Αμβούργο εκλογές: Πανωλεθρία για το κόμμα της Μέρκελ με ιστορικό χαμηλό & 47% των Σοσιαλιστών - Τι συνεπάγεται για την Ελλάδα;‏

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), με ποσοστό 47% κερδίζουν, όπως φαίνεται από την πρόγνωση του πρώτου καναλιού της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD, τις τοπικές εκλογές στο κρατίδιο του Αμβούργου. 

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) συγκεντρώνουν ποσοστό 16%, που είναι το ιστορικά χαμηλότερό τους στην περιοχή, ενώ ακολουθούν οι Πράσινοι με 12%, η Αριστερά (Die Linke) με 8,5%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 7% και η «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) με ποσοστό 5,2% δεν είναι βέβαιο εάν τελικά θα επιτύχει την είσοδό της στο τοπικό Κοινοβούλιο, καθώς το όριο είναι 5%.

Ο σημερινός δήμαρχος και Κυβερνήτης του Αμβούργου Όλαφ Σολτς θα χρειαστεί, πάντως, έναν κυβερνητικό εταίρο, με πιθανότερους τους Πράσινους.

Ελληνικές πηγές, πάντως, αναλύοντας την ήττα του κόμματος της καγκελαρίου στις εκλογές του Αμβούργου, επιχειρούν να ερμηνεύσουν κατά πόσον αυτή θα επηρεάσει τη θέση του Βερολίνου στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ