Food Stories: Αυτά είναι τα εστιατόρια που αξίζει να γυρίσετε τον κόσμο για να τα γευτείτε!

Το καλό φαγητό είναι πάντα λόγος για ένα καλό ταξίδι - αλλά αξίζει να ταξιδεύεις στην άλλη άκρη του κόσμου για ένα μόνο γεύμα; 

Ορισμένοι λάτρεις του καλού φαγητού στο Quora.com  έτσι πιστεύουν, αφού ταξίδεψαν πάνω από 1.000 μίλια μόνο και μόνο για να δοκιμάσουν το τέλειο πιάτο.Η απάντηση στην ερώτηση «Πόσο μακριά έχετε ποτέ ταξιδέψει για ένα γεύμα;» , είναι ότι τα εστιατόρια που αξίζει να πακετάρεις τη βαλίτσα σου και να φύγεις είναι πάρα πολλά! Όπως είναι αναμενόμενο, υπάρχουν ελάχιστα παγκοσμίου φήμης εστιατόρια που μπορείς να καταλάβεις οτι διαθέτουν μοναδικά φαγητά, πολλοί όμως ταξιδιώτες ανακάλυψαν μοναδικά άγνωστα μέρη που αξίζει να πας και να απολαύσεις, ακριβώς γιατί δεν πρόκειται να τα βρείτε πουθενά αλλού στον κόσμο.Δείτε παρακάτω μερικά από τα αγαπημένα σημεία μερικών "εξερευνητών", που ταξίδεψαν τεράστιες αποστάσεις για ένα μόνο γεύμα :
Three Ways House Hotel, Gloucestershire, Αγγλία


Ο Makiko Ίτο οδήγησε όλο το δρόμο από Ζυρίχη προς αυτό το ξενοδοχείο στη νοτιοδυτική Αγγλία για την περίφημη πουτίγκα Club. Όπως υποδηλώνει και το όνομα, το γεύμα περιλαμβάνει επτά διαφορετικά είδη βρετανικού τύπου πουτίγκας κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Ο Ίτο εξηγεί: «Μόνο μία πουτίγκα επιτρέπεται κάθε φορά. Θα πρέπει να καθαρίσετε το πιάτο σας πριν πάτε στο επόμενο". Μετά από  τρεις ώρες, οι επισκέπτες ψηφίζουν για την αγαπημένη τους πουτίγκα,  που μπορεί να περιλαμβάνει  toffee, μήλο, κιμά και σιρόπι. Το είδος με τις περισσότερες ψήφους στο τέλος του ίδιου έτους χαρακτηρίζεται "Πουτίγκα της Χρονιάς". Το ξενοδοχείο κάνει αυτό το διαγωνισμό κάθε Παρασκευή βράδυ,  οι κρατήσεις συμμετοχής όμως πρέπει να γίνουν πολύ  νωρίτερα.

Πιάτο από τον chef Sylvain Pétrel στο Taillevent

Char Hung Sut, Χονολουλού, Χαβάη

Ο Garrick Saito έχει οικογένεια και φίλους στη Χαβάη, αλλά όταν γύρισε πίσω για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια το περασμένο έτος από το Λος Άντζελες, η πρώτη του στάση ήταν  το απόμερο Char Hung Sut. Το εστιατόριο είναι φημισμένο για τα  manapua, τα οποία ο  Saito περιέγραψε ως «ένα μοναδικό μείγμα των κινεζικών χοιρινών σε στυλ μπάρμπεκιου με μπαχαρικά -- όλα μέσα σε ένα γεμιστό  κουλούρι ".
Taillevent, Παρίσι, Γαλλία
Ιδρύθηκε το 1946 και αυτό το εστιατόριο τριών αστέρων Michelin ανεδείχθη άξιο για ένα ταξίδι από το Πόρτλαντ του Όρεγκον μέχρι το Παρίσι.

"Το φαγητό ήταν υπέροχο, συμπεριλαμβανομένου ενός ορεκτικού χαβιάρι με καλομαγειρεμένο αυγό που δεν είχα ξαναγευτεί ποτέ», δήλωσε η Στέφανι Βαρδαβάς. "Η διακόσμηση λευκή χωρίς να είναι καταθλιπτική, το προσωπικό ήταν εξυπηρετικό,  χωρίς τη ψεύτικη φιλικότητα που μπορεί να βρει κανείς σε πολλά αμερικανικά εστιατόρια "
 Scotty’s Broasted Chicken and Ribs, Λέικ Χαβάσου Σίτι, Αριζόνα
Ο Ariel Γουίλιαμς λατρεύει το φαγητό σε αυτό το εστιατόριο τόσο πολύ, που αγοράζει όχι μόνο μια τεράστια μερίδα παϊδάκια όταν πηγαίνει εκεί, αλλά παίρνει κι άλλες δύο για την επιστροφή στο σπίτι του στην  Tοσκάνη της Αριζόνα. "Το κρέας είναι τόσο τρυφερό», είπε. "Το [τηγανητό] κοτόπουλο είναι τόσο ζουμερό, που χρειάζεστε γυαλιά! "

Πιάτο από τον chef Alain Solivérès στο Taillevent
El Bulli, Καταλονία, Ισπανία
Αν και αυτό το εστιατόριο τριών αστέρων Michelin δεν είναι πλέον ανοιχτό, δύο χρήστες του Quora έκαναν το ταξίδι μόνο και μόνο για να φάνε εκεί. Το εστιατόριο έλαβε σχεδόν ένα εκατομμύριο αιτήσεις κράτησης ενώ μόνο 8.000 γεύματα σερβίρονται κάθε χρόνο. "Εύκολα το καλύτερο γεύμα που είχα στη ζωή μου", δήλωσε ο Chris Carpenter, ο οποίος ταξίδεψε 1.500 χιλιόμετρα από το Δουβλίνο για αυτήν την ευκαιρία. "Πραγματικά καταπληκτικό φαγητό."

Πηγή: bbc.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ