Αύριο η ανακοίνωση για ΠτΔ - Όλο το παρασκήνιο των δραματικών διαβουλεύσεων και οι διαφωνίες για τον Δ. Αβραμόπουλο!

«Αυτά θα τα πούμε την Τρίτη». Η φράση του υπουργού Επικρατείας (αλλά και στενότατου συνεργάτη του πρωθυπουργού) Νίκου Παππά στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής αποδείχθηκε τελικά ορθή.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει την Τρίτη το όνομα του «εκλεκτού» για την Προεδρία της Δημοκρατίας και την Τετάρτη θα διεξαχθεί η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ωστόσο είναι φανερό ότι η επιλογή Αβραμόπουλου δεν βρίσκει σύμφωνα όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στην συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πάνο Καμμένο δεν υπήρξαν προβλήματα. Αντίθετα η συνάντηση με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη, που διήρκεσε περισσότερο από 1,5 ώρα, δεν υπήρξε και τόσο... παραγωγική.

«Δεν το βλέπω να τελειώνει σήμερα. Ρωτήστε το Μαξίμου» ήταν η απάντηση Π. Λαφαζάνη.

Στο Μαξίμου θεάθηκαν ακόμη ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του Νίκος Φίλης.

Σημειώνεται ότι και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπου δεν συμμετείχε ο Αλέξης Τσίπρας, υπήρξαν διαφωνίες για το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Και μάλιστα όχι μόνο από στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, αλλά και από στελέχη της πλειοψηφίας (όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος).

Σε κάθε περίπτωση είναι δεδομένο ότι υπήρξε ανασχεδιασμός του προγραμματισμού του Αλ. Τσίπρα για την προεδρική εκλογή, αφού δεν έγινε το αναγγελθέν διάγγελμα. Βέβαια εκ καθήκοντος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης υποστήριξε πως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και καμία ανατροπή και πως οι συζητήσεις που έγιναν την Κυριακή στο Μαξίμου, αφορούσαν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup η οποία θα διεξαχθεί αύριο, Δευτέρα.

Οι δηλώσεις του Γαβριήλ Σακελλάριδη:

«Σήμερα ο λαός έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα από τις πλατείες όλης της χώρας. Για μία ακόμα φορά, κατέστησε σαφές ότι η αξιοπρέπειά του είναι αδιαπραγμάτευτη. Με τη λαϊκή εντολή στις καρδιές και στο μυαλό μας συνεχίζουμε τη διαπραγμάτευση όπως ακριβώς και την ξεκινήσαμε. Είμαστε έτοιμοι για μια αμοιβαία επωφελή λύση, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.

Ο Πρωθυπουργός από το πρωί βρίσκεται σε συνεχείς συνομιλίες με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και με στελέχη της ελληνικής Κυβέρνησης. Μάλιστα, σήμερα το απόγευμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες σε σχέση με τη διαπραγμάτευση που εξελίσσεται.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, η απόφαση του Πρωθυπουργού είναι να ανακοινώσει την πρότασή του για τον υποψήφιο αμέσως μετά την έκβαση του κρίσιμου Eurogroupπου διεξάγεται αύριο βράδυ στις Βρυξέλλες.
Την απόφασή του θα ανακοινώσει στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Τρίτη. Η ψηφοφορία στη Βουλή θα διεξαχθεί την Τετάρτη 18/2».

Ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης διέψευσε πως υπάρχει θέμα με «ενστάσεις» της Αριστερής Παρέμβασης για το όνομα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ