Greek mythos από τον Guardian: Ο Κένταυρος Αλέξης Τσίπρας και η... Σφίγγα Ανγκελα Μέρκελ!

Εμπνευσμένο από τη μυθολογία και με ξεκάθαρες αναφορές σε μια ακήρυχτη ως τώρα αντιπαράθεση μεταξύ της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και του νέου Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα είναι το σκίτσο που δημοσιεύει την Παρασκευή ο βρετανικός Guardian, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο σκίτσο της Ελι Φόρμαν-Πεκ ο Αλέξης Τσίπρας, με τη μορφή Κενταύρου, κρατά σφιχτά το ευρώ και το διεκδικεί από την Ανγκελα Μέρκελ, που έχει τη μορφή της Σφίγγας. Η σκιτσογράφος έχει «τοποθετήσει» την ηγέτιδα της Γερμανίας επάνω σε έναν λόφο με χρήματα, ενώ ο Κένταυρος Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται μπροστά από ένα ξερό δέντρο. 

Ο Guardian, όπως βέβαια και το μεγαλύτερο μέρος του διεθνούς Τύπου, κάνει εκτενή αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στο πώς αυτές θα αντιμετωπιστούν στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης. 

«Δεν πρέπει να αφήσουμε την Ανγκελα Μέρκελ να στραγγαλίσει την Ελλάδα» εκτιμά ο αρθρογράφος του Guardian Όουεν Τζόουνς σε άρθρο γνώμης, σημειώνοντας πως «η ζωή εκατομμυρίων Ευρωπαίων εξαρτάται από αυτό». 

Και προσθέτει: «Το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν "Η ελπίδα έρχεται". Η εκλογή του πρέπει να μεταφέρει αυτό το μήνυμα παντού».

«Η Ελλάδα ψάχνει κοινό έδαφος με τους εταίρους» αναφέρει σε χαμηλούς τόνους η Wall Street Journal στον απόηχο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Μάρτιν Σουλτς, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και το BBC κάνει λόγο για επιδίωξη κοινής πορείας Τσίπρα με την Ευρώπη, σε μια θετική αποτίμηση της πρώτης επίσημης επαφής του ελληνα πρωθυπουργού με ευρωπαίο αξιωματούχο.

«Τσίπρας σε ΕΕ: Οχι εκπλήξεις από την Ελλάδα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Bloomberg.

Ωστόσο, η βρετανική The Telegraph, ανεβάζει τους τόνους. «Το παιχνίδι τελείωσε. Είναι ώρα η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και να προχωρήσει» είναι ο τίτλος του σημερινού της δημοσιεύματος που τονίζει ότι «η αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης θα κλιμακωθεί, καμιά πλευρά δεν θα κάνει πίσω, η χώρα θα χρεοκοπήσει».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ