Θρίλερ στο χωριό Κλέπα της Ναυπακτίας: Αποκλεισμένοι από τις κατολισθήσεις οι 50 κάτοικοι του χωριού - Επικοινωνία με ένα μόνο κινητό (φωτό)

Συνεχίζονται σε πολλές περιοχές της χώρας τα προβλήματα από την κακοκαιρία.

Άρτα, Ευρυτανία, Γιάννενα, Θεσπρωτία και Πρέβεζα βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πολλά χωρία εκκενώθηκαν χωριά, ενώ συναγερμός έχει σημάνει στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στο χωριό Κλέπα της Ορεινής Ναυπακτίας, όπου 50 κάτοικοι έχουν αποκλειστεί από την Κυριακή, λόγω των κατολισθήσεων που σημειώνονται στην περιοχή.

Στο χωριό έχει καταφέρει να φτάσει μέχρι στιγμής μόνο η ομάδα της 6ης ΕΜΑΚ.

Τα συνεργεία της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δήμου Ναυπακτίας έχουν καταφέρει να φτάσουν μέχρι το χωριό Κρυονέρι και αναζητούν τρόπο αποκατάστασης του δρόμου προς την Κλέπα.

Σημειώνεται ότι η επικοινωνία των κατοίκων με τις αρχές γίνεται μόνο μέσω ενός κινητού τηλεφώνου καθώς στο χωριό δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα ενώ υπάρχουν προβλήματα και στις γραμμές του ΟΤΕ.
 
Λίγο μετά τις 14:00 απογειώθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού τύπου AEGEAN HAWK (S-70) στο οποίο επιβιβάστηκε γεωλόγος της περιφέρειας, ώστε να μπορέσει να φθάσει στην Κλέπα και να κάνει μία πρώτη εκτίμηση του γεωλογικού φαινομένου. Παράλληλα, το ελικόπτερο μετέφερε στη Ναύπακτο τρεις γυναίκες που χρήζουν άμεσης βοήθειας. 

Φωτογραφία από το nafsclick.blogspot.gr: Το ελικόπτερο που απογειώθηκε από το Παπαχαραλάμπειο Εθνικό Στάδιο της Ναυπάκτου με προορισμό την Κλεπά 


Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, η επικοινωνία με τους κατοίκους είναι πολύ δύσκολη, διότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και λειτουργεί μόνο ένα κινητό τηλέφωνο.

«Προσπαθούμε να φθάσουμε στην Κλέπα από τρία διαφορετική σημεία» αναφέρει ο περιφερειάρχης, «αφού οι κατολισθήσεις έχουν δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα».

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν, όμως, και στον Δήμο Θέρμου. Εκτεταμένες κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο είχαν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό πολλών ορεινών οικισμών. Πολλά από τα προβλήματα έχουν αντιμετωπιστεί με τα μηχανήματα της Περιφέρειας και με μισθωμένα από τον Δήμο μηχανήματα, αλλά πολλοί δρόμοι παραμένουν ακόμη κλειστοί λόγω των εκτεταμένων ζημιών που έχουν προκληθεί. Επιπλέον, παραμένουν τελείως αποκλεισμένοι και άλλοι οικισμοί, όπως η Κοκκινόβρυση, ο Άγιος Θεόδωρος και ο Διπλάτανος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ