Last minute sales shopping: 8 μυστικά για να εντοπίσετε ρούχα υψηλής ποιότητας όταν κάνετε τα ψώνια σας!

Μπορεί η κρίση να σας οδηγεί σε μείωση των καταναλωτικών σας συνηθειών και να μην διαθέτετε χρήματα για να αγοράσετε ρούχα υψηλής ποιότητας.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αφιερώσετε κάποιο χρόνο στην αγορά ερευνώντας τα ρούχα έτσι ώστε να μπορέσετε να βρείτε κάτι καλό αλλά και οικονομικό.

Τα ρούχα σήμερα, ειδικά τα φθηνά ρούχα δεν είναι ανθεκτικά όπως παλαιότερα διότι οι κατασκευαστές έριξαν το κόστος παραγωγής. Ωστόσο ανάμεσα στα πολλά ρούχα χαμηλής ποιότητας μπορεί να βρείτε και κάποια κομμάτια που αξίζουν περισσότερο από το κόστος τους. Πως μπορείτε να τα βρείτε?

Διαβάστε παρακάτω 8 μυστικά για να εντοπίσετε ρούχα υψηλής ποιότητας  που αξίζουν κάθε ευρώ!

Αξιολογήστε την Λεπτομέρεια της Κατασκευής

Πάντα να αξιολογητή την κατασκευή των ρούχων, ειδικά αν περιλαμβάνουν επιπλέον πρόσθετες λεπτομέρειες όπως κουμπιά, χάνδρες και παγιέτες. Δώστε προσοχή στην ποιότητα αυτών των λεπτομερειών και πως είναι ενσωματωμένες στο ρούχα. Προσέξτε άμα είναι κολλημένα στο ρούχο ή ραμμένα. Άμα είναι κολλημένα σε μικρό χρονικό διάστημα θα αφαιρεθούν ή θα σπάσουν, ενώ αν είναι ραμμένα θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Επίσης δώστε προσοχή ως το πώς οι χάνδρες ή η παγιέτες είναι ενσωματωμένες. Άμα είναι ραμμένες ως σύνολο ένα λάθος τράβηγμα θα οδηγήσει σε καταστροφή του ενδύματος.

Ελέγξτε την Πυκνότητα του Τζην

Τα τζην θεωρούνται από μόνο τους ξεχωριστό κομμάτι της μόδας. Όπως όλα τα ενδύματα, έτσι και όλα τα τζην δεν είναι ισάξια. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα τζην είναι να ελέγξετε την πυκνότητα του υφάσματος. Κρατήστε το ύφασμα στο φως και δείτε πόσο φώς περνάει μέσα από το ύφασμα. Αυτό θα σας δείξει πόσο πυκνή είναι η ύφανση τους υφάσματος. Όσο πυκνότερη η ύφανση, τόσο περισσότερο καιρό θα αντέξει.

Προσέξτε τις Ραφές

Πάντα να προσέχετε τις ραφές του ρούχου προτού το αγοράσετε. Οι στραβές ραφές δεν σημαίνει χαμηλή ποιότητα, μπορεί να σημαίνει χειροποίητο ράψιμο, το μυστικό είναι η πυκνότητα από τις ραφές. Όσο ποιο λεπτή είναι η ραφή, τόσο ποιο αδύναμη συνήθως είναι. Πάντα να προσέχετε να έχουν διπλές ραφές διότι ενδυναμώνουν το δέσιμο του ρούχου και αποτρέπουν το σχίσιμο πάνω στην ραφή.

Αισθανθείτε το Ύφασμα

Αγγίζοντας ένα ύφασμα βοηθάει να καταλάβουμε την ποιότητα του. Για παράδειγμα κάποια σατέν υφάσματα, εύκολα καταστρέφονται όταν τα φοράτε. Σφίξτε ένα μέρος του ενδύματος στο χέρι σας και παρατηρήστε τα αποτελέσματα. Θα πρέπει να αισθανθείτε το ύφασμα απαλό και άνετο. Έχει να κάνει με το άγγιγμα.

Διαβάστε τις Ετικέτες

Μπορεί να είναι προφανές αυτή η συμβουλή άλλα πολλές γυναίκες παραλείπουν να διαβάσουν την ετικέτα του ρούχου. Αυτό συμβαίνει διότι πολλές φορές η ονομασία του προϊόντος υπαινίσσεται στο υλικό κατασκευής. Για παράδειγμα πουλόβερ κασμίρι ή σατέν κασκόλ. Επειδή ένα κασκόλ μοιάζει και το αισθάνεστε σας σατέν δεν σημαίνει ότι είναι. Πάντα να ελέγχετε την ετικέτα αν αναγράφει ότι είναι 100% σατέν. Άμα πληρώνετε για ένα σατέν ρούχο, σιγουρευτείτε ότι πληρώνετε για ένα σατέν ρούχο.

Ελέγξτε για Επιπρόσθετο Ύφασμα

Όπως οι εποχές και οι τάσης αλλάζουν, έτσι και τα σώματα σας. Άμα επενδύσετε για ένα ποιοτικό ένδυμα, θα θέλατε να το κρατήσετε για πολύ καιρό. Για να προσαρμόζετε το ρούχο με τις αλλαγές του σώματος και του στυλ σας, επιλέξτε κομμάτια που βγαίνουν με επιπρόσθετα υφάσματα. Θα πρέπει να υπάρχει αρκετό ύφασμα στις ραφές για να το ενισχύει σε περίπτωση αύξηση βάρους ή για πιθανότητα επιμήκυνσης.

Αξιολογήστε τον Χρόνο Κατασκευής

Όπως αξιολογείτε τον χρόνο που αφιερώθηκε για να δημιουργηθεί ένα κέικ, έτσι μπορείτε να αξιολογήστε πόσο ενέργεια ο σχεδιαστής αφιέρωσε για την κατασκευή του ρούχου του. Προσέξτε μικρές λεπτομέρειες όπως εσωτερικά τυπώματα ή ραφές. Όταν ο σχεδιαστής αφιερώνει χρόνο για να ενσωματώσει μία επιπλέον τσέπη, ένα τύπωμα ή ένα κεντητό σχέδιο σε μη-εμφανές σημείο, αποδεικνύει την προσοχή που δέχτηκε το ρούχο κατά την παραγωγή του.

Αναζητήστε για Λεπτομέρειες

Πάντα να αναζητείτε για επιπλέον κουμπιά, φερμουάρ, παγιέτες κλπ που έρχονται πακέτο με το ρούχο. Αυτά τα επιπρόσθετα θα σας γλυτώσουν χρήμα και χρόνο όταν φθάσει η στιγμή.  Άμα χάσετε ένα κουμπί θα είναι σχεδόν απίθανο να βρείτε ένα όμοιο αν δεν περιλαμβάνει ένα έξτρα το ρούχο όταν το αγοράσατε.

Η μείωση του κόστους παραγωγής των ενδυμάτων οδήγησε πολλές εταιρίες να ρίξουν την  ποιότητα των ρούχων ώστε να πέσει η τιμή του τελικού κόστους. Χρησιμοποιήστε τις παραπάνω συμβουλές έτσι ώστε να βρείτε ρούχα υψηλής ποιότητας με αντοχή στον χρόνο, χωρίς να χρειαστεί να χρεοκοπήσετε.

Πηγή: invogue.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ