Θοδωρής Δρακάκης: Mου έσωσε τη ζωή ο συνάδελφός μου ο Ν. Γέμελος όταν έπαθα έμφραγμα την ώρα του δελτίου

Επιτυχίες και αποτυχίες, συγκινήσεις και περιπέτειες μίας ζωής λουσμένης στα φώτα των τηλεοπτικών πλατό. Ο γνωστός δημοσιογράφος βάζει στο μικροσκόπιο τα λάθη του και μιλάει για την οικογένεια του και την κόρη του.

 

Είναι αλήθεια ότι είστε φίλοι με τον Αντώνη Σαμαρά;
Ναι, μας συνδέει προσωπική φιλία με τον Αντώνη. Γνωριζόμαστε από το 1974 και μέχρι σήμερα επικοινωνούμε συχνά και μιλάμε. Ο λόγος που στήριξα ξανά τη Νέα Δημοκρατία, και σε αυτές τις εκλογές, είναι επειδή υπήρξα μέλος της νεολαίας της στο πανεπιστήμιο, ήμουν και στη διοίκηση του κόμματος, αλλά ποτέ δεν με ενδιέφεραν οι αρχηγοί. Με ενδιέφερε το κόμμα μου. Είμαι εκεί. Αν πιστέψω ότι, κάποια στιγμή, δεν με αντιπροσωπεύει πια η Νέα Δημοκρατία δεν θα πάω να ψηφίσω.

Σε τέτοια περίοδο, με τόσες εξελίξεις, κανονικά δεν θα έπρεπε να ήσουν on camera; Ήταν δική σου επιλογή να αποχωρήσεις από τα τηλεοπτικά στούντιο;
Το να μπεις πίσω από τις κάμερες δεν είναι κακό. Όπως πολύ καλά έλεγα το δελτίο μου, έτσι πολύ καλά μπορώ να φτιάξω κι ένα δελτίο, κι ας το εκφωνούν άλλοι. Δεν είναι αναγκαίο καλό να είσαι μπροστά από την κάμερα. Βέβαια, με στενοχώρησε το γεγονός ότι δεν είμαι μπροστά από την κάμερα, αλλά πιστεύω ότι ακόμα μπορώ να δώσω πολλά. Κι αυτό, αύριο ή μεθαύριο, μπορεί να αλλάξει πάλι. Την καριέρα μου την έχω κάνει, αλλά μπορεί αύριο να θελήσω να κάνω κάτι άλλο. Το τελευταίο μου δελτίο ήταν στις 8 Ιουνίου του 2013. Παρέμεινα στο Star, είμαι είκοσι χρόνια σε αυτό το κανάλι, τους εμπιστεύομαι και με εμπιστεύονται και ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου να φύγω και να πάω αλλού.

Πώς γίνεται να το λέει αυτό ένας επαγγελματίας, ο οποίος έχει προτάσεις και από άλλα κανάλια;
Αυτό ισχύει, με τίμησαν όλοι οι σταθμοί και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Όμως ποτέ δεν σκέφτηκα να φύγω από το Star και την προστασία της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Είμαι ευγνώμων απέναντί τους, όπως και στον πρόεδρο του καναλιού, Πάνο Κυριακόπουλο. Για όλα! Η επιλογή μου είναι να μη φέρομαι ποτέ σκάρτα σε αυτούς που μου φέρθηκαν καλά. Ένα λάθος μου ήταν το ότι αποδέχτηκα να παρουσιάσω το κεντρικό δελτίο επί Σταμάτη Μαλέλη.

Γιατί το λες αυτό;
Όταν έφυγε ο Αιμίλιος Λιάτσος, ο Μαλέλης μού ζήτησε να μεταφερθώ στο κεντρικό δελτίο και το έκανα για να βοηθήσω το κανάλι μου. Απ’ ό,τι κατάλαβα μετά, αυτό δεν εκτιμήθηκε από τον κύριο Μαλέλη.

Αν δεν κάνω λάθος, είχατε φιλικές σχέσεις. Σήμερα μιλάτε;
Δεν έχουμε καμία απολύτως σχέση! Με είχε στηρίξει και με είχε βοηθήσει, γιατί πίστευε ότι στο πρόσωπό μου θα έβρισκε κάποιον που θα τον στήριζε και δεν θα τον υπονόμευε τη δύσκολη στιγμή. Αυτό δεν το έκανα ποτέ και σε κανέναν. Ο Σταμάτης Μαλέλης που πάντα καλά να είναι ο άνθρωπος δεν είναι άξιος εμπιστοσύνης. Μπροστά στο συμφέρον του δεν υπολογίζει τίποτα.

Αισθάνεσαι αδικημένος;
Όχι. Ίσα ίσα. Στην καριέρα μου τα έκανα όλα. Από εφημερίδες και ραδιόφωνο, μέχρι ενημερωτικά, αλλά και lifestyle δελτία ειδήσεων.

Πώς σου φάνηκε η μετάβαση από τα αμιγώς ενημερωτικά δελτία στα lifestyle που ξεκίνησε το Star;
Καταρχήν, κι εδώ έχει γίνει μία παρανόηση. Θα μου επιτρέψει ο «φίλος» μου, ο Σταμάτης Μαλέλης, να διεκδικήσω την πατρότητα του lifestyle στα δελτία, αφού το ξεκίνησα το 1999 και εκείνος ήρθε στο κανάλι το 2001. Τότε παίζαμε κανονικό ενημερωτικό δελτίο και στο τέλος είχαμε ένα μικρό κομμάτι lifestyle. Όμως, το lifestyle που παίζαμε είχε ένα επίπεδο. Παίζαμε βιντεοκλίπ, κάποια είδηση καλλιτεχνική κ.λπ. Αυτό το δελτίο χάριζε επί χρόνια την πρωτιά στο Star, με 30% και 35% σε καθημερινή βάση. Κι αυτό το ξέρουν όλα τα κανάλια. Μετά ήρθε ο Μαλέλης και όλο αυτό εκφυλίστηκε. Μπήκαν τα «μαϊμουδάκια», τα καρτούν, τα άσχημα σχόλια για τους καλλιτέχνες. Όλο αυτό ήταν λάθος του. Όποιον γνώριζε τον έβαζε στο δελτίο. Μάλλον, όποια γνώριζε την έβαζε στο δελτίο του. Εγώ πάντα ήθελα να κρατάω το μέτρο και να κάνω το δελτίο μου σαν να είναι μία εφημερίδα. Να τα έχει όλα, όπως τα έχουν οι κυριακάτικες εφημερίδες. Και το lifestyle, αλλά με μέτρο.

Ποιο ήταν το χειρότερο πράγμα που σου συνέβη στη δουλειά;
Ήταν 2 Ιανουαρίου του 1998. Στην αποφώνηση του κεντρικού δελτίου, ένιωσα έναν πολύ δυνατό πόνο στο στήθος. Πονούσα κι από πριν, αλλά προσπάθησα να αντέξω. «Έκλεισα» όπως όπως, γιατί δεν άντεχα άλλο. Πάθαινα έμφραγμα εκείνη τη στιγμή κι εγώ έκανα πως δεν τρέχει τίποτα. Αν δεν ήταν ο Νίκος Γέμελος, σήμερα μπορεί να μη ζούσα. Ήθελα να φύγω, να πάω σπίτι μου. Κι όμως, με πήρε με το ζόρι και με πήγε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Εκεί ένας νεαρός γιατρός –ντρέπομαι που δεν θυμάμαι το όνομά του– μου έκανε θρομβόλυση και με έσωσε. Τότε ήταν μία μέθοδος όχι διαδομένη.

Μέσα από όλο αυτό εκτίμησες τη ζωή περισσότερο;
Σαφέστατα! Εκτιμώ πια τα απλά πράγματα της ζωής. Ξέρεις, όταν μπήκα στην Εντατική, είχα δίπλα μου κι άλλα κρεβάτια, αριστερά και δεξιά μου. Κάποια στιγμή έρχεται μία νοσοκόμα και κλείνει τις κουρτίνες γύρω μου. Τη ρωτάω «μα γιατί το κάνετε αυτό;» και μου απαντά «αν πεθάνεις, να μην το καταλάβουν οι άλλοι!». Όλο αυτό με σόκαρε. Ήταν απίστευτο. Μετά από αυτά, έγινα πιο ήρεμος, έπαψα να είμαι φωνακλάς και σκέφτομαι δύο φορές πριν μιλήσω. Ένα τίποτα είναι η ζωή μας, οπότε τη ζω όσο πιο απλά μπορώ. Πλέον κατάλαβα ότι στα απλά χωρούν τα μεγαλύτερα πράγματα.

Πώς σου φάνηκε που η κόρη σου ακολούθησε την ίδια επαγγελματική ζωή με εσένα;
Δεν με εντυπωσίασε. Είχε γονίδια να πάρει, οπότε λογικό μού φάνηκε. Έχει το ταλέντο της επικοινωνίας και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.

Σκέφτηκες, όμως, ότι μπορεί πάντα να ζει με το φόβο της σύγκρισης του ονόματός σου;
Φυσικά! Πάντα, όμως, ή γίνεσαι «το παιδί του τάδε» ή «ο πατέρας της τάδε». Εύχομαι να ακολουθήσει το δρόμο που της αρέσει και αν τελικά αυτός είναι η δημοσιογραφία, να με ξεπεράσει κατά πολύ.

Πάντα όλα ήταν ήρεμα στο σπίτι; Δεν υπήρχαν σύννεφα στα είκοσι πέντε χρόνια γάμου;
Με τη γυναίκα μου είμαστε μαζί από το 1985, παντρευτήκαμε πριν είκοσι πέντε χρόνια και είμαστε ακόμα μαζί. Η γυναίκα μου στάθηκε βράχος σε όλα δίπλα μου. Άντεξε σε αυτό το γάμο και έμεινε παρά τα όσα προβλήματα υγείας πέρασα και τις απώλειες των αγαπημένων μας προσώπων. Το μυστικό για το ότι είμαστε ακόμα μαζί είναι ότι δεν με έκανε ποτέ να βαρεθώ και να πιστέψω ότι είναι δεδομένη. Είναι πολλά μαζί. Και, φυσικά, σπουδαία μητέρα.

Γιατί δεν κάνατε δεύτερο παιδί;
Ποτέ δεν ήθελα. Τώρα που το σκέ-φτομαι ανά περιόδους, το μετανιώνω, για να είμαι ειλικρινής. Δεν θέλω η κόρη μου να είναι μόνη της στη ζωή. Ωστόσο, η κόρη μου είναι ο θησαυρός μου και κάνει για εκατό παιδιά. Όταν είναι δίπλα μου, είμαι ο πιο δυνατός άνθρωπος του κόσμου.

Πηγή: PEOPLE - Αλέξανδρος Πρίφτης

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ