14 καταξιωμένοι καλλιτέχνες γίνονται για 60' πωλητές του περιοδικού «Σχεδία»! Σε ποιες περιοχές θα τους πετύχουμε;

Γνωστοί και καταξιωμένοι συγγραφείς, ηθοποιοί και μουσικοί, ετοιμάζονται για εξόρμηση σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 7/2, με το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» ανά χείρας, δοκιμάζοντας τις ικανότητές τους ως πωλητές, στέλνοντας μ΄ αυτό τον τρόπο το δικό τους μήνυμα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, σε ένδειξη αλληλεγγύης στην «Διεθνή Εβδομάδα Πωλητών» -International Vendor Week-( από τις 2 έως 8 Φεβρουαρίου)

Οι δεκατέσσερις καλλιτέχνες που θα φορέσουν το κόκκινο γιλέκο των πωλητών το Σάββατο 7/2 το μεσημέρι , για μία ώρα μεταξύ 12.00 και 13.00 είναι οι εξής:

Οι συγγραφείς Βασίλης Αλεξάκης (στην πλατεία Κολωνακίου) και Αύγουστος Κορτώ (θα βρίσκεται στη λαϊκή αγορά των Εξαρχείων, επί της οδού Καλλιδρομίου). Οι ηθοποιοί Μανώλης Μαυροματάκης (στην πλατεία Μοναστηρακίου, στην Αθήνα), Γιολάντα Μπαλαούρα (στη συμβολή των οδών Π.Π. Γερμανού και Τσιμισκή), Γιώργος Πυρπασόπουλος (Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου, έξω από το θέατρο), Γιούλικα Σκαφιδά (πλατεία Καπνικαρέα) και Φώτης Σπύρου (Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας).

Από τον χώρο της μουσικής πωλητές της «Σχεδίας» για μία ώρα θα γίνουν οι: Ελευθερία Αρβανιτάκη (πλατεία Συντάγματος, έξοδος Μετρό), Φοίβος Δεληβοριάς (πλατεία Κοραή), Λιζέτα Καλημέρη (Τσιμισκή και Αγ. Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη), Μάρκος Κούμαρης (πλατεία Μοναστηρακίου, Αθήνα), Νατάσσα Μποφίλιου (πλατεία Συντάγματος, στην αρχή της Ερμού), Πάνος Μουζουράκης (Ακρόπολη, διασταύρωση Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Μακρυγιάννη) και Μαριέττα Φαφούτη (πλατεία Αγίας Ειρήνης).

Η «Διεθνής Εβδομάδα Πωλητών» έχει θεσμοθετηθεί από το Διεθνές Δίκτυο Περιοδικών Δρόμου (International Street Paper Network, www.street-papers.org) με σκοπό να αναδείξει τον αγώνα χιλιάδων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που διανέμουν τα περιοδικά και, μέσα από αυτή τη διαδικασία, εξασφαλίζουν με αξιοπρέπεια ένα μικρό έστω εισόδημα, κάνοντας αργά και σταθερά βήματα προς μια καλύτερη ζωή.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Διεθνούς Δικτύου, αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των πωλητών περιοδικών δρόμου υπολογίζεται γύρω στις 14.000, ενώ μέσα στο χρόνο και από το 1989, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο περιοδικό δρόμου στον κόσμο (το «Street News» στη Νέα Υόρκη), πάνω από 250.000 άνθρωποι έχουν φορέσει το χαρακτηριστικό γιλέκο των πωλητών περιοδικών δρόμου.

Στο πλαίσιο της «Διεθνούς Εβδομάδας Πωλητών», τα περιοδικά δρόμου σε ολόκληρο τον πλανήτη διοργανώνουν μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων. Στο πλαίσιο μίας εκ των πιο δημοφιλών δράσεων, προσκαλούνται γνωστές προσωπικότητες από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών να φορέσουν το γιλέκο και να πουλήσουν οι ίδιοι το περιοδικό έστω και για μία ώρα. Σε κάποιες χώρες, οι προσκλήσεις αυτές απευθύνονται και σε πολιτικούς, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου κ.λπ.

Με αυτή τη δράση συμμετείχε η «Σχεδία» πέρσι, όταν -ως το νεότερο μέλος του Δικτύου- έλαβε μέρος για πρώτη φορά στη «Διεθνή Εβδομάδα Πωλητών».

Τον Φεβρουάριο του 2013, ήταν οι συγγραφείς Βασίλης Αλεξάκης και Αύγουστος Κορτώ και οι ηθοποιοί Γιούλικα Σκαφιδά, Χρήστος Λούλης και Γιώργος Πυρπασόπουλος που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «Σχεδίας» και έγιναν πωλητές για μία ώρα.

Η κινητοποίηση επαναλαμβάνεται κι εφέτος, με τη συμμετοχή να είναι ακόμη πιο διευρυμένη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ