Κύπρος: Στη Βουλή η λίστα με τους 50 μεγαλύτερους φοροοφειλέτες!

Κατάλογο με τους 50 μεγαλύτερους φοροοφειλέτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, απέστειλε το πρωί στον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, μιλώντας ενώπιον της σημερινής κοινής συνεδρίας των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών, οι οποίες άρχισαν την κατ` άρθρον συζήτηση τεσσάρων νομοσχεδίων του νομοθετικού πλαισίου αφερεγγυότητας.

Σύμφωνα με το κανάλι Σίγμα, ο κ. Γεωργιάδης είπε, πως παρά το γεγονός ότι οι νομοθεσίες περί φορολογίας δεν επιτρέπουν τη δημοσιοποίηση του καταλόγου (και όχι η νομοθεσία περί δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα), με στόχο να βοηθήσει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και να ικανοποιήσει το αίτημα που τέθηκε ενώπιον του από τη Βουλή, απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής τον κατάλογο, επικαλούμενος λόγους δημοσίου συμφέροντος.

«Παρόλα αυτά αν εγώ έκρινα πως υφίστανται λόγοι δημοσίου συμφέροντος, θα μπορούσα να καταθέσω κατάλογο στον Πρόεδρο της Βουλής, μέσω του οποίου θα μπορούσαν να ενημερωθούν οι βουλευτές, αλλά οι ίδιοι οι περιορισμοί που δεν επιτρέπουν στο Υπουργείο Οικονομικών να δημοσιοποιήσει τον κατάλογο, θα υφίστανται για τη Βουλή», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ