Πρότεινε την Ντόρα για ΠτΔ ο Π. Καμμένος - Τι συμβαίνει με Αβραμόπουλο; Πότε τελικά η ανακοίνωση;

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, με δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους πριν από λίγο έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ανακοίνωσε πως η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την υποψηφιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα ανακοινωθεί την Τρίτη, αφού πρώτα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αμέσως την επόμενη ημέρα, την Τετάρτη,  θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, εάν υπήρξε αντίδραση από την αριστερή πλατφόρμα, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε αρνητικά λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία ανατροπή απόφασης ως προς το προτεινόμενο πρόσωπο.

Η σημερινή συνεδρίαση αφορούσε την διαδικασία με την οποία θα γίνουν οι ανακοινώσεις, είπε ο κ. Σακελλαρίδης, ενώ εξήγησε ότι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή συνιστά η διαπραγμάτευση με τους εταίρους που είναι σε εξέλιξη και η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα.

"Συνεχίζουμε τη διαπραγμάτευση, όπως ξεκινήσαμε, με σκοπό να βρεθεί μία επωφελής λύση για την Ελλάδα και την Ευρώπη" είπε ο κ. Σακελλαρίδης, επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός έχει διαρκείς επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους καθώς και με κυβερνητικά στελέχη.

To παρασκήνιο της συνεδρίασης

Πάντως, νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε συνεργασίες με τον κ. Πάνο Καμμένο και τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος φέρεται να αποχώρησε εκνευρισμένος, λόγω διαφωνίας στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Λαφαζάνης διαφωνεί στην υποψηφιότητα του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και φέρεται να επιθυμεί πρόσωπο με αριστερό πρόσημο, που να μην έχει συνδεθεί με τα μνημόνια και να συμβολίζει το νέο ήθος και ύφος της εξουσίας, που προέκυψε από την κυβερνητική αλλαγή της 25ης Ιανουαρίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμμένος φέρεται να έριξε στο τραπέζι το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ