Ο Γ. Βαρουφάκης στις πρώτες συνεντεύξεις του ως Υπουργός στο CNN & CNBC: ''Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να μείνει στο ευρώ‏''

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα «είναι αποφασισμένη να μείνει στο ευρώ» έδωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNN. 

Αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο έχει αντιμετωπιστεί η κρίση στην ΕΕ, είπε ότι όλοι είναι χαμένοι από το 2010 και εξήγησε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα ζητήσει να «συνδεθεί η αποπληρωμή του χρέους με τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ της χώρας». 

Παράλληλα, θα συζητήσει με του Ευρωπαίους εταίρους το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων προκειμένου η Ελλάδα να μην ξαναβρεθεί στην κατάσταση που βρέθηκε το 2009 και το 2010.

Έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι η κρίση στην Ελλάδα δεν είναι ανάλογη με τις κρίσεις στην Αργεντινή ή στο Μεξικό καθώς η χώρα μας είναι στο ευρώ και ουσιαστικά δεν μπορεί να ακολουθήσει δική της νομισματική πολιτική.

Τέλος τόνισε ιδιαίτερα ότι «δεν θα υπάρξει κούρεμα για τους ιδιώτες δανειστές» αλλά στόχος είναι να πειστούν οι θεσμικοί επενδυτές να συμμετάσχουν σε αναδιάρθρωση του χρέους. 

Στο CNBC: ''Πρέπει να μπει τέλος στο φάυλο κύκλο των δανείων''

Βασική επιδιώξει της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι «να μπει τέλος στο φάυλο κύκλο» των πακέτων διάσωσης και των δανείων δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στην εκπομή «Fast MONEY: Half Time» του CNBC.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να βάλουν στο «τραπέζι την ολοκληρωμένη πρόταση τους για τον τερματισμό της ατελείωτης κρίσης στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Τόνισε μάλιστα πως η Ελλάδα έχει βρεθεί σε μια δύσκολη κατάσταση όπου της έχει ζητηθεί να δανείζεται χρήματα για να αποπληρώνει χρέη για τα οποία είχε ήδη δανειστεί.

Είναι ανάγκη «να βρεθεί κοινός τόπος για τους Ευρωπαίους» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ