Citigroup: «Σίγουρη η συμφωνία Ελλάδας-ΕΚΤ - Ούτε έξοδος από το ευρώ ούτε χρεοκοπία»

Συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της -ιδιαίτερα με την ΕΚΤ- «βλέπει» η Citigroup, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι θα αποτραπεί μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και μια χρεοκοπία της ελληνικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, προειδοποιεί πως για να μην φτάσει η Ελλάδα στην έξοδο από το κοινό νόμισμα, πρέπει να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία, πιθανότατα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τη  Citigroup, η συμφωνία αυτή θα διατηρήσει την ελληνική κυβέρνηση και τις ελληνικές τράπεζες σε χρηματοδότηση μέχρι και τέσσερις μήνες και η ΕΚΤ θα παίζει καθοριστικό ρόλο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Επίσης, υποστηρίζει πως πρέπει να υπάρξει μια πιο ουσιαστική και διαρκής συμφωνία για ένα επόμενο πακέτο διάσωσης που θα «κλειδώσει» σε αυτή την περίοδο.

«Συνεχίζουμε να αναμένουμε μια συμφωνία και στα δύο μέτωπα, αλλά κάτι τέτοιο θα απαιτούσε και από τις δύο πλευρές να περιορίσουν σημαντικά τις διαφορές τους και να δουν τους κινδύνους που ενέχει η αποτυχία των διαπραγματεύσεων αυτών», επισημαίνει η Citigroup.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ