Απίστευτο περιστατικό στη Σουηδία: Αστυνομικός χτυπάει 9χρονο μετανάστη επειδή δεν επικύρωσε εισιτήριο! (βίντεο)

Αστυνομικός ρίχνει κάτω στο πάτωμα έναν 9χρονο μετανάστη, ανεβαίνει πάνω του και χτυπά το κεφάλι του στο τσιμέντο. Το αδίκημα του; Δεν επικύρωσε το εισιτήριο στο τρένο.

Το μικρό αγόρι από το Μαρόκο τρέμει από το φόβο του, κλαίει, προσεύχεται και ικετεύει τον αστυνομικό. Το βίντεο που αποθανάτισε την βίαιη αντίδραση του αστυνομικού προκάλεσε φρίκη στην κοινή γνώμη της Σουηδίας και αλλά και παγκοσμίως.

Το περιστατικό συνέβη στις 6 Φεβρουαρίου στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μάλμε. Ενας ανώνυμος μάρτυρας δήλωσε στην τοπική εφημερίδα «Sydsvenskan» ότι τα βίντεο δεν αποδίδουν όλη τη βιαιότητα της σύλληψης του παιδιού. «Δεν μπορείτε να φανταστείτε τις κραυγές του αγοριού αυτού που ζητούσε βοήθεια, την προσευχή του και τον ξηρό χτύπο του κρανίου του στο πέτρινο πάτωμα», τόνισε.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του αστυνομικού που έχει ήδη τεθεί σε αργία.
Μετά το επεισόδιο ο μικρός μεταφέρθηκε πίσω στην εστία όπου φιλοξενούταν, από την οποία έφυγε σχεδόν αμέσως μαζί με ένα 12χρονο αγόρι. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας πρόκειται τον ετεροθαλή αδελφό του. Μέρες μετά από την εξαφάνισή τους, τα παιδιά βρέθηκαν την Παρασκευή στη Δανία! «Το 9χρονο αγόρι ξαναβρέθηκε στην περιοχή της Γιουτλάνδης» σε μια απόσταση 200 χλμ. από το Μάλμε, εξήγησε ο εκπρόσωπος της σουηδικής αστυνομίας Ματς Κάρλσον.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ