Αθώες τροφές σας παχαίνουν χωρίς να το αντιλαμβάνεστε - Πώς να τις αντικαταστήσετε!

Προσέχεις τη διατροφή σου αλλά παρόλα αυτά η ζυγαριά δεν λέει να ξεκολλήσει. Μήπως πέφτεις και εσύ σε παγίδες που μπορεί να σε παχαίνουν;

Αλκοόλ με μέτρο
Γιατί η αλκοόλη συναγωνίζεται το λίπος σε θερμίδες, προσδίδοντας 7 θερμίδες ανά γραμμάριο! Αν υπολογίσουμε και επίσης θερμίδες που προέρχονται από την ζάχαρη που πολύ συχνά συνοδεύει τα αλκοολούχα ποτά, εύκολα βγαίνουμε εκτός «σχεδίου». Προσοχή ειδικά στα κοκτέιλ, καθώς έχουν μεγαλύτερη ποσότητα  αλκοόλ από ένα απλό ποτό, ενώ επίσης περισσότερες φορές  περιέχουν χυμούς, αναψυκτικά η γάλα που αυξάνουν τη θερμιδική επίσης απόδοση. Αν θες λοιπόν να είσαι σε φόρμα και να επίσης επίπεδη κοιλιά, απόλαυσε το αλκοόλ με μέτρο.
 
Σύγκρινε και αντικατάστησε
1 ποτήρι  μπύρα (330ml): 150 θερμίδες VS 1 ποτήρι  μπύρα light: 85 θερμίδες
1 ποτήρι τσίπουρο (45 ml): 170 θερμίδες VS 1 ποτήρι  ούζο: 155 θερμίδες
1 ποτήρι σαγκρία  (120ml):114 θερμίδες VS 1 ποτήρι λευκό κρασί: 80 θερμίδες η 1 ποτήρι κόκκινο κρασί :85 θερμίδες
1 μοχίτο: 340 θερμίδες VS 1 Cuba libre 260 θερμίδες
1 ποτήρι ουίσκι, τζιν, βότκα (80ml): 270 θερμίδες(με χυμό ή αναψυκτικό με ζάχαρη) VS 1 ποτό με light αναψυκτικό: 190 θερμίδες
 
Μικρά μυστικά που κάνουν τη διαφορά
-Για να ξεδιψάσεις, προτίμησε πολύ νερό, φυσικό, η μεταλλικό ανθρακούχο, φυσικούς χυμούς, fruit punch, παγωμένο  πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη ή ένα light αναψυκτικό.
-Πιες μικρές γουλιές από το ποτό σου και φρόντισε για κάθε ποτό να πίνεις 2-3 ποτήρια νερό.
-Να θυμάσαι ότι η κατανάλωση αλκοόλ μας κάνει να πεινάμε πολύ. Θα πρέπει λοιπόν να φροντίζουμε το αλκοόλ να συνοδεύει το φαγητό  εκτός κι αν έχουμε ήδη φάει πριν πιούμε. Σε καμιά περίπτωση μην σταματάς σε φαστφουντάδικο μετά από το ξενύχτι, γιατί το λιπαρό γεύμα πριν τον βραδινό ύπνο, είναι ό,τι χειρότερο για το σώμα! Αν νιώθεις αφόρητη ανάγκη για ενέργεια, με το που θα γυρίσεις σπίτι απόλαυσε μια φέτα άπαχο τυρί, ή πιες ένα ποτήρι γάλα πριν πέσεις για ύπνο.
 
 
Αν δεν θες να ξεπεράσεις τις 1500 θερμίδες μέχρι το μεσημεριανό σου, θα πρέπει να  επιλέξεις για πρωινό κάτι ελαφρύ και θρεπτικό όπως φρέσκα φρούτα με γιαούρτι. Ή βραστό αβγό αντί για τηγανητό (γλιτώνεις 150 θερμίδες), τοστ με σολομό η γαλοπούλα, άπαχο τυρί και ντομάτα αντί για  κλαμπ σάντουιτς (γλιτώνεις 800 θερμίδες).
 
*Με τη συνεργασία της Αναστασία Δουλγέρη, διαιτολόγου – διατροφολόγου, MSc διατροφής αθλητών

Πηγή: forma.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ