Ποιοι εκλέγονται στις επτά εκλογικές περιφέρειες της Πελοποννήσου‏!

Στα... δύο κόπηκε στις φετινές εκλογές η Πελοπόννησος, με τους βόρειους νομούς να αναδεικνύουν νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ και τους άλλους τέσσερις νομούς να ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία.

Στον νομό Αχαΐας, ο ΣΥΡΙΖΑ αποσπά ποσοστό 43,06%, έναντι 20,63% της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές, τους Μαρία Κανελλοπούλου, Βασίλη Χατζηλάμπρου και Σία Αναγνωστοπούλου. Από έναν βουλευτή εκλέγουν η Νέα Δημοκρατία (Ανδρέας Κατσανιώτης – εκτός μένει ο Θανάσης Νταβλούρος), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (Νίκος Νικολόπουλος), το ΚΚΕ (Νίκος Καραθανασόπουλος), το Ποτάμι (Ιάσων Φωτήλας) και η Χρυσή Αυγή (Μιχάλης Αρβανίτης).

Στον νομό Αρκαδίας, πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η ΝΔ, με 36,13% έναντι 30,13% του ΣΥΡΙΖΑ. Τα δύο όμματα εκλέγουν από έναν βουλευτή: Ο Κωνσταντίνος Βλάσης φαίνεται να προσπερνά τον Ανδρέα Λυκουρέντζο στους σταυρούς σε ό,τι αφορά τη ΝΔ, ενώ ο Κωνσταντίνος Ζαχαρίας θα είναι ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ. Βουλευτή βγάζει και το ΠΑΣΟΚ, με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Πρώτο κόμμα και στην Αργολίδα, έστω και με μικρή διαφορά, η Νέα Δημοκρατία (33,76% έναντι 32,29% του ΣΥΡΙΖΑ). Η ΝΔ εκλέγει βουλευτή τον Γιάννης Ανδριανό και ο ΣΥΡΙΖΑ τον Δημήτρη Κοδέλα, ενώ η Χρυσή Αυγή τον Γιώργο Γαλέο.

Ο νομός Ηλείας ανέδειξε πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με 37,93%, έναντι 26,89% της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές, τους Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Δημήτρη Μπαξεβανάκη και Γεράσιμο Μπαλαούρα, η Νέα Δημοκρατία εκλέγει τον Κώστα Τζαβάρα, ενώ το ΠΑΣΟΚ τον Γιάννη Κουτσούκο.

Στον νομό Λακωνίας, η ΝΔ συγκέντρωσε ποσοστό 35,79% και ο ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 26,51%. Βουλευτής της ΝΔ θα είναι ο Θανάσης Δαβάκης, τον ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπήσει ο Σταύρος Αραχωβίτης, ενώ βουλευτή βγάζει και το ΠΑΣΟΚ, τον Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Πρώτο κόμμα και στη Μεσσηνία η Νέα Δημοκρατία, με 37,95% έναντι 31,77% του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η ΝΔ παίρνει μόνο μία έδρα, αυτή του Αντώνη Σαμαρά (με επιλαχόντα τον Γιάννη Λαμπρόπουλο), ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τέσσερις έδρες, με τους Θανάση Πετράκο, Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη, Πέτρο Κωνσταντινέα και Ελένη Ψαρρέα.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε στην Κορινθία, με ποσοστό 36,77% έναντι 29,83% της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές, τους Γιώργο Ψυχογιό, Μαρία Θελερίτη και Φάνη Κουρεμπέ, ενώ η Νέα Δημοκρατία εκλέγει έναν βουλευτή, τον Χρίστο Δήμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ