Τελεσιγράφων... συνέχεια από το Βερολίνο: «Ο χρόνος σας τελείωσε - Δεν μας φοβίζει το Grexit»

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Ελληνα υπουργού Οικονομικών με τον Γερμανό ομόλογό του το Βερολίνο στέλνει αυστηρή προειδοποίηση στην κυβέρνηση τόσο μέσω επίσημων δηλώσεων της Ανγκελας Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσο και μέσω αξιωματούχων της κυβέρνησης.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης, μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι δεν πρόκειται η Ελλάδα να λάβει βοήθεια εάν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις της χώρας και δεν υπάρξει πρόγραμμα. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι τα περιθώρια είναι ασφυκτικά και ο χρόνος τελείωσε.

«Η χρηματοδότηση της χώρας γίνεται ιδιαίτερα προβληματική, υπάρχουν ισχυρά πολιτικά και νομικά κωλύματα για να αλλάξει το πρόγραμμα της Ελλάδας, ενώ, στο γερμανικό Κοινοβούλιο υπάρχουν ισχυρές αντιστάσεις» σημείωσε ο αξιωματούχος και πρόσθεσε «Οι Γερμανοί βουλευτές έχουν άγριες διαθέσεις για την Ελλάδα και δεν θα κάνουν πίσω, ακόμη κι αν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έδινε το πράσινο φως για αλλαγές».

Επιπλέον, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι το Βερολίνο δεν φοβάται πλέον ένα Grexit σημειώνοντας ότι χωρίς χρηματοδότηση το μέλλον είναι σκοτεινό.

«Ενα νέο πρόγραμμα θα συνδέεται με επιτήρηση. Η γερμανική πλευρά δεν συζητά κούρεμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.

Οι νέες διαρροές από τη γερμανική κυβέρνηση έρχονται ως απάντηση προς την ελληνική κυβέρνηση η οποία, με αφορμή το έγγραφο-φωτιά που αποκάλυψε το Reuters, είπε «όχι» στις προτάσεις της Γερμανίας.

Πηγή: ΜΕGA

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ