Πανευρωπαϊκή διάκριση για το προσχέδιο της νέας ταινίας του σκηνοθέτη Σύλλα Τζουμέρκα - Ανάμεσα σε ποιες υποψηφιότητες ξεχώρισε;

Την ειδική μνεία της επιτροπής Eurimages (Ταμείο Στήριξης Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου) απέσπασε για την ανάπτυξη του σχεδίου της νέας του ταινίας «Το θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών» ο σκηνοθέτης Σύλλας Τζουμέρκας, μαζί με τη σεναριογράφο Γιούλα Μπούνταλη και την παραγωγό Μαρία Δρανδάκη.

Η δημιουργική ομάδα είχε βραβευτεί με το αντίστοιχο βραβείο το 2012 για την ταινία «Έκρηξη» και είναι η τρίτη τους συνεργασία μετά τη «Χώρα προέλευσης». «Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών (The Miracle of the Sargasso Sea)» είναι ένα αστυνομικό θρίλερ σε συμπαραγωγή των Homemade Films (Ελλάδα, Μαρία Δρανδάκη) και PRPL (Ολλανδία, Ellen Havenith).

Ήταν ένα από τα τρία σχέδια ταινιών από όλο τον κόσμο που επιλέχθηκαν φέτος από τα φεστιβάλ Ρότερνταμ και Βερολίνου, μέσω του κοινού τους προγράμματος Rotterdam-Berlinale Express 2015, για να παρουσιαστούν σε διεθνείς παραγωγούς, διανομείς και στους πράκτορες διεθνούς πώλησης ευρωπαϊκών κινηματογραφικών ταινιών.

Η ανάπτυξη του σχεδίου παραγωγής συνεχίζεται παράλληλα με την προώθηση και διανομή της «Έκρηξης» (A Blast) στις κινηματογραφικές αίθουσες και τα φεστιβάλ παγκοσμίως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ