Good News: Ο Κώστας Σπηλιάδης και το Milos του - Ένα ελληνικό διεθνές Success Story που επεκτείνεται!‏

Το Μilos είναι ένα ελληνικό διεθνές success story. Από εκείνα που συνδυάζουν την επιτυχία της επιχειρηματικής ιδέας, την παγκοσμιοποίηση της σύγχρονης, υγιεινής και παράλληλα delicious ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Ο καλοδουλεμένος "γάμος" με λαχανικά, χόρτα ψάρια αλλά και κρεατικά από τον ...  "τόπο" του  Πατρινού Κώστα Σπηλιάδη που τον μπόλιασε η μάνα του από την Πόλη στην καλή κουζίνα, ξεκίνησε  από το  καθωσπρέπει Μόντρεαλ, το concept ταξίδεψε στην πρωτεύουσα των trends τη Νέα Υόρκη πρόσφατα πήγε στο κοσμοπολίτικο Λας Βέγκας, στο μοδάτο Χόνγκ Κόνγκ, στο Μαιάμι...

Το Μilos είναι ένα ελληνικό διεθνές success story. Από εκείνα που συνδυάζουν την επιτυχία της επιχειρηματικής ιδέας, την παγκοσμιοποίηση της σύγχρονης, υγιεινής και παράλληλα delicious ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Ο καλοδουλεμένος "γάμος" με λαχανικά, χόρτα ψάρια αλλά και κρεατικά από τον ...  "τόπο" του  Πατρινού Κώστα Σπηλιάδη που τον μπόλιασε η μάνα του από την Πόλη στην καλή κουζίνα, ξεκίνησε  από το  καθωσπρέπει Μόντρεαλ, το concept ταξίδεψε στην πρωτεύουσα των trends τη Νέα Υόρκη πρόσφατα πήγε στο κοσμοπολίτικο Λας Βέγκας, στο Μαιάμι...



Οι Νew York Times έγραψαν κάποτε για το Milos (Μήλος το κυκλαδίτικο νησί) ότι διαθέτει κάτι απο το σεξ απήλ της Μελίνας Μερκούρη... Στην Αθήνα έφτασε λίγο πριν τους Ολυμπιακούς, όταν όλα έδειχναν ότι η Ελλάδα θα απογειωνόταν μαζί με  τους γοργοπόδαρους Ολυμπιονίκες της... Ας μην γυρνάμε πίσω όμως...



Ο Κώστας Σπηλιάδης αεικίνητος και δημιουργικός – έχει βραβευτεί με το βραβείο Best Greece Culinary Journalism Prize – και θα έπρεπε κάποτε να του απονείμει και η Ελλάδα τον τίτλο του πρεσβευτή της Ελληνικής Κουζίνας. Τα εστιατόρια του γίνονται hit παρουσιάζοντας αυτήν ακριβώς την ελληνική ταυτότητα της minimal  γαστρονομίας με φρέσκα, πεντανόστιμα υλικά με ... ονομασία προέλευσης τον καλό ψαρά από τα Κύθηρα και τον καλό μανάβη από την Νάξο.


 
Τι άλλο κάνει ο Κώστας Σπηλιάδης; Ων ουκ έστι αριθμός δραστηριότητες. Η εταιρία του "Milos Yacht» ξεναγεί σε δεκάδες ελληνικά νησιά ξένους επισκέπτες μέσα σε γιώτ προσφέροντας αξέχαστες εμπειρίες στις μαγευτικές γωνιές της Ελλάδος. H «Cava Spiliadis» διαθέτει εξαιρετικής ποιότητος ελληνικά κρασιά σε Νέα Υόρκη,  New Jersey, Κονέκτικατ, Φλόριντα, Καλιφόρνια αλλά και σε επιλεγμένα καταστήματα LCBO Vintages του Καναδικού Μονοπωλίου.



Ενα άλλο εστιατόριο το «Cava by Costas Spiliadis» στην Avenue du Parc του Μοντρεάλ  προσφέρει επίσης ιδιαίτερες γαστρονομικές προτάσεις ενώ η «Marketa», το delicatessen μπακάλικο της Ν. Υόρκης από το 2010 διαθέτει αυθεντικά ελληνικά προϊόντα gourmet. Με το σήμα «My Sister’s Olive Oil» χαρακτηρίζει το (φυσικά ελληνικό) εξαιρετικό, παραθένο ελαιόλαδο το οποίο χρησιμοποιείται όχι μόνο σε όλα τα εστιατόρια αλλά πωλείται και σε επιλεγμένα καταστήματα του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών.




 
Η πληθωρική προσωπικότητα του Κώστα Σπηλιάδη συμπυκνώνεται άριστα στην απάντηση που έδωσε σε ένα δημοσιογράφο: «Αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι σε μια αποστολή να βοηθήσω τη χώρα μου. Οτιδήποτε ωφελεί τη χώρα μου, οφελεί και εμένα»...«Μου έρχεται να πάω στον Πρωθυπουργό και να του πω σου προσφέρω ένα εκατομμύριο δολάρια για να με κάνεις Υπουργό Τουρισμού μόνο για ένα χρόνο!».


 
 
Πως να μην θέλω να στηρίξω τον Σπηλιάδη και το όραμα του? Ας περάσουμε ένα βράδυ στο Milos της Αθήνας σε μία εποχή που είτε φοβάσαι να περάσεις το κατώφλι ενός πολυτελούς ρεστοράν γιατί σκέπτεσαι ότι θα σου πάρουν το κεφάλι είτε διστάζεις γιατί  σκέπτεσαι ότι θα έχει χαλάσει την ποιότητα του για να αντέξει.



Η έκπληξη των τιμών που έχουν αισθητά μειωθεί στο αλα καρτ μαζί με την πρόταση ενός γκουρμέ μενού στα 25 ευρώ είναι οι δύο πρώτες καλές ειδήσεις.


 
Η επόμενη καλή είδηση είναι ένας ντελικανής κρητικός σερβιτόρος ο οποίος με εντυπωσιακή ευφράδεια εξηγεί το κάθε τι που με υπερηφάνεια εκθέτει το Μilos στον τεράστιο χώρο πριν την κουζίνα. Νοιώθεις ότι ο κήπος με τα ζαρζαβατικά, το περιβόλι με τα κάθε λογής λαχανικά και η θάλασσα με την τεράστια ποικιλία του βυθού της σε προσκαλούν να γευτείς ένα πεντακάθαρο, ολόφρεσκο  δείπνο. Στη μέση "κάθονται" τα τυριά από την Μυτιλήνη, την Νάξο, την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία, την Κρήτη και την Ηπειρο. Μικρές λιχουδιές απο κάθε μικρή η μεγαλύτερη γωνιά της Ελλάδας έχουν επίσης λάβει θέση τέρποντας τον ουρανίσκο η την φαντασία γιά την ώρα ...
 
Αφού "ψωνίσετε" τα υλικά με τα μάτια, θα απολαύσετε σίγουρα και την enormous κουζίνα όπου ο Κερκυραίος σεφ Περικλής Κοσκινάς έχει εγκαταστήσει  το στρατηγείο το . Ο Περικλής είναι πολυταξιδεμένο : Αγγλία, Σκωτία, Γαλλία, Καναδά, Βενεζουέλα,  Ισπανία, Αμερική.



Τι μου είπε? Κάθε πιάτο μου υμνεί την εποχικότητα και τη φρεσκάδα των πρώτων υλών,  που με επιμονή αναζητώ από προμηθευτές σε όλη την Ελλάδα.
 
Η παραγγελία σε εστιατόρια του επιπέδου του Milos θα έμοιαζε με μικρή Οδύσσεια αν δεν υπήρχε ο Στέφανος  ο οποίος αφού μας ρώτησε τι μας αρεσει και τι όχι συνενοήθηκε με τον σεφ και είδαμε με χαρά στο τραπέζι όλα όσα θα κουραζόμαστε να παραγγείλουμε: δύο διαφορετικά βραστά χόρτα, μία ντοματοσαλάτα που θύμιζε καλοκαίρι και σε τρέλαινε με την φέτα της χήρας απο πάνω, ένα χταποδάκι θεικό με κάπαρη και φάβα και γαριδάκι Αιγίνης real. Το λαβράκι για κυρίως πιάτο πέρασε στο άριστα.


 
Το service το βρήκα υποδειγματικό. Μιλάω με ενθουσιασμό γιατί αξίζει να μοιράζεστε και να στηρίζετε τη δημιουργική τρέλλα του Κώστα Σπηλιάδη. Ο άνθρωπος θα μπορούσε να τα μαζέψει και να φύγει  από την Ελλάδα λόγω κρίσης αλλά είναι πραγματικός πατριώτης με όλα αυτά που κάνει και στέλνει το σωστό μήνυμα της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 48 ΧΙΛΤΟΝ Αθήνα, 2107244400
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ