Το πιο νόστιμο σουφλέ σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη - Μια πραγματική σο-κόλαση!

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής 

 
 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο πάνω σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να γίνει λεία (εναλλακτικά μπορούμε να ετοιμάσουμε το μείγμα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 1,5-2 λεπτά).
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αβγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να μη φαίνεται καθόλου ζάχαρη.
Προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας το μείγμα αυγών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μία σπάτουλα για 1-2 λεπτά.
Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε και πάλι καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Αλευρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο 6 φόρμες για σουφλέ/ muffins.
Μοιράζουμε το μείγμα, με τη βοήθεια ενός κορνέ ή με ένα κουτάλι, στις φόρμες μέχρι την μέση της κάθε μίας.
Σε δύο από τις φόρμες στο κέντρο τους βάζουμε δύο κουταλιές του γλυκού φυστικοβούτυρο και πιέζουμε ελαφρά με το χέρι.
Στις άλλες δύο βάζουμε δύο κουταλιές του γλυκού dulce de leche και πιέζουμε πάλι ελαφρά.
Ενώ τις δύο τελευταίες τις αφήνουμε ως έχουν.
Μοιράζουμε το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας στις 6 φόρμες (γεμίζουμε τα 2/3 από την κάθε φόρμα στο σύνολο με μείγμα)
Σε ένα ταψί βάζουμε τις φόρμες και ψήνουμε για 8-10 λεπτά (τοποθετούμε στην πάνω θέση του φούρνου).
Μετά απο 8-10 λεπτά βγάζουμε αμέσως τα κέικ από το φούρνο. Μπορεί να φαίνονται λίγο άψητα στη μέση αλλά μη σας νοιάζει γιατί έτσι πρέπει να είναι. Τα αφήνουμε πολύ λίγο (μερικά δευτερόλεπτα), να ξεκουραστούν μέσα στην φόρμα, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με παγωτό , λιωμένη σοκολάτα και κακάο. 

Συστατικά
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
100 γρ. ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους
2 αυγά
2 κρόκους αυγών
110 γρ ζάχαρη άχνη
35 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
4 κ.γ. φυστικοβούτυρο
4 κ.γ.  dulce de leche
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
λίγο αλάτι
λίγο βούτυρο ακόμα για να βουτυρώσουμε τις φόρμες

Για το σερβίρισμα

κακάο
λιωμένη σοκολάτα
παγωτό βανίλια

Who is Who:


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «The Goring».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ