Ο Γιώργος ο αστροφυσικός άνοιξε το ''FoodTruck'' του & πουλάει πίτες με σπανάκι, φέτα, δυόσμο, μυρώνια & κασέρι ΠΟΠ Μυτιλήνης! (φωτό)

Αυτή η καντίνα δεν έχει σουβλάκια και hot dog. Έχει ποντιακές πίτες. Και είναι πολύ πιθανό σύντομα να παρκάρει στη γειτονιά σου.
 

 «Είναι περιπέτεια», λέει ο ­Γιώργος Γληνός την ώρα που μου φτιάχνει καφέ κι εγώ χαζεύω το εσωτερικό της καντίνας. Συγγνώμη, του «Food Truck» (το προτιμάει ). Στην πόρτα είναι κολλημένος ο Morrissey. Το μενού του κινητού φαγάδικου είναι γραμμένο με μαρκαδόρο σε έναν καθρέφτη. Γκιουζλεμέδες, πίτες τηγανιού δηλαδή, με σπανάκι, φέτα, δυόσμο, μυρώνια, καυκαλήθρες και κρεμμυδάκι. Με κασέρι ΠΟΠ Μυτιλήνης, παστουρμά και αβγό. Με κασέρι ΠΟΠ Μυτιλήνης, φρέσκια ντομάτα, σουτζούκι του Μιράν και αβγό. Με αρνίσιο κιμά τύπου λαχματζούν. Vegan, με πατατοσαλάτα. Και χορτόσουπα. Και μεξικάνικη σοκολάτα. Από τα ηχειάκια ακούγεται η εκπομπή του Τζούμα. 


Την ώρα που μουσκεύει το περέκ (ποντιακό φύλλο ) για τον πρώτο γκιουζλεμέ της ημέρας, βάζει και λίγο προσωπικό στόρι στη γέμιση. Η σύντομη βερσιόν είναι ότι σπούδασε Φυσική στα Γιάννενα­ και Αστροφυσική στο Άμστερνταμ και έπειτα από ένα ΜSc στις τηλεπικοινωνίες στο Μάντσεστερ, δούλεψε σε ανάλογες θέσεις στο Δουβλίνο και στην Αθήνα, ανέλαβε σύμβουλος σε start ups, ασχολήθηκε με το distance shopping και κάποια στιγμή που έμεινε άνεργος αποφάσισε να μη στείλει βιογραφικά, διότι «αυτές οι δουλειές δεν ήταν στο νούμερό μου». Τσιτσιρίζει το βούτυρο στο τηγάνι. Τυλίγει την πίτα αλά φακελάκι.


Το μετέπειτα «Food Truck» το βρήκε στη «Χρυσή Ευκαιρία». Σκιτσάρισε στο μυαλό του το περιπλανώμενο concept, βρήκε άκρη με την άδεια λειτουργίας και αφού η φίλη του Βαλεντίνα Μιλόσεβιτς, Σέρβα εικαστικός, επιμελήθηκε το look, πριν από δύο εβδομάδες πήρε τους δρόμους, με ένα pin up girl στην πόρτα και μανιτάρια, ντομάτες, σκόρδα, κολοκύθες και λεμονάκια γύρω από το «παράθυρο» του. Η ιδέα για τους γκιουζ­λεμέδες προέκυψε από ένα εννιάμηνο ταξίδι που έκανε σε όλη τη Μεσόγειο με τη μηχανή του – από μια θεία στη Νότια Τουρκία, η οποία έψηνε στη φωτιά τα μπερέκ με φρέσκο κρεμμυδάκι και κοκκινοπίπερο καθώς εκείνος καθόταν με τους φίλους του σε ένα σοφρά κι έπιναν καυτό τσάι. 

Την ώρα που πάσης φύσεως «αποδημητικές» καντίνες κάνουν­ θραύση σε Αμερική κι Ευρώπη­ τροχοδρομώντας μια γευστική κουλτούρα γευστικής πρωτοτυπίας, κινητικότητας και ανεξαρτησίας, εδώ (με αρκετά ασαφή τη σχετική νομοθεσία ) δεν είναι και τόσο εύκολα τα πράγματα. Με το «Food Truck» να παρκάρει κάθε μέρα και αλλού (12 μ.-4 μ.μ. θα το βρείτε κοντά σε γραφεία, 8 μ.μ.-12 μεσάν. σε περιοχές με νυχτερινή ζωή, ενώ τα παρασκευοσάββατα λειτουργεί όλο 24ωρο ), ενίοτε τον εμπνευστή του τον τρέχουν στα τμήματα. Αλλά στο facebook απέκτησε 3.200 followers σε λιγότερες από 10 ημέρες και ήδη αρκετός κόσμος παίρνει τηλέφωνο ή τσεκάρει στην ιστοσελίδα www.foodtruck.cooking τις συντεταγμένες του. Μόλις έκανε και το πρώτο του street party. Έχει σκοπό να πάει σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Και αυτό το road movie είναι ακόμη στην αρχή.

Πηγή: athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ