Βρετανία: Ο Κάμερον προήδρευσε συνάντησης για ενδεχόμενo Grexit!

Το σχέδιο αντιμετώπισης μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη συζήτησαν τη Δευτέρα ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Αγγλίας δήλωσε πηγή του υπουργείου Οικονομικών. Στη συνάντηση δεν μετέσχε ο Τζορτζ Όσμπορν ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για τη Σύνοδο των G20.

Το BBC επικαλέστηκε κυβερνητική πηγή η οποία σχολίασε ότι «η ευρωζώνη παραμένει εξαιρετικά σημαντική για το Ηνωμένο Βασίλειο και ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της, και γι' αυτό είναι λογικό ο πρωθυπουργός να εξετάζει σχέδια σε περίπτωση που η ελληνική κρίση επιδεινωθεί και η έξοδος δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί».

Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε την Κυριακή, ότι η Βρετανία ενισχύει το σχεδιασμό της για κάθε ενδεχόμενο και ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη αυξάνει τους κινδύνους για τη βρετανική οικονομία.

"Ήταν μια συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και της Κεντρικής Τράπεζας", τόνισε η πηγή. "Δεν λέμε πως υπάρχει κάποιος που σκέπτεται ότι αυτό θα συμβεί, αλλά είναι σωστό να εξετάσουν τους κινδύνους από μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε πραγματική αστάθεια", πρόσθεσε.

Την ανάγκη η Ελλάδα να «πατήσει» πάνω στις μεταρρυθμίσεις που έχει ήδη κάνει, και να διαμορφώσει ένα νέο σχέδιο μεταρρυθμίσεων για την προώθηση της ανάπτυξης, υπογραμμίζουν στο μεταξύ σε κοινό άρθρο τους στην εφημερίδα Wall Street Journal οι υπουργοί Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου και της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν στον απόηχο των προγραμματικών δηλώσεων Τσίπρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ