Οι 10 βασικές εντολές του φλερτ: Έτσι εύκολα και αποτελεσματικά θα κατακτήσετε τον άνδρα ή τη γυναίκα των ονείρων σας!

Είναι άραγε «ξεχασμένη» η γλώσσα του κλασικού φλερτ; Όταν οι περισσότερες γνωριμίες γίνονται πλέον μέσω likes και inbox στα social media, η ικανότητα ανδρών και γυναικών στο «φυσικό» φλερτ, αυτό που γίνεται σε ένα μπαρ ή σε ένα πάρτι, αργοσβήνει.

Γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώνουμε παρακάτω για εσάς τις 10 βασικές εντολές του φλερτ, για να προσεγγίσετε πιο εύκολα και αποτελεσματικά τον άνδρα ή τη γυναίκα που σας κέντρισε το ενδιαφέρον. 

*Κοιτάξτε τον άλλον στα μάτια 
Απλό αλλά αποτελεσματικό: Η συνεχής οπτική επαφή δείχνει στον άνθρωπο απέναντί σας πως δεν ντρέπεστε, ούτε φοβάστε να διεκδικήσετε αυτό που θέλετε. Άλλωστε το έντονο παιχνίδι με το βλέμμα… είναι σέξι. 

*Αποφύγετε τα κλισέ 
Κλισέ δεν είναι μόνο μια έτοιμη, παρωχημένη ατάκα που θα χρησιμοποιήσετε ως αφορμή για γνωριμία. Είναι και οι ατάκες που θα σκεφτείτε να πείτε ακριβώς για να μη φανείτε παρωχημένοι. Με άλλα λόγια, μιλήστε στο πρόσωπο που σας ενδιαφέρει όπως θα μιλούσατε καθημερινά, δηλαδή απλά και ειλικρινά. 

*Βασιστείτε στα δυνατά σας σημεία 
Αν για παράδειγμα το χιούμορ δεν είναι το ατού σας, μην υπερ-προσπαθείτε να τον/την κάνετε να γελάσει με αστεία. Μπορεί ο δικός σας άσσος στο μανίκι να είναι το έντονο βλέμμα, το μυστήριο, οι γνώσεις σας σε περίεργα θέματα ή ο χορός σας. 

*Χαμογελάστε 
Δεν χρειάζεται να γίνετε… ο Τζόκερ, αλλά να χαμογελάτε ανά διαστήματα για να δείξετε πως περνάτε καλά και απολαμβάνετε τη συζήτηση. Αν η απέναντι πλευρά απαντήσει με χαμόγελο, τότε θα έχετε την ένδειξη πως βρίσκεστε σε καλό δρόμο. 

*Κάντε «νωρίς» ένα κομπλιμέντο 


Εντοπίστε το δυνατό σημείο του προσώπου που σας ενδιαφέρει και κάντε το κομπλιμέντο νωρίς κατά την διάρκεια της συζήτησης. Με αυτό τον τρόπο, στέλνετε σαφές σινιάλο ότι ενδιαφέρεστε ερωτικά και δεν αφήνετε περιθώρια να μπείτε στη μισητή αρένα του friendzone. 

*Δώστε προσοχή στη γλώσσα του σώματος 
Διαβάστε τα χρησιμότατα tips για τη γλώσσα του σώματος. Όταν γνωρίζετε ποιες είναι οι καλές και οι κακές ενδείξεις και πώς να «διαβάσετε» τις κινήσεις του άλλου, μάθετε το αντίστροφο: Μελετήστε πώς μπορείτε όχι να διαβάσετε τα σημάδια στο σώμα του άλλου, αλλά πώς να βελτιώσετε τη δική σας γλώσσα του σώματος, ώστε να μη δώσετε τη λάθος εντύπωση. Να θυμάστε πάντα να μην καμπουριάζετε, να χαμογελάτε, να χαλαρώνετε τους ώμους σας και να έρχεστε πιο κοντά στον άλλον, όταν θέλετε να του δείξετε πως ενδιαφέρεστε. Σημαντικό: Έχετε πάντα μαζί σας τσίχλες για δροσερή αναπνοή. Όπως και να το κάνουμε, η αρχή γίνεται με την ομιλία, και ως γνωστόν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, και οι πρώτες εντυπώσεις αυτές που μένουν. 

*Μην μιλάτε πολύ για τον εαυτό σας 
Η ικανότητα να είναι κανείς καλός ακροατής μετρά ιδιαίτερα και σας δίνει πόντους στο παιχνίδι της γνωριμίας. Μιλήστε για τον εαυτό σας μόνο όταν ερωτηθείτε – εσείς με τη σειρά σας φροντίστε να κάνετε αρκετές στοχευμένες ερωτήσεις για τον άλλο/την άλλη, χωρίς φυσικά να φανείτε σαν ιεροεξεταστές. 

*Μην πιέζετε για περισσότερα όταν «δεν σας παίρνει» 
Αν βλέπετε πως το «αντικείμενο του πόθου» διστάζει να σας δώσει τον αριθμό του τηλεφώνου, ίσως υπάρχει άλλη σχέση στη μέση. Αν δεν απαντά ξεκάθαρα αν θέλει να βγείτε αύριο, ίσως η έλξη να μην είναι αμοιβαία. Αν δεν θέλει να μιλήσει για το παρελθόν του/της, ίσως δεν έχει μάθει να ανοίγεται εύκολα. Αντί να πιέσετε για περισσότερες πληροφορίες ή δεσμεύσεις, σεβαστείτε την ιδιωτικότητά του/της ή απλώς ρωτήστε ευγενικά αν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που αρνείται. 

*Απομνημονεύστε λεπτομέρειες 
Αν όλα πάνε καλά και υπάρξει επόμενη συνάντηση και ακολουθήσουν τα πρώτα και δεύτερα ραντεβού, θα φανεί ιδιαίτερα καλό αν θυμάστε ποιο συγκρότημα του άρεσε ή ποιο είναι το αγαπημένο της φαγητό κ.ο.κ. Αυτές τις πληροφορίες μπορείτε να τις αξιοποιήσετε σαν αφορμές για συζήτηση ή σαν κριτήρια για να επιλέξετε το εστιατόριο ή το μπαράκι της εξόδου σας, και θα δώσει την εντύπωση πως δείξατε πραγματικό ενδιαφέρον και προσοχή σε όσα έλεγε στην πρώτη σας γνωριμία. 

*Αφήστε «ανοιχτό τέλος» στη συζήτησή σας 
Το φλερτ δεν είναι κάτι που αρχίζει και τελειώνει στην βραδιά της πρώτης γνωριμίας. Θα ακολουθήσουν SMS, τηλεφωνήματα, πρώτα ραντεβού και μηνύματα στο Facebook. Μέχρι να δείτε αν όλο αυτό οδηγήσει σε σχέση, αξίζει να συνεχίσετε το παιχνίδι του φλερτ, με casual μηνύματα και συζητήσεις, που καλό θα είναι να κλείνουν με μια «υπόσχεση». Αν για παράδειγμα βλέπετε πως η συνομιλία σας τελειώνει, μπορείτε να πείτε «τα λέμε ξανά αύριο για να κανονίσουμε το σινεμά που λέγαμε» ή αν θα ήθελε κάποια στιγμή μέσα στην εβδομάδα να περάσετε από το σπίτι του/της για καφέ. Έτσι, δημιουργείτε στην ουσία μια «εγγύηση» ότι η συζήτηση και το φλερτ κάποια στιγμή σύντομα θα συνεχιστεί

Πηγή: in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ