Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ήπειρος και Ευρυτανία - Φωτογραφίες και βίντεο των βιβλικών καταστροφών!

Σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Ήπειρος και η Ευρυτανία έπειτα από τις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις, τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που ακολούθησαν. 

Εκκενώθηκε το χωριό Κρίκελλος του δήμου Καρπενησίου. Με προβλήματα η κυκλοφορία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο σε όλη την επικράτεια.

Άραχθος, Αώος, Βοϊδομάτης, Καλαμάς, Λούρος, Αχέροντας, αλλά και οι παραπόταμοί τους Σαραντάπορος,Ζαγορίτικος, Βάρδας, Βίκος,Μετσοβίτικος, Ζαλογγίτικος και Καλαρρύτικος αυτή την ώρα είναι "φουσκωμένοι" με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά που κατεβάζουν, να προκαλούν πολλές και σημαντικές ζημιές στο περιβάλλον, τα μνημεία, το αγροτικό κεφάλαιο, τις υποδομές αλλά και τις περιουσίες των πολιτών στην περιοχή.

Ήδη έχει καταστραφεί ένα αρχιτεκτονικό μνημείο όπως ήταν το Γεφύρι της Πλάκας, έχουν πλημμυρίσει οικοσυστήματα, καλλιεργήσιμες εκτάσεις και έχει χαθεί μεγάλος αριθμός ζώων, ενώ έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες περιουσίες που... προκαλούν στο διάβα τους τα ορμητικά νερά (κατοικίες και επιχειρήσεις) πολιτών σε ολόκληρη την Ήπειρο!


Στα δύο έχει κοπεί και η Εθνική Οδός Ιωαννίνων-Άρτας, εξ'αιτίας  μεγάλης καθίζησης που έχει γίνει στο ύψος του χωριού Τέροβο, στην Εθνική Οδό  έχει δυσχεράνει σε απίστευτο βαθμό την συγκοινωνιακή σύνδεση μεταξύ των Ιωαννίνων, της Βορείου Ηπείρου και της Αλβανίας με την Άρτα, την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα αλλά και την Αθήνα!

Ήδη έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στα φορτηγά, με αποτέλεσμα οι νταλίκες που ταξίδευαν σήμερα από και προς τα Ιωάννινα, τη Βόρειο Ήπειρο και την Αλβανία, είτε να αναμένουν την αποκατάσταση του δρόμου είτε να σκέφτονται το ταξίδι διαμέσου της Θεσσαλίας!

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε δέκα λεπτά πριν πέσει το γεφύρι από τον Κώστα Τάτση,πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Πλάκας του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.Όπως βλέπετε,η στάθμη του νερού έχει καλύψει το μονοπάτι προς τη γέφυρα!!!

Αυτή την ώρα η διέλευση επιτρέπεται μόνο στα Ι.Χ. αυτοκίνητα από το ένα μόνο ρεύμα κυκλοφορίας και δεν αποκλείεται -εάν η βροχόπτωση συνεχιστεί- αργά το βράδυ να κλείσει εντελώς η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο δρόμο.

Επιτόπου βρίσκονται αυτή την ώρα ο ... βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Στέφος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης και ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Ηπείρου, Δημήτρης Μαυρογιώργος, που εξετάζουν το πρόβλημα και διερευνούν την καλύτερη δυνατή λύση για τους οδηγούς.


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την έκτακτη σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία που μαστίζει μεγάλο μέρος της χώρας, επισήμανε ότι «πρώτο μας καθήκον είναι να σταθούμε δίπλα στον πολίτη και από αύριο να αποκαταστήσουμε τις ζημίες.

«Πρώτο μας καθήκον να κινητοποιήσουμε την πολιτεία, να σταθούμε δίπλα στον πολίτη. Από αύριο πρώτο μας καθήκον να αποκαταστήσουμε τις ζημίες, να επιστρέψει η αισιοδοξία και το χαμόγελο», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός και ...συνέχισε:«Θα φύγει σήμερα, κλιμάκιο με τον αναπληρωτή υπουργό υποδομών για να εξετάσει επιτόπου τις ζημιές».

«Θα υπάρξει άμεσα η προσπάθεια της ανακατασκευής του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας στα Τζουμέρκα», πρόσθεσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας,επικοινώνησε και με τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη.


Μπορεί ο Ηπειρώτης πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να διαβεβαίωσε σήμερα ότι το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας σύντομα θα αναστηλωθεί, όμως και οι απανταχού Ηπειρώτες δεν κάθονται με... σταυρωμένα τα χέρια!

Ήδη ανέλαβαν δράση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν γνωστή παντού σε όλο τον κόσμο την απόφασή τους να στηρίξουν με κάθε τρόπο την αναστύλωση του Γεφυριού. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε πριν λίγο στο facebook η "Ομάδα για την αναστύλωση του γεφυριού της Πλάκας" και ήδη μετρά  πάνω από...3.200  μέλη!

Πηγή: epirusgate.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ