200 κιθαριστές παίζουν για τα 20 χρόνια της Μέριμνας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Μην το χάσετε!

Ο Βαγγέλης Μπουντούνης, η Μάρω Ραζή, οι "String Demons" και "Οι Κιθαριστές" επιστρέφουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 για μία μεγάλη συναυλία για τα 20 χρόνια της Μέριμνας.

Για όσους την παρακολούθησαν, η συναυλία με τους 200 κιθαριστές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Δεκέμβριο του 2012 είχε μετατραπεί σε μια διαμαρτυρία. Εκφράστηκε από την μια μεριά η αντίθεση και η δυσαρέσκεια μας για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν τότε η χώρα μας και, από την άλλη, η πρόθεσή μας να αποδείξουμε ότι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι και ειδικά η νεολαία αυτού του τόπου αντιστέκεται και δημιουργεί. Τότε δεν πιστεύαμε πως μετά από δύο και πλέον χρόνια θα χρειαζόταν να επαναληφθεί.

Σήμερα τα πράγματα εξακολουθούν να είναι δυσοίωνα! Πέρα από την οικονομική στενότητα, ο ατομικισμός, η ανοργανωσιά και η προχειρότητα, μας έχουν οδηγήσει σε κοινωνικό και πολιτιστικό τέλμα. Αισθανόμαστε ότι η κατάσταση αυτή μας υποχρεώνει να μην μείνουμε με σταυρωμένα χέρια!

Για τους λόγους αυτούς, η πρόταση της "ΜΕΡΙΜΝΑΣ" ώστε να επαναλάβουμε την συναυλία αυτή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Δεχτήκαμε με μεγάλο ενθουσιασμό, που έγινε ακόμα μεγαλύτερος όταν διαπιστώσαμε το κέφι και την όρεξη κιθαριστών, δασκάλων, Ωδείων, και όλων των συντελεστών, να συμμετάσχουν και να συμβάλουν στην επιτυχία της συναυλίας. Αυτός ο γενικευμένος ενθουσιασμός οφείλεται στο ότι θέλουμε να πάμε κόντρα στην μετριότητα που μας περιβάλλει και να διατρανώσουμε ότι ο πολιτισμός και η αλληλεγγύη είναι τα μόνα μέσα για να ξεφύγουμε από αυτό το τέλμα.

Η ΜΕΡΙΜΝΑ είναι ο Σύλλογος που - αναλαμβάνοντας δράσεις που κανονικά ανήκουν στο κράτος - περιθάλπει κατ' οίκον, μέσω εξειδικευμένων γιατρών, τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και άλλες σοβαρές ασθένειες και παρέχει ψυχολογική στήριξη σε παιδιά που έχουν βιώσει την τραγική εμπειρία του θανάτου συγγενικού τους προσώπου.

Το Σάββατο λοιπόν, 7 Μαρτίου 2015 στις 8 30 το βράδυ στην αίθουσα "Χρήστος Λαμπράκης" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα δοθεί μια γιγαντιαία συναυλία για έναν συγκεκριμένο ιερό σκοπό αφού τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στην Μέριμνα για την ενίσχυση της φροντίδας στα παιδιά αυτά.

Στο πρόγραμμα της συναυλίας εκτός από τον Βαγγέλη Μπουντούνη, την Μάρω Ραζή, τους "String Demons" και τους "Κιθαριστές", συμμετέχουν η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, η Ελεάννα Κωνσταντά τραγούδι, ο Χαράλαμπος Γούλας κιθάρα - κρουστά ο Όσβαλντ Αμιράλης κοντραμπάσσο, ο Χάρης Παναγιωτόπουλος κρουστά, το Τρίο κιθάρας "Αντελετακ'' καθώς και πολλοί Σολίστ και καθηγητές της κιθάρας.

Το πρόγραμμα της συναυλίας έχει τρία μέρη:

Πρώτο μέρος
Κινηματογραφική Μουσική (Anonymous, Nino Rota, Maurice Zarre, Yann Tiersen, Βαγγέλη Μπουντούνη)

Δεύτερο μέρος
Ένα Τραγούδι για τον Μάνο (κλείνουν φέτος 90 χρόνια από την Γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι)

Τρίτο Μέρος
Μια γιορτή για την Κιθάρα (μερικά από τα ωραιότερα έργα από την φιλολογία της κιθάρας σε διασκευή του Β.Μπουντούνη για το μεγάλο αυτό σύνολο)

Πηγή: culturenow.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ