονιά ναρκέμπορων. Αυτό είναι το μεγάλο ΣΤΟΙΧΗΜΑ του Αλέξη και μπορεί να το κερδίσει. Θα είναι η μεγάλη ιδεολογική ήττα της δεξιάς. Να έρχεται η αριστερά και να εφαρμόζει κανονικό καπιταλισμό. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε ήδη δει πολλά. Κι ότι θα δούμε ακόμη περισσότερα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Είναι στην μοίρα της Ελλάδας! Το 2004 ποιός το περίμενε ότι η εθνική Ελλάδος θα κατακτούσε το πανευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο; Ότι ο ΓΑΠ θα κατέβαινε στις εκλογές του 2014 εναντίον του ΠΑΣΟΚ του πατέρα του; Ότι η Ελλάδα θα έβγαζε την πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην ΕΕ; Ότι ο Πάκης θα γινότανε Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Να δεις τι σου ΄χω για μετά, που λέει και το άσμα! 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ