Στην Κολοκοτρώνη χτυπά η καρδιά της νυχτερινής Αθήνας: Ποια μαγαζιά της κρατούν ζωντανό το κέντρο!

Πιάτσες έρχονται και φεύγουν στη νυχτερινή Αθήνα, το ιστορικό κέντρο ωστόσο παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεων και κάθε μέρα τα μπαρ είναι γεμάτα σαν να είναι Σάββατο.

 Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στα μαγαζιά της Κολοκοτρώνη και πέριξ που κρατούν ζωντανό το κέντρο. Η αρχή καθώς θα ξεκινήσεις τη νυχτερινή σου περιήγηση γίνεται με το Κολοκοτρώνη 9 (Κολοκοτρώνη 9, όνομα και πράγμα), ένα μικρό μπαρ στα αριστερά σου καθώς κατεβαίνεις το δρόμο που μια επίσκεψη αρκεί για να γίνει στέκι σου. Είναι cozy και βγάζει μια ζεστασιά και ξεχωρίζει για την καλόγουστη αισθητική του. Τα ποτά και τα cocktails σερβίρονται σε προσεγμένα στη λεπτομέρεια ποτήρια και βάζα και ίδια έμφαση έχει δοθεί και στη γεύση τους. Όλα τα cocktails είναι ένα κι ένα σε σημείο να μας παίρνει ώρα να επιλέξουμε ποιο θα παραγγείλουμε κάθε φορά. Από τις μπίρες μας αρέσει πολύ η Tucher που ξεχωρίζει για τη γλυκιά της γεύση. Ό,τι και αν παραγγείλετε αντί για ξηρούς καρπούς θα έχετε ως συνοδεία αλμυρά μπισκοτάκια. Ο κόσμος που συχνάζει είναι γύρω στα 30 με 35 αλλά τα βράδια θα βρείτε όλες τις ηλικίες και πολύ πιθανό να πετύχετε και κάποιον καλλιτέχνη, μιας και το μαγαζί έχει ένα αρτίστικο προφίλ. Στα συν η όμορφη μουσική με jazz αποχρώσεις που βρίσκεται στα σωστά επίπεδα ώστε και να διασκεδάζεις και να μπορείς να μιλήσεις με το διπλανό σου σαν άνθρωπος.


Λίγο πιο δίπλα βρίσκεται το Bank Job (Κολοκοτρώνη 13), σε ένα χώρο που μια φορά και έναν καιρό καταμετρούνταν τα χρήματα της Γενικής Τράπεζας. Οι τραπεζίτες άφησαν τη θέση τους σε νέους που θέλουν να διασκεδάσουν μέσα σε ατμόσφαιρα 30s, έχοντας παράλληλα θέα όλη την Αθήνα που πηγαινοέρχεται τα βράδια μέσα από την Κολοκοτρώνη. Είναι το πιο mainstream στέκι της Κολοκοτρώνη και συγκεντρώνει ετερόκλητο κόσμο που προτιμά να διασκεδάσει πίνοντας όρθιος το ποτό του ανάμεσα σε πολυκοσμία. Και δε βρίσκουμε τίποτα το μεμπτό σε αυτό.Καθώς συνεχίζουμε τη νυχτερινή μας αυτοψία, φτάνουμε στο Bartesera (Κολοκοτρώνη 25). Από τα σημαντικά μαγαζιά του ιστορικού κέντρου, κυρίως γιατί ήταν της μόδας πριν η Κολοκοτρώνη γίνει το hot spot των τελευταίων ετών. Σήμερα και ειδικά τα βράδια έχει χάσει κόσμο εξαιτίας του ανοίγματος άλλων μαγαζιών τριγύρω, παραμένει πάντως μια ιδανική επιλογή για απογευματινό καφέ και για μια πιο παρεΐστικη ατμόσφαιρα όταν  τα υπόλοιπα μπαρ της περιοχής είναι ασφυκτικά γεμάτα. Στα θετικά ότι μόλις βγεις από τη στοά έχεις μπροστά σου το μπεργκεράδικο Hot Hot (Πραξιτέλους 2 & Κολοκοτρώνη 14), απαραίτητο τελευταίο σταθμό στη βραδιά κάθε θαμώνα της περιοχής.


Αν συχνάζεις στην Κολοκοτρώνη, σίγουρα κάποιος θα σε έχει ρωτήσει πού είναι το Drunk Sinatra (Θησέως 16). Βρίσκεται σε ένα στενό ακριβώς δίπλα από το Bartesera και το Hot Hot και παραμένει αδιαμφισβήτητα ο «βασιλιάς» της νυχτερινής διασκέδασης στο κέντρο της πόλης. Όποια μέρα και να πας θα το βρεις γεμάτο και ειδικά Παρασκευή και Σάββατο πιο εύκολα βρίσκεις να παρκάρεις στο Χαλάνδρι παρά θέση στη μπάρα του. Αποτελεί προπύργιο της εναλλακτικής Αθήνας, δεν περιορίζεται όμως και θα βρείτε ανάμεικτο κόσμο που απλά θέλει να περάσει καλά. Μας αρέσουν τα ποτά και οι τιμές του, μας αρέσει η μουσική του και μας αρέσει και ο κόσμος του. Και είναι τέτοια η ατμόσφαιρά και η αρχιτεκτονική του που αν ψάχνετε για κάτι τέτοιο, ευνοεί κατακόρυφα το φλερτ. Δίπλα συναντάμε το Homy (Θησέως 18) και απέναντι το Einstein (Θησέως 15-17) που αποτελούν καλές επιλογές όταν το Drunk Sinatra είναι γεμάτο.Αν γυρίσουμε λίγο πίσω και κατηφορίσουμε την Πραξιτέλους, μετά από λίγο θα βρούμε στα δεξιά μας το Clumsies (Πραξιτέλους 30).

Είναι νέα άφιξη στο κέντρο και έχει ήδη καταφέρει να συσπειρώσει όλες τις «φυλές» του κέντρου Η ατμόσφαιρά του έχει κάτι από Ποτοαπαγόρευση και τα cocktails του είναι ξεχωριστά, κάτι που από μόνο του αποτελεί επίτευγμα για ένα μαγαζί που ανοίγει τώρα και ενώ δεν έχουμε έλλειψη από cocktail bars. Το ισόγειο είναι για όσους θέλουν να διασκεδάσουν όρθιοι με τη συνοδεία καλής δυνατής μουσικής. Και είναι τέτοια η αύρα που η ορθοστασία και το στρίμωγμα δε θα σας ενοχλήσει καθόλου. Υπάρχει επίσης μια αυλή για όσους ψάχνουν κάτι πιο ήσυχο, όπως επίσης και ο ημιώροφος με τις αναπαυτικές πολυθρόνες του, ιδανικός για ξεκούραστες απογευματινές ώρες. Ανεβαίνοντας στον 1ο όροφο θα νιώσετε πως μπαίνετε μέσα σε κάποια ταινία. Δύο δωμάτια με μπιλιάρδο, τζάκι και μια ενημερωμένη κάβα σε κάνουν να νιώθεις σαν στο σπίτι… των ονείρων σου και συνθέτουν έναν καινούριο πολυχώρο έτοιμο να κατακτήσει τη νυχτερινή ζωή του τριγώνου της πρωτεύουσας.


Λίγο πιο κάτω στην Πραξιτέλους βρίσκουμε το Χοροστάσιο (Σκουλενίου 2), ένα χώρο που ακριβώς επειδή είναι τόσο μικρός και χαμηλοτάβανος, το εύθυμο κλίμα είναι μεταδοτικό. Από έξω ίσως να μην είναι τόσο ελκυστικό μαγαζί, ειδικά αν είσαι κλειστοφοβικός, σε επίπεδο ατμόσφαιρας πάντως η διασκέδαση είναι εγγυημένη και με τέτοιο στρίμωγμα, γιατί όχι και νέες γνωριμίες; Τέλος, βρίσκουμε το γνωστό και μη εξαιρετέο Key (Πραξιτέλους 37). Είναι κατά βάση στέκι της αθηναϊκής hipster κοινότητας, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να πάει ο οποιοσδήποτε, όπως επίσης δεν είναι κακό ένα μαγαζί να έχει συγκεκριμένη ταυτότητα. Οι μουσικές είναι σταθερά εξαιρετικές, τα ποτά είναι σταθερά καλά, οι θαμώνες διασκεδάζουν επίσης σταθερά, οπότε καταλαβαίνει κανείς γιατί με αυτό το συνειρμό το Key είναι ένα από τα σταθερά στέκια μας στην πόλη.

Πηγή: clickatlife.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ