Σκάνδαλο! 3.7 εκ. ευρώ βοήθειας για την Κεφαλονιά ουδέποτε τελικά διεκδίκησε η Αθήνα από τις Βρυξέλλες!

Είναι από τα απίστευτα! Μας έδωσαν 3.700.000 ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανασυγκρότηση της Παλικής και δεν τα παίρνουμε! 

Στις 18 Αυγούστου,το Kefaloniapress σε αποκλειστική συνέντευξη με τον Δ/ντη του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Παναγιώτη Καρβούνη, ο οποίος βρισκόταν σε διακοπές στην Κεφαλονιά φιλοξενούμενος του Παύλου Παπαδάτου, αποκάλυψε ότι εντός των επόμενων ημερών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποφάσιζε για το ύψος της βοήθειας προς τη σεισμόπληκτη Παλική.

Στις 27 Αυγούστου 2014 Αυγούστου με δελτίο τύπου η Επιτροπή ανακοινώνει ότι το ύψος της βοήθειας στην Παλική είναι 3.700.000 ευρώ παρόλο που η Ελληνική Κυβέρνηση είχε ζητήσει 10.000.000 ευρώ. Από εκείνη την ημέρα και μέχρι τις εκλογές, πέντε ολόκληρους μήνες, σύμφωνα με έρευνα του Kefaloniapress, το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε χάσει τα ίχνη των αρμοδίων στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Ουδείς απάντησε ποτέ στα έγγραφα των υπηρεσιών της  για το τι απαιτείται προκειμένου να γίνει η εκταμίευση του ποσού.

Ο αρμόδιος υπάλληλος του Ταμείου ευαισθητοποιημένος για το θέμα των σεισμών και τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχης, πραγματικά υπερέβη εαυτό προκειμένου να πείσει τις ελληνικές αρχές στην αποστολή των απαραίτητων εγγράφων. Αφού οι υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν απαντούσαν στις επιστολές του ο υπάλληλος απευθύνθηκε στην Ελληνική Πρεσβεία των Βρυξελλών!!!!  

Η ελληνική Πρεσβεία βεβαίως είναι αναρμόδια να επιλύσει τα θέματα αδιαφορίας ενός Ελληνικού Υπουργείου μπροστά σε 3.700.000 ευρώ , ο υπάλληλος της Κομισιόν όμως δεν το έβαλε κάτω, ενημέρωσε και άλλες Ελληνικές υπηρεσίες στις Βρυξέλλες. Όλο αυτό το διάστημα ο δ/ντης του Γραφείου της Ευρωπαϊκή Επιτροπής στην Αθήνα κ.Παναγιώτης Καρβούνης παρακολουθούσε με αγωνία την εξέλιξη ενός αιτήματος που ο ίδιος είχε υποστηρίξει, τελικά να μη στηρίζεται από τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες.

Ο καταπληκτικός υπάλληλος του Ταμείου Αλληλλεγγύης της Κομισιόν (στον οποίο η Κεφαλονιά οφείλει μεγάλη χάρη για όλα όσα έκανε επί πέντε μήνες χωρίς να είναι υποχρεωμένος) συνέχισε τις προσπάθειες φθάνοντας στα.. άκρα!  Κατάφερε να συναντήσει το νέο Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά στο πρώτο του ταξίδι στις Βρυξέλλες και του έθεσε το πρόβλημα του κινδύνου να χαθούν τα 3.700.000 ευρώ για την Παλική.


Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Χάρη στην αποφασιστικότητα του υπαλλήλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημερώθηκε η νέα Κυβέρνηση, ο αρμόδιος Υπουργός Αναπτυξης κ. Σταθάκης και η βουλευτής του νησιού μας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου η οποία άρχισε αμέσως επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Αναπτυξης για την επιτάχυνση των διαδικασιών. Έτσι, εως τέλος Φεβρουαρίου πρέπει να γίνουν αυτά που δεν έγιναν πέντε μήνες επί "αδελφών" Δένδια, Χρυσοχοϊδη και λοιπών τεθλιμμένων συγγενών που σήκωναν την Κεφαλονιά στη πλάτη τους πήγαινε - έλα Αθήνα-Κεφαλονιά.

Πηγή: http://kefaloniapress.gr/

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ