Γυαλιά - καρφιά η Ιατρική Αθηνών! Έγινε πάρτυ & μετά γης μαδιάμ από "μπαχαλάκηδες"‏

Κρανίου τόπο άφησαν πίσω τους οι βάνδαλοι που πέρασαν το Σάββατο το βράδυ από την Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Οπως εξήγησε χθες στην «Καθημερινή» ο κοσμήτωρ της Σχολής Επιστημών Υγείας Ευστράτιος Πατσούρης, για το βράδυ του Σαββάτου είχε ζητηθεί άδεια από φοιτητική παράταξη για τη διοργάνωση πάρτι εντός της σχολής. Ομως, στο πάρτι παρεισέφρησαν εξωπανεπιστημιακά στοιχεία, στα οποία και αποδίδονται οι καταστροφές που τελικά έγιναν. Πρόκειται για τους λεγόμενους «μπαχαλάκηδες», οι οποίοι αυτοτοποθετούνται στον χώρο των αναρχικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Πατσούρη προς την πανεπιστημιακή κοινότητα, «καταστράφηκαν καθίσματα, βρέθηκαν λάστιχα αυτοκινήτων στο αμφιθέατρο, σκίστηκαν οθόνες προβολής μαθημάτων και έσπασαν τζάμια στους χώρους αυτούς. Καταστράφηκε, επίσης, αποθηκευμένο ιατρικό διαγνωστικό υλικό για παθολογοανατομικές διαγνώσεις από τους φυλασσόμενους χώρους του εργαστηρίου, οι πόρτες των οποίων παραβιάστηκαν και καταστράφηκαν».

Οι διοργανωτές φέρεται να ενημέρωσαν αρμοδίως όταν είχε φανεί ότι πλέον η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου. Το θέμα είναι πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζουν οι αρχές ανάλογα περιστατικά. «Αν οι αρχές μιας σχολής δώσουν άδεια για το πάρτι, υπάρχει κίνδυνος να μπλέξουν, όπως συνέβη προχθές. Αν δεν δώσουν την άδεια, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν τα “αντίποινα” από τη φοιτητική παράταξη στην οποία δεν δόθηκε άδεια», δήλωσε χθες στην «Κ» έμπειρο στέλεχος της Ιατρικής Σχολής.

Από την άλλη, είναι σαφές ότι η διοργανώτρια φοιτητική παράταξη αναλαμβάνει και την περιφρούρηση του πάρτι. Και δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν γίνει έκτροπα. Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι έχει δοθεί οδηγία πριν από κάθε πάρτι να ειδοποιούνται οι κάτοχοι των Ι.Χ. να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους από το πάρκινγκ της Ιατρικής για να αποφύγουν τυχόν καταστροφή τους.

Ο κ. Πατσούρης στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι θα λάβει «όλα τα νόμιμα μέτρα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση παρόμοιων απαράδεκτων πράξεων, οι οποίες θίγουν όχι μόνον τα μέλη ΔΕΠ και τους φοιτητές μας, αλλά και τους ασθενείς για τους οποίους έχουμε ιατρική ευθύνη».

Το ερώτημα είναι ποιος θα πληρώσει τις καταστροφές. Τα μέλη της διοργανώτριας φοιτητικής παράταξης; Οι καθηγητές της Ιατρικής; Ή, μήπως, ο Ελληνας φορολογούμενος;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ