Όλη η λίστα με τα πιο hot parties & events που θα σας βάλουν σε mood Καρναβαλιού!

Και φέτος τις Απόκριες οι ομάδες και οι χώροι που πρωταγωνιστούν στην εκτόνωση και στη διασκέδαση της πόλης τιμούν τις παραδόσεις με θεματικές βραδιές, συναυλιακές φιέστες, απενοχοποιημένα kitsch events και κλασικά disco parties. 

Και φέτος τις Απόκριες οι ομάδες και οι χώροι που πρωταγωνιστούν στην εκτόνωση και στη διασκέδαση της πόλης τιμούν τις παραδόσεις με θεματικές βραδιές, συναυλιακές φιέστες, απενοχοποιημένα kitsch events και κλασικά disco parties. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να έχεις διάθεση για να μεταμφιεστείς και να συμμετάσχεις.
 
Η ατζέντα του ξεφαντώματος έχει ήδη ανοίξει, με τους Trashformers να σέρνουν τον αποκριάτικο χορό. Η ομάδα που μετράει πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας στη διοργάνωση επιτυχημένων διαδραστικών trash parties, χωρίς να χάνει χρόνο, έχει ξεκινήσει ήδη μια σειρά από σαββατιάτικα θεματικά μασκέ στο «Koo-Κοο». Απομένουν τρία μέχρι το τέλος των γιορτών: στις 7/2 το θέμα είναι «Goodfellas» («μια νύχτα για ήρωες και γενικά καλοπαιδάκηδες» ), στις 14/2, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, το dresscode είναι «Heaven vs Hell», ενώ στις 21/2 αρχαίοι, Αιγύπτιοι, νεάντερταλ, δεινόσαυροι κ.λπ. δίνουν ραντεβού στο θεματικό party με τίτλο «Προ Χριστού». 

Στα events των Trashformers εμφανίζονται συχνά, και μάλιστα χωρίς ανακοίνωση, τα καλτ αστέρια της εγχώριας ποπ ’80s σκηνής. Εκείνους, πάντως, που σίγουρα δεν θα πετύχουμε στο «Koo-Koo» είναι η Πωλίνα, ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος και ο Κώστας Μπίγαλης, οι οποίοι για τα επόμενα τρία Σάββατα θα συναντιούνται sto stage της ιστορικής μουσικής σκηνής «Κύτταρο» με όλα εκείνα τα hits που θυμόμαστε από τα parties της δεκαετίας του ’80 και του ’90. Μας ειδοποιούν μάλιστα από το κοντρόλ ότι ακόμα μια εμφάνιση των τριών ποπ σταρ προστέθηκε εκτάκτως για την Κυριακή 22/2.

Με ταιριαστές συναυλίες γιορτάζει και το «Gazarte», το οποίο ετοιμάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα για το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς. Δείτε το και σαν τρία διαδοχικά θεματικά parties: στις 20/2 ο Stochelo Rosenberg, ένας από τους σημαντικότερους­ κιθαρίστες της παγκόσμιας­ gypsy-jazz σκηνής έρχεται με την μπάντα του The Ghost Notes για να μας περάσει από την πύλη της δεκαετίας του ’30, τότε που βασίλευαν η ποτοαπαγόρευση, η μαφία και το swing. Στις 21/1 η Μαριέττα Φαφούτη και η οκταμελής μπάντα της μας καλούν σε ένα ξέφρενο πιτζάμα πάρτι με απενοχοποιημένες ποπ εκρήξεις, ενώ στις 22/2 ο μετρ του νεοϋορκέζικου funk Milo Z μας καλεί σε ένα ’70s live disco-funk party με την πολυμελή μπάντα του, τα γυαλιστερά κοστούμια και τις απρόβλεπτες χορογραφίες που χαρακτηρίζουν κάθε του εμφάνιση. Και τις τρεις βραδιές οι παραγωγοί του Pepper θα είναι στο bar-restaurant του πρώτου ορόφου σε parties με ελεύθερη είσοδο. 

Για τις 22/2 το «Six D.O.G.S.» ανατρέπει την παράδοση των parties με DJs κι ετοιμάζει ένα ολονύκτιο live party με τους Jaguar Bombs, δηλαδή την cover band που συνθέτουν τα τρία από τα τέσσερα μέλη των heavy rockers Whereswilder. 

Κατεξοχήν συναυλιακό είναι και το αποκριάτικο πρόγραμμα του «Quilombo» της Ακαδημίας Πλάτωνος με τα drum & bass τσάμικα των Elektrobalkana (6/2 ), τη Martha Moreleon με τους Trio Sabroro, το παραδοσιακό γλέντι της Τσικνοπέμπτης (12/2 ) αλλά και το party με θέμα «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» (20/2 ).
 
Για τη νέα γενιά των αθηναϊκών teen parties, πάλι, τα Open Partara και All Together Now Neon Party επιστρέφουν ως… carnival editions. Το πρώτο θα πραγματοποιηθεί στις 13/2 στο «Gazi Music Hall», ενώ το δεύτερο επιστρέφει στη σταθερή του έδρα, το «Gagarin 205», στις 22/2 με καλεσμένο τον Αμερικανό παραγωγό της dubstep Trollphace. 

Το all time classic Kitscherella party ξαναχτυπά στις 21/2 στο «Χοροστάσιον» με κωδικό «Oso pio koulo, toso pio kalo» και όλες τις kitsch disco, ελληνικές και ξένες επιτυχίες του πλανήτη... καλτ σερβιρισμένες από τον ειδικό DJ Kitschy Kimon. Οι δύο κλασικές ντισκοτέκ της πόλης δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από τις φιέστες των ημερών. Η «Boom Boom» κάνει τριήμερο μασκέ πάρτι (από τις 20 μέχρι τις 22/2 ), ενώ το «Vinilio» κάνει το δικό του αντίστοιχο χορό στις 22/2 με διαγωνισμό αμφίεσης και ωραία δώρα για το καλύτερο ζευγάρι της βραδιάς. Οι Αποκριές δίνουν επίσης αφορμή στο team της ντισκοτέκ «Barbarella» να κάνει άλλο ένα έκτακτο opening στις 21/2 για ένα μασκέ στη Λεωφόρο Συγγρού 137, με τον Πέτρο Μπρατάκο να υποδέχεται στα decks τους Greg Staikos και Manos 446. 

Ακόμη όμως και τα σκληροπυρηνικά goth clubs αλλάζουν ρότα την παραμονή της Καθαράς Δευτέρας, με το «Second Skin» να διοργανώνει trash party με τον Γιώργο Φακίνο και τους guests του και το «Death Disco» να αναβιώνει το καθιερωμένο πλέον «The most embarrassing ’80s party ever».

Πηγή: athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ