Πως επιστρέφουν τα ονόματα των Κουβέλη, Γαβρά, Κωνσταντόπουλου, Αρβελέρ για την Προεδρία της Δημοκρατίας!

Γρίφος παραμένει η επιλογή του προσώπου που θα προταθεί για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ηδη έχουν αρχίζει να «πέφτουν» στο τραπέζι ονόματα πιθανών υποψηφίων. 

Από χθες φαβορί στην κούρσα εμφανίζεται ο Ελληνας επίτροπος στην Κομισιόν Δημήτρης Αβραμόπουλος. Η ηλεκτρονική έκδοση του ευρωπαϊκού δελτίου Europolitica ανέφερε χθες «φήμες για αποχώρηση Αβραμόπουλου από την Κομισιόν».

«Τρία-τέσσερα ονόματα» υπάρχουν, ανέφερε χθες ο Πάνος Καμμένος, ενώ η Κουμουνδούρου επισήμως τηρεί σιγή ιχθύος, με τον Ν. Παππά να υπογραμμίζει «κάθε πράγμα στην ώρα του». Ομως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήδη εκφράζονται θετικά για τον Δ. Αβραμόπουλο, επισημαίνοντας ότι φρόντισε να διατηρήσει καλές σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, αντίθετα από τον Αντ. Σαμαρά.

Πρόσφατα (προ εκλογών), έπειτα από συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Ελληνας επίτροπος είχε πει ότι «δεν έχει τεθεί ποτέ τέτοιο θέμα» και δεν χρειάζεται να κάνει κανένα επιπλέον σχόλιο.

Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι εκείνα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, αλλά και του Νίκου Κωνσταντόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα ήταν αρνητικός να αποδεχθεί την υποψηφιότητα με την προϋπόθεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήταν πρώτο κόμμα. «Αν με καλέσει ο κ. Τσίπρας, θα τον παραπέμψω στον Σταύρο Δήμα» είχε πει λίγες ημέρες πριν σε στενούς συνεργάτες του, όπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία».

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η πιθανότητα επαναφοράς του Σταύρου Δήμα από τη Ν.Δ. είναι πολύ μικρή. Την ίδια ώρα ο συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά Δ. Σταμάτης ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα προτείνει τον Νίκο Κωνσταντόπουλο. Τέλος, τα ονόματα του Φώτη Κουβέλη και του διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά παραμένουν ενεργά, με την Αριστερή Πτέρυγα να πιέζει για πρόσωπο από τον χώρο της Αριστεράς.

Πηγή: dimokratianews.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ