Ξεκινάει η δίκη των 18 νυν & πρώην βουλευτών της Χ.Α - Τι αναφέρει το βούλευμα!

Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές του 2012, θα βρεθεί τους επόμενους μήνες -πιθανότατα τον Απρίλιο- να κάθεται αντί στα βουλευτικά έδρανα, στο εδώλιο του κατηγορούμενου.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, όπως προέκυψε από την πλειοψηφία των δικαστών, αναφέρεται αναλυτικά στους 18 αυτούς βουλευτές, εκ των οποίων τρεις ανεξαρτητοποιήθηκαν στην πορεία της ανάκρισης. Πρόκειται για τους:

Νίκ. Μιχαλολιάκο, Χρ. Παππά, Ηλ. Κασιδιάρη, Ηλ. Παναγιώταρο, Ιω. Λαγό, Μιχ. Αρβανίτη - Αβράμη, Γ. Γερμενή, Αντ. Γρέγο, Ελένη Ζαρούλια, Πολ. Ζησιμόπουλο, Χρ. Αλεξόπουλο, Παν. Ηλιόπουλο, Νικ. Κούζηλο, Δημ. Κουκούτση, Ευστ. Μπούκουρα, Αρτ. Ματθαιόπουλο, Νικ. Μίχο, και Κ. Μπαρμπαρούση.

Ενδεικτικά για ορισμένους εκ των πρωταγωνιστών της έρευνας, αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα:

- Νίκος Μιχαλολιάκος
Εντάχθηκε και συμμετείχε ως μέλος αδιαλείπτως στην εγκληματική οργάνωση "Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή", η οποία αρχικά είχε ιδρυθεί από τον ίδιο κατά τη δεκαετία του 1980 ως πολιτική οργάνωση και στη συνέχεια μεταλάχθηκε σε πολιτικό κόμμα, με την ίδια ονομασία.

Ως ιδρυτής και κατ' ουσία Αρχηγός και ηγέτης της οργάνωσης, διηύθυνε αυτή καθ' όλο το διάστημα της λειτουργίας της ως εγκληματική οργάνωση, ήτοι κατ' ουσίαν από το έτος 2008, οπότε εκδηλώθηκε εμφανώς η σωρευτική και εξακολουθητική εγκληματική της δράση.

Παρείχε οδηγίες και εντολές προς τα μέλη της, γνωρίζοντας πλήρως τις ενέργειές τους και ελέγχοντας απολύτως τη δράση τους, με στόχο την επίτευξη των παράνομων σκοπών της και με μέσον τη διάπραξη εκ μέρους των μελών της διαφόρων ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων.

- Ηλίας Κασιδιάρης
Από τότε που εντάχθηκε στην οργάνωση, γνωρίζοντας και σε άλλους, με κάθε τρόπο και μέσο τις επιδιώξεις της, ανελίχθηκε στην ιεραρχία της και αναδείχθηκε επίσημος εκφραστής των θέσεών της, δράσεών της και των στόχων της, αναφερόμενος απ' ευθείας στον αρχηγό Νίκ. Μιχαλολιάκο.

Διακήρυσσε τις επιδιώξεις της με δημόσια ρητορική μίσους, εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας και των θεσμών, αλλά και εναντίον ομάδων ή ατόμων, που είχαν στοχοποιηθεί ως πολιτικοί ή φυλετικοί εχθροί της, με ομιλίες του σε διάφορες εκδηλώσεις της, αλλά ακόμη και από το βήμα της Βουλης των Ελλήνων ως Βουλευτής, μετά τις εκλογές του 2012, στις οποίες η οργάνωση μετέσχε ως πολιτικό κόμμα, διευθύνοντάς την πλέον ως Βουλευτής, μαζί με τον Αρχηγό και τους άλλους βουλευτές, δίνοντας εντολές ή εγκρίνοντας εγκληματικές δράσεις - επιθέσεις.

- Ηλίας Παναγιώταρος
Από το βήμα της Βουλής, διακήρυξε τις επιδιώξεις της οργάνωσης με δημόσια ρητορική μίσους εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας και των θεσμών, διευθύνοντας αυτή ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και του Πολιτικού Συμβουλίου ως Βουλευτής, μαζί με τον Αρχηγό και τους άλλους Βουλευτές αλλά και ως "Περιφερειάρχης" Μεσσηνίας - Λακωνίας - Αργολίδας - Αρκαδίας - Κορινθίας - Νεμέας - Πάτρας - Κυπαρισςίας - Βάρδα Ηλείας - Αμαλιάδας - Αιγίου - Μάνης - Νοτίων Προαστίων Αττικής, δίνοντας εντολές ή εγκρίνοντας εγκληματικές δράσεις και επιθέσεις.

- Ιωάννης Λαγός
Καταγράφεται ότι διεύθυνε κι αυτός την εγκληματική οργάνωση, καθώς είχε πλήρη ευθύνη της εγκληματικής δράσης των Τοπικών Οργανώσεων του κόμματος - οργάνωσης στην ευρύτερη εκλογική περιφέρεια του Πειραιά.

Όσο για τον παράνομο οπλισμό που φέρεται ότι κατέχει, αναφέρεται ότι τα εν λόγω όπλα και πυρομαχικα κατείχε με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή", στα πλαίσια της δραστηριότητάς του ως μέλος της και ως μέλος της ηγετικής ομάδας, αποδεχόμενος τους σκοπούς της οργάνωσης, δια της ασκήσεως των ανατεθέντων σε αυτών "καθηκόντων", συνεισφέροντας στην πραγμάτωση των δεσμευτικών για τον ίδιο στόχων της, ήτοι της εξόντωσης των στοχοποιημένων απ' αυτήν "πολιτικών και φυλετικών της εχθρών".

- Γιώργος Γερμενής
Από τότε που εντάχθηκε στην οργάνωση, διακήρυσσε τις επιδιώξεις της με δημόσια ρητορική μίσους, με ομιλίες του σε διάφορες εκδηλώσεις της, αλλά ακομη και από το βήμα της Βουλής.
Ως μέλος της Χρυσής Αυγής έδινε εντολές ή ενέκρινε εγκληματικές επιθέσεις, με τις οποίες η οργάνωση εμφανιζόταν τόσο στην εγκλογική του περιφέρεια, όσο και σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, διαπράττοντας εγκλήματα και προβαίνοντας και ο ίδιος μαζί με άλλους σε βίαιες και ρατσιστικού περιεχομένου επιθέσεις σε βάρος των στοχοποιημένων ατόμων, ημεδαπών και αλλοδαπών σε διάφορες περιοχές της χώρας.

- Ευστάθιος Μπούκουρας
Μετά την ένταξή του στην οργάνωση, του ανατέθηκε αρχικά η συμμετοχή σε δράσεις - επιθέσεις σε βάρος μεταναστών στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα Αττικής και στη συνέχεια, ανελισσόμενος, του ανατέθηκε ο ρόλος της στρατολόγησης νέων υποστηρικτών - μελών στην περιοχή της Κορινθίας και της ευρύτερης περιοχής, όπου και δημιούργησε τους αντίστοιχους "Πυρήνες".
Επικεφαλής τους ήταν ο ίδιος, στον οποίο αναφέρονταν και εκτελούσαν απαρέγκλιτα τις εντολές του, ενώ μεριμνούσε και για την στρατιωτικού τύπου "εκπαίδευση" των "Ταγμάτων Εφόδου" της Κορινθίας.
Μετά την εκλογή του ως Βουλευτής έδινε εντολές για εγκληματικές δράσεις, ενίοτε δε μετέχοντας και ο ίδιος σε ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος ημεδαπών στοχοποιημένων ατόμων διαφορετικών πολιτικών, ιδεολογικών αντιλήψεων, ξένων μεταναστών, ρομά κλπ.

- Χρήστος Παππάς
Χαρακτηρίζεται διευθυντής της οργάνωσης τουλάχιστον από την 20/9/2010 μέχρι τη σύλληψή του στις 28/9/2013, ενώ γίνεται αναφορά σε δύο εκκλησιαστικά βιβλία και σε όπλα που εντοπίστηκαν στην οικία του στα Γιάννενα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ