Ποιο ζαχαροπλαστείο έχει την καλύτερη Πάβλοβα, ποιο το νοστιμότερο προφιτερόλ, τους ωραιότερους λουκουμάδες? Τα 14+2 ζαχαροπλαστεία που δεν θα θέλατε να ξέρετε ...

Σε άλλους αρέσουν σιροπιαστά, σε άλλους σοκολατένια και σε άλλους… παγωμένα.

Σε άλλους αρέσουν σιροπιαστά, σε άλλους σοκολατένια και σε άλλους… παγωμένα. Το click@Life του naftemporiki.gr έκανε μια βόλτα στην πόλη και σας προτείνει 15 ζαχαροπλαστεία και τις σπεσιαλιτέ τους, για να ικανοποιήσετε τη λιγούρα που θα σας έρθει μόλις διαβάσετε το παρακάτω κείμενο...



 La duree du gout για lemon pie και σουφλέ σοκολάτας

«La duree du gout» θα πει η διάρκεια της γεύσης και η αλήθεια είναι ότι η γεύση των γλυκών του συγκεκριμένου ζαχαροπλαστείου θα διαρκέσει για πολύ και θα σας συνοδεύει για αρκετό καιρό. H Lemon pie και το σουφλέ σοκολάτας είναι σίγουρα, οι σπεσιαλιτέ του, αλλά και το tiramisu του είναι εξαιρετικό, αφράτο και φρέσκο. Πληροφορίες: Ηρακλείτου 38, Χαλάνδρι, 210 6081000, http://www.duree.gr/ .

Γλυκοτεχνείο για εκμέκ

Τα λόγια δεν νομίζω ότι μπορούν να περιγράψουν αυτό το γευστικό θαύμα που θα δοκιμάσετε από το Γλυκοτεχνείο. Όμορφα φτιαγμένο μέσα σε βαθιά πήλινη πιατέλα, το εκμέκ αυτό είναι μπουκιά και συγχώριο. Με έντονο άρωμα από φρέσκο βούτυρο, κρέμα αφράτη και έναν πάτο από εκμέκ ιδανικά σιροπιασμένο, συνθέτει το απόλυτο γλυκό. Μην το χάσετε… Πληροφορίες: Ιασωνίδου 35Α, Ελληνικό, 210 9620013.

Ανδριάς για προφιτερόλ



Αναμφισβήτητα πρόκειται για το καλύτερο προφιτερόλ της πόλης από το 1972. Σε ατομική μερίδα ή ακόμα και σε τούρτα, όπως και να το προτιμάτε, το προφιτερόλ του Ανδριά είναι ασυναγώνιστο. Με μπόλικη παχύρρευστη σοκολάτα να τυλίγει τα φρέσκα σου, γεμισμένα με αφράτη σαντιγί, δημιουργεί ένα υπέροχο αποτέλεσμα που δύσκολα θα μπορέσετε να του αντισταθείτε. Και καλύτερα να μην το κάνετε… Πληροφορίες: Λ. Καποδιστρίου 92 Φιλοθέη, 2102755793, 2102772090 / Σεβαστουπόλεως 64 Αμπελόκηποι, 2107775631 /Κλεισθένους 80, Γέρακας, 2106046466, http://www.andrias.gr/ .

Γαλυφιανάκης για γαλακτομπούρεκο

Η συνταγή του παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο και μοναδική: πολλά φύλλα κρούστας, αλειμμένα ένα ένα με βούτυρο γάλακτος κι ανάμεσά τους στρωμένη πλούσια κι αφράτη κρέμα. Το γλυκό ψήνεται αργά, ροδίζει άψογα και μόλις βγει ζεστό από το φούρνο, λούζεται με καυτό σιρόπι. Φάτε το οπωσδήποτε ζεστό… Πληροφορίες: http://www.galyfianakis.gr/ .

Μέλισσα για παντός είδους πάστες



Η patisserie είναι η σπεσιαλιτέ της και η σοκολάτα της, αποκλειστικά άριστης ποιότητας, στολίζει πολλές από τις πάστες. Εμπνευσμένες τάρτες, αφράτες πάστες όπως αυτή με την καραμέλα, με υπέροχους συνδυασμούς φρούτων, κρέμας και σοκολάτας, φτιαγμένες μόνο με φρέσκα βιολογικά υλικά, σας περιμένουν να «σας βάλουν δύσκολα». Οι τιμές είναι αρκετά τσιμπημένες, αλλά αξίζουν... Πληροφορίες: Εθνάρχου Μακαρίου 43, Περιστέρι, http://www.melisa.gr/ .

Χατζής για πολίτικα γλυκά

Από το 1908 στη Θεσσαλονίκη, προσφέρει μοναδικές γεύσεις και μυρωδιές μιας άλλης, γλυκύτερης εποχής. Τα πολίτικα γλυκά έχουν την τιμητική τους. Δοκιμάστε εκμέκ καταϊφι με παραδοσιακό καϊμάκι και φυσικά, κιουνεφέ με καταϊφι και τυρί, που μοσχοβολά φρέσκο βούτυρο. Πληροφορίες: 25ης Μαρτίου 27, Ν. Σμύρνη, Αθήνα, 210 9317273 / Μητροπόλεως 5, Σύνταγμα, 210 3222647, http://www.chatzis.gr/ .

‘Ο, τι καλύτερο - Το σπίτι της Pavlova για pavlova



Η Pavlova, αυτό το εξαιρετικό γλυκό εμπνευσμένο από την διάσημη μπαλαρίνα Anna Pavlova, βρήκε το δικό του σπίτι στο Κολωνάκι. Η Έφη Γιαλούση επιμελείται την καλύτερη pavlova της πόλης και μας την προσφέρει σε διάφορες γεύσεις: φράουλα, λεμόνι, φρούτα του δάσους, μόκα, σοκολάτα, φουντούκι, μέντα, lime, mango και άλλες ακόμα. Πληροφορίες: Σκουφά 56, Κολωνάκι, 210 3388827, http://www.pavlova.gr , www.facebook.com/PavlovaOtiKalitero .

Nouvelle Patisserie για Royal Chocolate

Πάνω από 30 χρόνια μας προσφέρει αυθεντικές γαλλικές συνταγές, νστιμες σοκολατένιες πάστες και ωραίες τάρτες φρούτων. Η Royal Chocolate όμως, είναι το κάτι άλλο. Συνδυάζει διαφορετικές σοκολάτες μαζί με κακάο και μπορεί να γίνει η υπέρτατη αξία των μανιακών chocaholics. Για καλύτερη εξυπηρέτηση, επειδή η τούρτα απαιτεί μεγάλη προετοιμασία, κάντε την παραγγελία σας πριν πάτε. Πληροφορίες: http://www.facebook.com/nouvellepatisserie .

Δέσποινα για μιλφέιγ



Βελούδινη κρέμα, τραγανό φύλλο και πολύ αμύγδαλο. Για πολλούς είναι το ωραιότερο μιλφέιγ της πόλης κι εμείς θα συμφωνήσουμε μαζί τους. Είναι φρέσκο, αφράτο, τραγανό, με εξαιρετική κρέμα και σαντιγί που δε σε λιγώνει, επιτρέποντας δυστυχώς να φας πολλά κομμάτια. Φτιάχνεται επί τόπου και είναι λαχταριστό. Πληροφορίες: www.despina.gr .

Πανόραμα για τρίγωνα Πανοράματος και γαλλικό μιλφέιγ

Με δύο υποκαταστήματα στην Αθήνα, το Πανόραμα έφερε τις γεύσεις της Θεσσαλονίκης στην πόλη μας. Απολαύστε φρεσκότατα τρίγωνα Πανοράματος που γεμίζονται εκείνη τι στιγμή με αφράτη κρέμα ζαχαροπλαστικής, αλλά και το υπέροχο γαλλικό του μιλφέιγ, με τραγανά καραμελωμένα φύλλα και βελούδινη κρέμα. Πληροφορίες: Β. Σοφίας 24, Μαρούσι, 210 8027230 / Λεωφ. Δημ.Βασιλείου 1, Ψυχικό, 210 6727638.

Μαλεμπί- Mouhalebi & café για καζάν ντιμπί



Το καζάν ντιμπί είναι εξαιρετικά εκτελεσμένο σε αυτόν τον πολίτικο παράδεισο στα Νότια. Αλλά και το ομώνυμο μαλεμπί, το σεκέρ παρέ και το κιουνεφέ είναι από τις γεύσεις που δεν πρέπει να παραλείψετε. Εδώ τα πολίτικα γλυκά συναντούν τη σύγχρονη ζαχαροπλαστική. Αν περάσετε κάποιο πρωί απέξω μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το υπέροχο πρωινό με χωριάτικα αυγά και πολίτικο σουτζούκι, που σερβίρονται μαζί με παραδοσιακό καφέ ή τσάι. Πληροφορίες: Δημ. Γούναρη 172, Γλυφάδα, 216 7001922, http://www.facebook.com/malebi172 .

Valentino για ιταλικό παγωτό

Υπέροχο χειροποίητο παραδοσιακό παγωτό ιταλικής προέλευσης σε διάφορες γεύσεις, θα βρείτε στα ζαχαροπλαστεία Valentino. Είναι εξαιρετικά φρέσκο και λιώνει στο άψε σβήσε. Δοκιμάστε τις γεύσεις fererro rocher, lila pause και φιστίκι ή την απλή βανίλια που αποκαλύπτει το μεγαλείο του συγκεκριμένου παγωτού. Το πρώτο υποκατάστημα βρίσκεται στο Κοντόπευκο, αλλά άνοιξαν και μερικά ακόμα στον Γέρακα, τον Χολαργό και την πλατεία Αγ. Παρασκευής. Πληροφορίες: Περικλέους 53, Χολαργός, 210 6528002 / Ηρώων Πολυτεχνείου 4, Πλατεία Αγ. Παρασκευής, 210 6008587 / Κλεισθένους 209, Γέρακας, 210 6006213 / Χίου 47 & Πεντέλης, Κοντόπευκο, 210 6010315.

Max perry για κάθε είδους σοκολάτα



Είναι σίγουρα ο παράδεισος της σοκολάτας. Από απλά σοκολάτακια και τούρτες, μέχρι cookies, γεμιστό τσουρέκι με επικάλυψη σοκολάτας και υπέροχα μικρά donuts με πραλίνα, εδώ είναι το βασίλειο της σοκολάτας και το δικό σας… Οι καλές τιμές του το έχουν αναδείξει σε μια από της καλύτερες αλυσίδες ζαχαροπλαστικής της πόλης. Τώρα που πλησιάζει και το Πάσχα, βρείτε μια ευκαιρία και προμηθευτείτε από εδώ τα πασχαλινά σας αυγά ή λαγουδάκια, με σοκολάτα υγείας ή γάλακτος. Πληροφορίες: http://www.maxperrychocolates.gr .

Nanou για donuts

Δεν είναι ακριβώς ένα κλασικό ζαχαροπλαστείο, αλλά σίγουρα εδώ μπορείτε να προμηθευτείτε τα καλύτερα donuts της πόλης. Διαλέξτε ανάμεσα σε ένα στρογγυλό donut με κανέλα και ζάχαρη, σοκολάτα και μπισκότο, σοκολάτα μέσα κι έξω, κρέμα βανίλια και ζάχαρη και τον κλασικό λουκουμά. Αν πάλι σας αρέσουν τα αλμυρά, θα βρείτε εξαιρετικό donut με λουκάνικο και μικρά donutάκια με κιμά, πατάτα και λουκάνικο κατεψυγμένα, που θέλουν απλώς… μερικές ώρες ξεπάγωμα. Η δελεαστική τιμή τους 0,60 λεπτά το ένα (κι είναι πολύ χορταστικά) θα σας ξετρελάνει. Προσοχή όμως, γιατί τα πρατήρια είναι ανοιχτά αυστηρά 7-9.30 μ.μ. Πληροφορίες: http://www.nanoudonutshouse.com/ .

Αιγαίον για λουκουμάδες



Μπορεί να μην είναι ζαχαροπλαστείο, προσφέρει όμως, από τους καλύτερους λουκουμάδες της πόλης και σε πακέτο… Λουκουμάδες με σοκολάτα υγείας, με μέλι, με καρύδια ή ακόμα και με κασέρι. Μπορείτε να σκεφτείτε κάτι καλύτερο από μια μερίδα ζουμερούς λουκουμάδες και μάλιστα, με ιστορία 86 χρόνων; Οι Λουκουμάδες Αιγαίον χοντρουλοί και μελωμένοι σίγουρα, θα σας τρελάνουν. Πληροφορίες: http://www.loukoumades-aigaion.gr/shop/products

Εσείς που φάγατε το καλύτερο γλυκό;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ