ΓΣΕΒΕΕ: Bασικός μισθός ακόμη και 800 ευρώ αλλά σε βάθος τριετίας!

Yπέρ της επαναφοράς του κατώτερου μισθού στα επίπεδα του 2012, εφόσον όμως γίνει σταδιακά και με την παράλληλη παροχή ασφαλιστικών και φορολογικών κινήτρων στις επιχειρήσεις τάχθηκε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του προεδρείου της Συνομοσπονδίας, με τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη.
 

Ο κ. Καβαθάς πρόσθεσε, ότι οι αναπροσαρμογές στον βασικό μισθό θα πρέπει να γίνουν σε ορίζοντα τριετίας και να είναι αποτέλεσμα του διαλόγου των κοινωνικών εταίρων, ενώ τάχθηκε κατά της αύξησης του κατώτερου μισθού με κυβερνητική απόφαση.

«Μια ωμή κυβερνητική παρέμβαση για δεύτερη φορά θα ήταν εγκληματική με δεδομένο ότι οι επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιές από τα μέτρα που έχουν ληφθεί ως αποτέλεσμα των μνημονίων και μία ακαριαία μεταβολή θα οδηγούσε μοιραία σε απολύσεις» τόνισε, ενώ επισήμανε ότι η αύξηση στον κατώτερο μισθό θα τονώσει τη ζήτηση και θα ενισχύσει την ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, ανέφερε επίσης ότι το σημαντικότερο σε αυτή τη φάση είναι η κατάργηση της 6ης Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου η επαναφορά της επεκτασιμότητας και της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων χωρίς την οποία όπως είπε «οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι ένα άδειο πουκάμισο».

Η ΓΣΕΒΕΕ έθεσε το θέμα αυτό στον υπουργό Εργασίας, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Καββαθά, δεσμεύτηκε ότι η αλλαγή του νόμου είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Εάν αλλάξει ο νόμος, ο διάλογος των κοινωνικών εταίρων μπορεί να ξεκινήσει αμέσως, είπε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας και πρόσθεσε ότι οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν «εφόσον αντέχει η αγορά» να οδηγήσουν σε αύξηση του βασικού μισθού μεγαλύτερη των 751 ευρώ. «Γιατί όχι 780, ή και 800 αναρωτήθηκε».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ