Ανένδοτος ο Β. Σόιμπλε: «Δεσμευτική και νόμιμη η συμφωνία για την Τρόικα»

Η εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών λέει ότι δεν βλέπει γιατί θα πρέπει να εγκαταλειφθεί ο ρόλος της τριμερούς ως παρατηρητή του ελληνικού προγράμματος - Το πρόγραμμα για την Ελλάδα δεν προβλέπει μόνο λιτότητα, «απαντά» στον Ομπάμα - «Ευπρόσδεκτος» στο Βερολίνο ο Τσίπρας

Δεσμευτικού χαρακτήρα, αλλά και νόμιμη, χαρακτηρίζει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών τη συμφωνία που προβλέπει την παρουσία της Τρόικας στην Αθήνα.

Σε μια περίοδο που η συζήτηση γύρω από την παραμονή της Τρόικας στην Αθήνα «φουντώνει» με τους Αλέξη Τσίπρα και Γιάννη Βαρουφάκη να εστιάζουν στην ανάγκη αντικατάστασης και απομάκρυνσης του σχήματος των ελεγκτών της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, η εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τόνισε ότι οι έλεγχοι της τρόικας είχαν συμφωνηθεί νόμιμα με την Ελλάδα, στο πλαίσιο της διάσωσης, και ότι οι σχετικές συμφωνίες έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα.

Περιμένουμε τα πλάνα της ελληνικής κυβέρνησης, υπογραμμίζει, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να εγκαταλειφθεί ο ρόλος της Τρόικας ως παρατηρητή του ελληνικού προγράμματος. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για ενδεχόμενη συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο, η εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν ευκαιρίες να συναντηθούν στη σύνοδο κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει σχεδιασμένη διμερής επαφή.

Τόνισε, πάντως, ότι ο κ. Τσίπρας είναι «ευπρόσδεκτος» στο Βερολίνο.

Σε σχέση, δε, με ενδεχόμενο ραντεβού των δύο υπουργών Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η εκπρόσωπος του χερ Σόιμπλε, Μαριάνε Κοτέ, σημείωσε ότι «βλέπει» συνάντηση τις επόμενες μέρες, χωρίς ωστόσο να έχει προγραμματιστεί σχετική επαφή.

Παράλληλα, σχολιάζοντας την παρέμβαση Ομπάμα υπέρ της Ελλάδας και κατά της λιτότητας, η εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε σχολίασε ότι το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας δεν είναι βασισμένο μόνο στη λιτότητα, αλλά περιέχει και πολλά στοιχεία για την τόνωση της ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της ανεργίας, πάντα, όμως, σε σχέση με την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι των εταίρων της. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ