Κέικ χωρίς αυγά & βούτυρο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου- Μια πανεύκολη συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

Μια συνταγή που θας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε είδους περίσταση!

Υλικά συνταγής
1 φλ. ζάχαρη 
1 φλ. καλαμποκέλαιο 
1 + ½ κουτ. σούπας ξίδι 
1 + ½ κουτ. σούπας κονιάκ 1 βανίλια 
1 πρέζα αλάτι 
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια 
2/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού 
1 κ.γλ. σόδα 
1 φλ. νερό 
1/2 φλ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
3 φλ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
3 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ

Εκτέλεση

Σε μπωλ βάζουμε ζάχαρη, λάδι,  ξύδι, κονιάκ, αλάτι, ξύσμα από 2 πορτοκάλια, βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τα προσθέτουμε. Προσοχή, αφρίζει και χύνεται, γι’αυτό κάντε το πάνω από το μπωλ με τα υλικά. Προσθέτουμε το νερό. 
 
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το backing powder και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι. Δεν παραδουλεύουμε το μείγμα μας. 
 
Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε λαδωμένη μακρόστενη, μικρή φόρμα και το υπόλοιπο σε 6 ατομικά φορμάκια.
 
Ψήνουμε στον αέρα στους 150ο – 160ο c για 20’ τα μικρά φορμάκια και 30’ τη μεγάλη φόρμα. Το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10’, έπειτα το ξεφορμάρουμε και το γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα

Πηγή: argiro.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ