Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ρόδος: 10χρονος κατήγγειλε ότι η μητέρα και ο πατριός του τον εξανάγκαζαν σε ανήθικες πράξεις με τον 9χρονο αδερφό του

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δωδεκανήσου για απλή συνέργεια στην πράξη αποπλάνησης των δύο μικρών παιδιών της κατ΄εξακολούθηση και κατά συρροή, θα καθίσει η μητέρα τους μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Σε δίκη παραπέμφθηκε και ο σύντροφος της, ο οποίος κατηγορείται για αποπλάνηση των δύο παιδιών κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή και για σωματική βλάβη σε βάρος ανηλίκου.

Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο μετά από καταγγελία ενός εκ των θυμάτων, που ήταν μόλις 9 ετών όταν πήγε στην αστυνομία. Πιο συγκεκριμένα, το αγοράκι κατέθεσε ότι από τον Ιανουάριο του 2010 έως τον Απρίλιο του 2011, ο σύντροφος της μητέρας του τον φίλησε περισσότερες από μία φορές στο στόμα και ασέλγησε σε βάρος του.

Κατήγγειλε, επίσης, ότι την ημέρα των γενεθλίων του μεγαλύτερου αδερφού του, που ήταν 10 ετών το 2010, ο ίδιος τους εξανάγκασε σε ασελγείς πράξεις μεταξύ τους. Παρούσα, σύμφωνα με τον 9χρονο, ήταν και η μητέρα τους, η οποία επικροτούσε τις εν λόγω πράξεις. Το παιδάκι υποστήριξε, ακόμη, ότι ο σύντροφος της μητέρας του, του προκαλούσε σωματικές κακώσεις

Ο αδερφός του πάντως ισχυρίζεται ότι όλα είναι ψευδή ενώ οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται πεισματικά όσα τους αποδίδονται.

Τιμωρητική οικογένεια, γονείς χωρίς επίγνωση των αναγκών των παιδιών

Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας διενεργήθηκαν δύο παιδοψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες. Τους δύο ανηλίκους εξέτασαν δύο ψυχολόγοι, που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο πρώτος είναι γενικά ψυχοσυναισθηματικά αποπροσανατολισμένο παιδί εξαιτίας τόσο του ψυχοτραυματικού στρες που έχει υποστεί πιθανόν από έτερο περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης από τρίτο ανήλικο πρόσωπο, όσο και εξαιτίας του ιδιαίτερα προβληματικού οικογενειακού περιβάλλοντος στο οποίο διαβιεί. Εντόπισαν ανακρίβειες και αντιφάσεις σε όσα σχετικά με τις ανωτέρω πράξεις υποστήριξε ενώπιον των πραγματογνωμόνων ο ανήλικος.

Οι ψυχολόγοι φέρονται να επιχείρησαν να αιτιολογήσουν την κρίση τους αυτή στην ιδιαίτερα αναπτυγμένη γνωστική και λεκτική για την ηλικία του ικανότητα που του δίνει τη δυνατότητα να φιλτράρει τα συναισθήματά του και να τα ελέγχει πριν τα εξωτερικεύσει.

Κατά την αξιολόγηση των συνθηκών διαβίωσης του στη βιολογική του οικογένεια μια εκ των δύο πραγματογνωμόνων διαπίστωσε ότι η οικογένεια του είναι τιμωρητική.

Μάλιστα, η ίδια μητέρα δηλώνει ότι για να τιμωρήσει τον ανήλικο όταν τσιμπούσε και μελάνιαζε τα πόδια του αδερφού του, αποφάσισε να κάνει η ίδια την πράξη αυτή στον ανήλικο ώστε να μάθει τις επιπτώσεις των πράξεων του. Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι κανένας από τους δυο γονείς δεν φαίνεται να έχει επίγνωση των συναισθημάτων και των αναγκών των παιδιών.

Κρίθηκε επιπλέον ότι το οικογενειακό περιβάλλον, που είχε δημιουργήσει η μητέρα του, δεν ήταν υγιές και του προκαλούσε αισθήματα άγχους και θλίψης. Οι δύο ψυχολόγοι έκριναν ότι το παιδί έχει υποστεί στο παρελθόν σωματική και ψυχολογική κακοποίηση καθώς εμφανίζει συμπτώματα φόβου, θυμού, ντροπής και ενοχές αλλά και σεξουαλικής κακοποίησης.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ