Made in Greece τα ''Hellenic fragments'' τα νέα εκπληκτικά κοσμήματα της αγαπημένης Δάφνης Βαλέντε!

Η Δάφνη Βαλέντε μετά από 3 χρόνια απουσίας, επιστρέφει δυναμικά στον χώρο της δημιουργίας και ετοιμάζει 2 συλλογές κοσμημάτων και αξεσουάρ για το καλοκαίρι 2015.

Παρουσίασε πρόσφατα στην έκθεση "Athens Fashion Trade Show" την συλλογή "Floating elements”, μια σειρά χειροποίητων κοσμημάτων μόδας απο υλικά δανεισμένα απο την υψηλή ραπτική, σε χρώματα που αποπνέουν την χαρά της ζωής και προορίζονται για χονδρική πώληση σε όλη την Ελλάδα.

Από 8 εώς 15 Φεβρουαρίου θα συμμετάσχει στην έκθεση "A Jewel made in Greece" στην Τεχνόπολη, όπου μαζί με άλλους 34 σχεδιαστές/καλλιτέχνες του κοσμήματος, πρόκειται να παρουσιάσει την συλλογή "Hellenic fragments "η ‘Θραύσματα Ελληνισμού’ απο ευγενή μέταλλα και ημιπολίτιμες πέτρες.

Για την συλλογή αυτή ταξιδεύει πίσω στον χρόνο με όπλο την φαντασία και αποδομεί Ελληνικά σύμβολα όπως την σπείρα, επιχειρώντας να γεφυρώσει στυλιστικά το σήμερα με το χθες. Θραύσματα μετάλλων αιωρούνται, αιματήτες και πέρλες στροβιλίζονται, σε μια τρυφερή ισορροπία μεταξύ των αναμνήσεων του παρελθόντος και των σύγχρονων τάσεων.

Ειρήνη Νικολοπούλου: Επιστρέφετε δυναμικά με τα εκπληκτικά σας κοσμήματα, τα οποία έχουν ως πηγή έμπνευσης την Ελλάδα. Η  απουσία σας, ωστόσο, οφείλεται στην οικονομική κρίση ή σε άλλους παράγοντες;

Δάφνη Βαλέντε: Η κρίση με ανάγκασε να κλείσω την εταιρία μου πριν 3 χρόνια γιατί είδα στους πελάτες μου μεγάλη δυσκολία να αγοράσουν η μεγάλη ακεφιά λόγω της κοινωνικής και οικονομικής ανασφάλειας. Στο μεταξύ παντρεύτηκα, έτσι τον πρώτο χρόνο είχα την ευχάριστη ασχολία να οργανώσω τον γάμο μου, τον δεύτερο χρόνο έκανα ανακαίνιση στο σπίτι μας και τον τρίτο χρόνο άρχισα να μην είμαι καλά γιατί μου έλειπε πολύ η χαρά της δημιουργίας. 

Έτσι αποφάσισα με μεγάλη λαχτάρα να ξαναμπώ στο παιχνίδι, ελπίζοντας ότι η άκρη του τούνελ είναι ίσως πιο κοντά απ' ότι νομίζουμε. Εύχομαι να μην διαψευστώ!

Ε.Ν: Σκοπεύετε να επεκτείνετε τις δραστηριότητες σας και στο εξωτερικό;

Δ.Β: Είναι το επόμενο βήμα. Αφού σταθεροποιήσω τις πωλήσεις μου στην ελληνική αγορά,
με τις δύο σειρές που σχεδίασα, την μία σειρά για χονδρική σε καταστήματα ρούχων και αξεσουάρ και την δεύτερη για πωλήσεις σε Μουσεία, Art shops και ξενοδοχεία. 

Ήδη με την ομάδα της έκθεσης "A Jewel made in Greece", ετοιμαζόμαστε για Ντουμπάι τον Απρίλιο.

 

 

 

Who is Who

Η Δάφνη Βαλέντε γεννήθηκε και τελείωσε το σχολείο στην Αθήνα.
 Μετέβη στην Νέα Υόρκη για να σπουδάσει σχέδιο μόδας στο F.I.T. (Fashion Institute of Technology) και στο ‘St. Martin’s School of Art στο Λονδίνο απ’όπου και αποφοίτησε το 1983 με Batchelor of Arts στο Fashion Design και ειδικότητα στο Textile Design. 
 
 Ξεκίνησε την επαγγελματική της δραστηριότητα στην Ελλάδα το 1985 και σύντομα στράφηκε στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε εκθέσεις μόδας σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Μιλάνο, το Λονδίνο, το Duesseldorf, το Παρίσι κ.ά. Κατάφερε να κατακτήσει τον χώρο της μόδας με τις πρωτότυπες και επαναστατικές τις δημιουργίες, πουλώντας τις συλλογές της σε καταστήματα στο Hong-Kong, Νέα Υόρκη, Μελβούρνη, Μεξικό, Καναδά.
 
 Το προσωπικό της στιλ χαρακτηρίζεται από την χρήση πλισαρισμένων υφασμάτων που πλάθει σαν γλυπτά γύρω από το σώμα καθώς εμπνέεται από τις Ελληνικές της ρίζες. Το 2000 έκανε στροφή στην δημιουργική της έκφραση αποφασίζοντας να ασχοληθεί με τον σχεδιασμό κοσμημάτων και να παρουσιάζει τα δημιουργήματά της σε εκθέσεις σε galeries. Συνδυάζοντας ετερόκλητα υλικά: ημιπολύτιμες πέτρες, μεταξωτά λουλούδια, κουμπιά, κορδέλες, δημιουργεί εντυπωσιακά κοσμήματα με κίνηση και παιδικότητα που κλέβουν την παράσταση. 
 
 Το 2004, όταν δημιουργήθηκε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Σχεδιαστών Μόδας, ασχολήθηκε με την οργάνωση της Ελληνικής εβδομάδας μόδας ‘Athens Collections’, που λαμβάνει χώρα δυο φορές το χρόνο και από τον Ιούλιο του 2005 ως τον Μάρτιο του 2008, ήταν Πρόεδρος του ίδιου Συλλόγου.

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Διαβάστε εδώ παλαιότερο άρθρο του Eirinika.gr για την Δάφνη Βαλέντε

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ