Αποκλειστικές δηλώσεις του νέου Εκπ. Τύπου στο Ποτάμι Δ. Τσιόδρα: "Η κυβέρνηση δεν έχει χειροπιαστό αποτέλεσμα"

Με αφορμή τις πρόσφατες αλλαγές στο Ποτάμι, το eirinika.gr επικοινώνησε με τον νέο εκπρόσωπο Τύπου για το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, Δημήτρη Τσιόδρα ζητώντας να μάθει τις επόμενες του κινήσεις από τη νέα θέση του δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στην Ελλάδα αλλά και την άποψη του για τις επαφές & εξαγγελίες που έχει κάνει η κυβέρνηση τις τελευταίες  ημέρες.

Ειρήνη Νικολοπούλου: Κύριε Τσιόδρα αρχικά συγχαρητήρια για τα νέα σας καθήκοντα ως εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού. Πώς σκοπεύετε να κινηθείτε από αυτήν την νέα θέση σας δεδομένου των συνθηκών που επικρατούν στην Ελλάδα;

Δημήτρης Τσιόδρας: Το ΠΟΤΑΜΙ είναι αυτή τη στιγμή το τρίτο σε δύναμη, δημοκρατικό κόμμα στη Βουλή.  Θα προσπαθήσω να βοηθήσω ώστε να έχει έναν πολύ ουσιαστικό κι εποικοδομητικό αντιπολιτευτικό ρόλο. Η δουλειά του εκπροσώπου είναι να εκφράζει τις θέσεις του κόμματος.  Οι σχέσεις μου με τους συναδέλφους δημοσιογράφους ήταν πάντα σχέσεις ειλικρίνειας κι έτσι θα μείνουν. Η κριτική είναι συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας. Είμαι πάντα ανοιχτός στην κριτική και τον καλοπροαίρετο διάλογο.

Ε.Ν: Τι έχετε να δηλώσετε ως υπεύθυνος τύπου του Ποταμιού για τις κινήσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση τις τελευταίες  ημέρες;

Δ.Τ: Η κυβέρνηση προσπαθεί μέσα από διμερείς συναντήσεις να κάνει πολιτική διαπραγμάτευση. Μακάρι να έχει θετικά αποτελέσματα άλλα προς το παρόν εισπράττει θετικά σχόλια αλλά δεν έχει προκύψει χειροπιαστό αποτέλεσμα. Δεν φαίνεται να διαθέτει ένα σαφές σχέδιο. Υπαναχωρεί από προεκλογικές υποσχέσεις (κούρεμα χρέους, άμεση αύξηση κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ κλπ) και πηγαίνει ψάχνοντας.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ έχει προτείνει ολοκληρωμένο πλαίσιο διαπραγμάτευσης που περιλαμβάνει πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών, μικρή παράταση του υφιστάμενου προγράμματος και  απάλειψη δυσμενών όρων του (ασφαλιστικό, απολύσεις κλπ),μείωση του χρέους μέσω μείωσης επιτοκίων κι επιμήκυνσης αποπληρωμής  και μείωση της υποχρέωσης για πρωτογενή πλεονάσματα (ζητάμε να μην υπερβαίνουν το 2%). Καλούμε την κυβέρνηση έστω και τώρα να υιοθετήσει αυτές τις προτάσεις.

Who is Who

Γεννήθηκε στο Μάναρη Αρκαδίας πριν από 55 χρόνια. Σήμερα, μοιράζει την καθημερινότητά του ανάμεσα στην Αθήνα και στον Ωρωπό. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε Master στο  Fletcher School of Law and Diplomacy της Βοστώνης, με αντικείμενο τις Διεθνείς Σχέσεις. Eίναι υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εργάζεται ως δημοσιογράφος επι 25 χρόνια. Ίσως να τον γνωρίζετε, από τα σχόλια του στον ΣΚΑΪ,  από τα άρθρα του στην Καθημερινή ή από τις σελίδες της Κυριακάτικης  Ελευθεροτυπίας,  όταν ήταν επικεφαλής του Πολιτικού Ρεπορτάζ και αρθρογράφος της.

Η εμπειρία του από τη δημοσιογραφία και τις κυβερνήσεις Λ. Παπαδήμου και Π. Πικραμμένου  όπου διετέλεσε Επικεφαλής του Γραφείου Τύπου και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, τον έμαθε πολλά για τον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος και του κράτους. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ