Αυτή τη φορά, μην μαλώσετε - 7 εγγυημένοι τρόποι για να αποφύγετε τους καβγάδες!

Ένα θέμα που απασχολεί πολλούς ανθρώπους με θερμό ταπεραμέντο και περιορισμένες διπλωματικές ικανότητες είναι το πώς μπορούμε να αποφύγουμε με επιτυχία έναν καβγά. 

Όταν μας πνίγει το δίκιο, όταν μας εκμεταλλεύονται και μας προσβάλλουν ή όταν απλά νιώθουμε πως αν δεν μιλήσουμε θα κάνουμε ένα ωραιότατο «ΜΠΑΜ» με πολλαπλές απώλειες… καταφεύγουμε σε τσακωμούς διαφόρων επιπέδων σοβαρότητας.

Πόσο πιο εύκολη θα ήταν η ζωή μας χωρίς καβγάδες; Ειδικά χωρίς καβγάδες μάταιους, που μπορούμε μάλιστα να αποφύγουμε; Διάβασε 7 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς για τα καλά από πολλούς μελλοντικούς τσακωμούς..

1. Μην στέκεσαι στο μάτι του κυκλώνα
Έχεις προσπαθήσει στο παρελθόν να λύσεις τις διαφορές δυο ατόμων, μπαίνοντας στη μέση από καλοσύνη και καλοπροαίρεση. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνεις εσύ το επίκεντρο του καβγά και τελικά να.. «πληρώσεις εσύ τη νύφη», ενώ είχες πρόθεση να βοηθήσεις. Κράτα τις αποστάσεις σου και άσε τους άλλους να λύσουν τα προβλήματά τους.

2. Προσπάθησε να παραμείνεις ευγενικός
Όσο άσχημα και αν σου μιλάει ο άλλος και ουσιαστικά προκαλεί τον καβγά με τον τρόπο του, φρόντισε ο δικός σου τρόπος να παραμείνει σωστός. Μην προσβάλλεις, μίλα ήρεμα και χωρίς ειρωνεία. Έτσι αυξάνεις τις πιθανότητες να ρίξεις τους τόνους και να αποφύγεις ένα δυνατό τσακωμό.

3. Γίνε ειρηνοποιός
Και αν αυτό το χαρακτηριστικό δεν είναι έμφυτο, προσπάθησε να το καλλιεργήσεις. Οι άνθρωποι που έχουν ειρήνη μέσα τους, αποφεύγουν τους καβγάδες όπως ο διάβολος το λιβάνι. Θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ κάποιος για να τσακωθεί μαζί τους.

4. Μη δέχεσαι την ευθύνη του σωσίβιου
Κάποιοι άνθρωποι, προκειμένου να διεκδικήσουν το δίκιο τους, προσπαθούν να μπλέξουν τρίτους στη διαμάχη, για να βρουν υποστήριξη. Μη δέχεσαι αυτό το ρόλο, μείνε εκτός και μην παίρνεις το μέρος καμίας πλευράς. Θα αποφύγεις αρκετές στρεσογόνες καταστάσεις.

Δείτε τη συνέχεια στο tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ