Αισιόδοξα τα Οικονομικά Αποτελέσματα της ICAP Group το 2014

Ικανοποίηση δημιουργεί στην ICAP Group το γεγονός ότι παρά τις αντιξοότητες των καιρών, τα οικονομικά μεγέθη  του Ομίλου για το 2014 σημείωσαν βελτίωση.  

Έτσι τα ενοποιημένα Έσοδα του Ομίλου έφτασαν τα €61.83 εκατομμύρια πετυχαίνοντας αύξηση €2.63 εκατομμύρια ή 4% έναντι του 2013. Μάλιστα, η αύξηση αυτή, επηρέασε θετικά και τα Λειτουργικά Κέρδη του Ομίλου,  τα οποία σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 3%.  Σημαντική ήταν η ανάπτυξη των θυγατρικών στο εξωτερικό και η συμβολή τους στην Κερδοφορία του Ομίλου, γεγονός που επιβεβαιώνει την πετυχημένη εξωστρεφή στρατηγική του Ομίλου.

Μεταξύ των πρωτοβουλιών που αναλήφθηκαν στο 2014, ιδιαίτερη αναφορά χρήζουν, οι νέες Υπηρεσίες και τα Προϊόντα Επιχειρηματικής Πληροφόρησης και Credit Risk που  ανέπτυξε η ICAP , ήτοι το Solicited Credit Rating και το Trade Payment Index, καθώς και εκείνες που παρέχονται σε συνεργασία με την DUN & BRADSTREET (D&B) ήτοι το Portfolio Manager, το Global Reference Solution, το Κnow Your Customer. Σημαντικότατη επίσης ήταν η ανάληψη ενός μεγάλου έργου τριετίας για τη δημιουργία και λειτουργία του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων. Επίσης, αναλήφθηκε μία νέα πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση της πρώτης κοινότητας για την πράσινη επιχειρηματικότητα “Green Angels” που αποσκοπεί στη μέτρηση αλλά και τη μείωση του περιβαλλοντολογικού αποτυπώματος των επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Υψηλή ανταπόκριση από την αγορά έλαβαν και οι Συμβουλευτικές μας υπηρεσίες στους τομείς Customer Loyalty, Data Management και Βusiness Analytics, με ενδεικτικό παράδειγμα  την ουσιαστική συνεισφορά μας στο πρωτοποριακό πρόγραμμα “yellowday” της Τράπεζας Πειραιώς.  Τέλος, το 2014 η ICAP Group διακρίθηκε στα πλαίσια του διεθνώς αναγνωρισμένου οργανισμού European Business Awards για 2η συνεχή χρονιά ως National Champion στην κατηγορία International Growth ενώ παράλληλα έλαβε το βραβείο «Greek Export Forum», στην κατηγορία «Υπηρεσίες». 
 
Η ICAP Group σήμερα φθάνοντας τους 1.300 εργαζομένους- είναι ξεκάθαρα ο μεγαλύτερος Όμιλος παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Διαθέτει γραφεία σε 5 ελληνικές πόλεις, ενώ έχει εδραιωθεί στη Νοτιοανατολική Ευρώπη έχοντας πλέον ισχυρή παρουσία, με ταχέως αναπτυσσόμενες θυγατρικές, στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία, στη Σερβία, στη Κύπρο, στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και στη Κροατία.

Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που το 2014, μέσα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, καταφέραμε αφενός να αυξήσουμε τόσο τα Έσοδα όσο και τα Κέρδη μας, αφετέρου να  πραγματοποιήσουμε σημαντική πρόοδο στους στρατηγικούς μας στόχους προσφέροντας  υψηλή αξία στους πελάτες μας, με την πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων σε τεχνολογίες  και  ανθρώπους. Διατηρούμε την αισιοδοξία μας για το 2015, θέτοντας στόχο την επίτευξη Εσόδων  68 εκατ. ευρώ ήτοι  6.2 εκατ. ή 10% περισσότερα από το 2014. Παράλληλα, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για τη παροχή σύγχρονων και αποτελεσματικών λύσεων προς τις εταιρείες - πελάτες μας, ιδιαίτερα τώρα που χρειάζονται τις υπηρεσίες μας περισσότερο από ποτέ.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλο το εξαίρετο Ανθρώπινο Δυναμικό μας για τα μεγάλη τους συνεισφορά στην επιτυχία του Ομίλου»

Ποια είναι η ICAP

H ICAP Group – με 1.300 εργαζομένους- είναι ο μεγαλύτερος Όμιλος παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις στην Ελλάδα, με ισχυρή παρουσία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μετά την εξαγορά της από το SEEF Fund της Global Finance, έχει αναπτυχθεί ραγδαία και σήμερα παρέχει μεγάλο εύρος υπηρεσιών και προϊόντων που ομαδοποιούνται σε 4 κατηγορίες: 

Credit Risk Services, Marketing Solutions, Management Consulting και People & Employment Solutions. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ