Ο Γ. Βαρουφάκης στην κορυφαία δημοσιογράφο του κόσμου Christiane Amanpour & στο CNN: "Δεν θα γυρίσουμε ποτέ στο 2009"! (βίντεο)

Αναφορά στο ελληνικό δάνειο, που είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί στην ιστορία, αλλά στους πιο αδύναμους ώμους, έκανε μιλώντας στο CNN και την Kριστιάν Αμανπουρ ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Η διαχείριση για το χρέος είναι μια λογική συζήτηση, δεν αρνούμαστε οποιαδήποτε λογική συζήτηση, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Δεν είμαστε τρελοί είναι λογική η συζήτηση για το χρέος, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμα και ένα δεκάχρονο παιδί θα σας πει ότι ο υπερδανεισμός δεν έχει ευτυχή κατάληξη, τόνισε.

«Εμείς δεν αρνούμαστε τίποτα, δεν το παίζουμε δύσκολοι. Ο όρος υπερδανείων προς χρεοκοποημένους υπό τον όρο της περαιτέρω συρρίκνωσης του εισοδήματός μας πρέπει να τελειώσει, γιατί δεν βγάζει νόημα», ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στους μύθους, όπως σημείωσε, που κυκλοφορούν για την Ελλάδα, σχετικά με τις επαναπροσλήψεις των δημοσίων υπαλλήλων, όπου τόνισε ότι είναι μόλις το 1% των εκατοντάδων χιλιάδων που έχασαν τα τελευταία χρόνια τις δουλειές τους.

Σε σχέση με το που θα βρει τα λεφτά η Ελλάδα για το επόμενο διάστημα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η χώρα τα τελευταία χρόνια έμοιαζε σαν να ήταν εξαρτημένη, όπως οι χρήστες ναρκωτικών που είχαν την εξάρτηση της δόσης. Επίσης παρομοίασε την Ελλάδα με μία άρρωστη αγελάδα, που «δεν γίνεται να της ζητάς γάλα γιατί στο τέλος θα την σκοτώσεις».

Η Αμανπούρ ρώτησε τον Γιάνη Βαρουφάκη τι θα κάνει η κυβέρνηση για να διαχειριστεί τον πανικό, αν η Ελλάδα βγει από το ευρω και όταν ο κόσμος πηγαίνει στα ATM και δεν βρίσκει χρήματα, με τον υπουργό Οικονομικων να απαντά πως η Ελλάδα δεν θα φύγει από το ευρώ και πως κάτι τέτοιο δεν είναι στα σχέδιά της.

Δεν υπάρχει περίπτωση, η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ