Πεινάσατε; Φτιάξτε «τσακ μπαμ» μια ομελέτα με κιμά και ντομάτα ακολουθώντας step by step τις οδηγίες της Ντίνας Νικολάου

Ευχαριστούμε το dinanikolaou.gr και την Ντίνα Νικολάου για την παραχώρηση της συνταγής

 

Εκτέλεση:
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και, όταν κάψει καλά, ρίχνω τον κιμά και αρχίζω να να τον ανακατεύω αμέσως με μια ξύλινη κουτάλα, σχεδόν ασταμάτητα, μέχρι να αλλάξει καλά χρώμα και να γίνει σπυρωτός. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 7 - 8 λεπτά. Προσθέτω το κρεμμύδι και σοτάρω για άλλα 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίχνω τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ και το διαλυμένο σαφράν (με το νεράκι του) και ανακατεύω καλά. Χαμηλώνω τη φωτιά στο μέτριο.
Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με αλάτι και πιπέρι και αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα με τον κιμά. Κλείνω την κατσαρόλα με το καπάκι της, χαμηλώνω τη φωτιά στο ελάχιστο και μαγειρεύω για 10 λεπτά περίπου, ανακινώντας τακτικά την κατσαρόλα, μέχρι τα αυγά να ψηθούν και να σταθεροποιηθούν.
Σερβίρω το φαγητό ζεστό και σκορπίζω σε κάθε μερίδα ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Υλικά:
Για 4 μερίδες

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
250 γρ. κιμάς αρνίσιος, κατά προτίμηση από σπάλα ή μπούτι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. τσαγιού χυμός ντομάτας
1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές
4 - 5 κλωστίτσες σαφράν, μουσκεμένες σε 1 κουτ. σούπας καυτό νερό για 15 λεπτά
4 - 5 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Who is Who:

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου. Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης. Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ