Made in Greece το ρύζι & τα όσπρια 3αλφα που ''γεννήθηκαν'' το 1968: Ένα success story σε 14.000 τ.μ!

Οι αδελφοί Καραγεωργίου ήταν οι πρώτοι που συσκεύασαν το ρύζι και τα όσπρια στην Ελλάδα, αντικαθιστώντας την αγορά προϊόντων με τη σέσουλα το 1968 όταν και αποφάσισαν να στήσουν τη δική τους εταιρεία στον χώρο των τροφίμων. Ο Νίκος Καραγεωργίου παράλληλα με τις σπουδές του στην Ανωτάτη Βιομηχανική, το σημερινό Πανεπιστήμιο Πειραιά, ασχολήθηκε με τις πωλήσεις και δούλεψε μεταξύ άλλων σε ένα κατάστημα υφασμάτων στο κέντρο της Αθήνας. Ακολουθώντας τα όνειρα του και το αλάνθαστο του ένστικτο σήμερα, 50 χρόνια μετά είναι Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της αγαπημένης παγκοσμίου φήμης εταιρίας 3άλφα!

Η αρχή της επιτυχίας που ''ρίζωσε'' στην καρδιά των Ελλήνων

Ήταν το 1968 όταν τα αδέρφια Νίκος και Ευάγγελος Καραγεωργίου αποφασίζουν να στήσουν τη δική τους εταιρεία στον χώρο των τροφίμων. Ήταν η εποχή όπου άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα μπακάλικα τα οποία κινούνταν στη λογική του self-service με την τοποθέτηση ραφιών τα οποία αντικατέστησαν τα σακιά και τα προϊόντα με τη σέσουλα. Ο Νίκος είχε πάντα το μικρόβιο της επιχειρηματικότητας. Σαν φοιτητής στην Ανωτάτη Βιομηχανική, το σημερινό Πανεπιστήμιο Πειραιά, ασχολήθηκε με τις πωλήσεις και δούλευε μεταξύ άλλων σε ένα κατάστημα υφασμάτων στο κέντρο της Αθήνας.

 

Πριν ακόμη τελειώσει τις σπουδές του είχε δημιουργήσει ένα δικό του πελατολόγιο που θα τον βοηθούσε και θα τον ακολουθήσε πιστά στη μετέπειτα πορεία του. Έτσι γεννήθηκε η γνωστή εταιρεία οσπρίων 3αλφα, η οποία ήταν η πρώτη που συσκεύασε ρύζι και όσπρια και εδώ και 50 σχεδόν χρόνια θεωρείται leader στην ελληνική αγορά στην επεξεργασία και τυποποίηση οσπρίων & ρυζιών. Το μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα ανέρχεται σε 62% στα όσπρια και 32% στα ρύζια και έχει παρουσία σε Κύπρο, Γερμανία, Αγγλία και Αμερική.

Η συνταγή της καταξίωσης
Η εταιρεία παράγει 50 κωδικούς, με το ρύζι Καρολίνα από τις Σέρρες να είναι πρώτο σε πωλήσεις, με τις φακές από την κατηγορία των οσπρίων να ξεχωρίζουν.  Το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων παράγεται στην Ελλάδα αλλά γίνεται και εισαγωγή προϊόντων καθώς η παραγωγή δεν είναι σε θέση να καλύψει την εγχώρια ζήτηση.  Ο κ. Καραγεωργίου έχει δηλώσει γι'αυτό: «Δεν είμαστε αυτάρκεις ως λαός σ’ αυτό το κομμάτι. Η καλλιέργεια οσπρίων μέχρι πρότινος δεν συμπεριλαμβανόταν ούτε καν στο πρόγραμμα επιδοτήσεων του Υπουργείο Ανάπτυξης. Η κρίση έχει αλλάξει τα δεδομένα. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στα επίπεδα του παρελθόντος»

Το ανθρώπινο δυναμικό της 3αλφα απαρτίζεται από 120 μόνιμους εργαζόμενους και 40 ειδικούς συνεργάτες. Η διαρκής εκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα ανάπτυξης της εταιρείας. Η 3αλφα επενδύει στους ανθρώπους της με συμμετοχή σε σεμινάρια, διαλέξεις και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Σήμερα οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις έχουν επεκταθεί στα 14.000 τ.μ. με υπερσύχρονο εργοστάσιο τελευταίας τεχνολογίας και αυτόματες γραμμές παραγωγής και επεξεργασίας.

H επιτυχημένη πορεία της 3αλφα στην Ελληνική αγορά αναγνωρίζεται από όλους. Επί 4 δεκαετίες κατέχει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών και μάλιστα με σημαντική διαφορά από τους ανταγωνιστές της. Η επιτυχία αυτή οφείλεται στα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά των άριστων προϊόντων 3αλφα και στην υποδειγματική επιχειρηματική στρατηγική που υιοθετήθηκε σε όλη την πορεία της εταιρείας.

Σημαντικό μερίδιο της επιτυχίας πρέπει να αποδοθεί και στην επικοινωνιακή πολιτική της 3αλφα .Μέσα στα χρόνια έχουν επενδυθεί σημαντικά κονδύλια σε καίριες και ουσιαστικές ενέργειες στα ΜΜΕ, με στόχο την υψηλή αναγνωρισιμότητα του σήματος «3αλφα» και το χτίσιμο της εικόνας της εταιρείας. Το αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών είναι η τεράστια και ακλόνητη προτίμηση που δείχνουν οι Έλληνες καταναλωτές στα προϊόντα 3αλφα.

Η 3αλφα, με την δύναμη των ανθρώπων της και με το ίδιο πάθος για ποιότητα, δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει την ανάπτυξή της και την κοινωνική της προσφορά.

Η διοίκηση της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, στηρίζει 200 νέους παραγωγούς μέσω των προγραμμάτων συμβολαιακής καλλιέργειας. Η παραγωγή απορροφάται από την εταιρεία και τα προϊόντα πωλούνται έχοντας πάνω την ένδειξη της περιοχής και του παραγωγού που φρόντισαν ώστε αυτά τα αγαθά να βρίσκονται στο τραπέζι μας.

Για την οικονομική κρίση και την πορεία της 3ΑΛΦΑ σε μια δύσκολη περίοδο για τις ελληνικές επιχειρήσεις ο κύριος Νίκος Καραγεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας 3 άλφα έχει δηλώσει: «Η μόνη διέξοδος είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας. Οι επιχειρήσεις πρέπει να αποκτήσουν ξανά ζωή στην Ελλάδα».

Πώς να φτιάξετε έναν μικρό κήπο με την βοήθεια της 3αλφα
Πάρτε όμορφα γυάλινα – διάφανα μπωλάκια. Βάλτε λίγο βαμβάκι και βρέξτε το με νερό. Τοποθετήστε σποράκια οσπρίων. Φασόλια, φακές, κουκιά κι αφήστε να «τραβήξουν» την υγρασία από το βαμβάκι. Την επόμενη κιόλας ημέρα θα δείτε αλλαγή στη σπορά σας! Το «δέρμα» των οσπρίων θα αρχίσει να ζαρώνει ενώ είναι θέμα ελάχιστων ημερών να δείτε τα φυτουδάκια σας να «σκάνε» και να θεριεύουν, δημιουργώντας έναν υπέροχο καταπράσινο κηπάκο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα κουκιά και τα φασόλια που «ανοίγουν» στα δύο και μεγαλώνει ο βλαστός τους παρασέρνοντας μαζί του και τις κοτυληδόνες που κάποια στιγμή, ζαρώνουν και πέφτουν. Ακόμα μπορείτε να παρακολουθήσετε τη φύτρα του νέου φυτού να γαζώνεται πάνω στο βαμβάκι. Οι φακές φτιάχνουν ένα καταπράσινο «γκαζονάκι» από λυγερόκορμα φυτά αλλά και οι φασολιές με τα λυγερόκορμα φυτά μας παραπέμπουν στο γνωστό παραμύθι του Τζάκ και της φασολιάς που τον ανέβασε στους ουρανούς…

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της 3αλφα - 3alfa.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ