Ρ. Δούρου, «η έμπιστη του Α. Τσίπρα» στο Spiegel: «Η πολιτική της λιτότητας δεν κατέστησε το ευρώ ισχυρότερο - Μόνη ευκαιρία το "κούρεμα"»

Ως μοναδική ευκαιρία για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία, χαρακτηρίζει πιθανό κούρεμα του χρέους, η Ρένα Δούρου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.
 

"Πέντε χρόνια μετά την επιβολή του πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα και των προγραμμάτων λιτότητας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τα πρώτα θύματα είναι οι πολίτες. Η πολιτική της λιτότητας δεν κατέστησε το ευρώ ισχυρότερο. Αντιθέτως, έγινε βάσανο τις κοινωνίες" δήλωσε, μεταξύ άλλων, η περιφερειάρχης Αττικής.

Και πρόσθεσε: "Είχαμε μια ευρωπαϊκή ηγεσία η οποία ήταν υπερβολικά προσανατολισμένη στα εθνικά συμφέροντα και όχι σε μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική. Τώρα έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε ένα νέο δρόμο ο οποίος θα βοηθήσει τους πολίτες μας να επιβιώσουν της κρίσης και ταυτόχρονα θα ανοίξει νέες πολιτικές προοπτικές για την Ε.Ε..

Χρειαζόμαστε μια δραστική μείωση του χρέους. Αυτή είναι η μόνη ευκαιρία για να μπορέσει η οικονομία μας να απαλλαγεί από τα βάρη και να μπει και πάλι στο δρόμο της ανάπτυξης.

Οι προκλήσεις για μια εθνική κυβέρνηση είναι σίγουρα μεγαλύτερες, ωστόσο έχουμε κοινά προβλήματα, για παράδειγμα, τον αγώνα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που αποτελεί απόρροια των μέτρων λιτότητας".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ